07 / 05 / 2024

Milli emlaktan satın alma

Milli emlaktan satın alma

Milli emlak satın alma işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alıyor. Milli emlak satışları açık teklif usulüyle yapılabiliyor. İşte milli emlak satın alma hükümleri...

Milli Emlak satış ilanları: İki şehirde KDV'den muaf 45 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Artvin ve Konya'da yer alan 45 adet arsa ve arazi satılıyor KDV'den muaf olarak satılıyor. Milli Emlak satış ilanlarını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Kamu konutu satın almak isteyene taksit imkanı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Milli Emlak Genel Tebliği'nde gerçekleşen yeni düzenleme kapsamında oturduğu kamu konutunu satın almak isteyen memurlara yönelik satış koşullarına iyileştiriliyor.

Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu malmüdürlüklerine başvuru yapmak geliyor. İşte, milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli emlak satış dilekçesi!

Tescil edilmiş ya da edilmemiş,devletin tasarrufundaki kamu taşınmaz mallarına milli emlak deniyor. Hazine arazilerinin ihale yolu ile satışı mümkün oluyor. İşte, milli emlak satış dilekçesi!

Milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Devlet, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmazları, özel şahıslar gibi satın alma suretiyle elde edebiliyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçesi örneği!

Milli emlaktan arsa nasıl alınır?

Milli emlakta bedelli veya bedelsiz,devir veya terk gibi bütün satış işlemleri gerçekleştirilebiliyor.Peki,milli emlaktan arsa nasıl alınır?İşte milli emlaktan arsa alınması işlemleri..

Milli emlak satışları nasıl olur?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak tanımlanıyor.Bu malların satışı farklı usullerle gerçekleşebiliyor.Peki milli emlak satışları nasıl olur?İşte milli emlak satış işlemleri..

Milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor.peki milli emlak satış işlemleri nasıl yapılır?İşte milli emlak satış işlemleri..

Milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Milli emlak satışı için kişilerin dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. İşte, milli emlak satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi satın alma dilekçe örneği!

Hazine arazisi almak için dilekçe ile taşınmaz ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek gerekiyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte hazine arazisi satın alma dilekçe örneği...

Milli emlaktan yer kiralama nasıl olur?

Milli emlaktan yer kiralama nasıl olur?; Kiralama için kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor...

Milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmazlarının satışına Maliye Bakanlığı yetkilidir. Satış bedelleri genel bütçeye gelir kaydedilir. Peki, milli emlak satış işlemleri nelerdir?

Milli emlak satın alma işlemleri!

Milli emlak satın alma işlemleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alıyor. Milli emlak satışları açık teklif usulüyle yapılabiliyor. İşte milli emlak satın alma hükümleri...

Milli emlaktan satın alma Haberi

Milli emlaktan satın alma

Milli emlak satın alma işlemleri!

Devlet, görevlerini yerine getirmek için ihtiyaç duyduğu taşınır ve taşınmazları, özel şahıslar gibi satın alma suretiyle elde edebiliyor. Ancak Devlet, gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinden farklı bir satın alma prosedürüne tabi tutuluyor.


Yani, Devlet mal satın almak için özel kişilerden farklı bazı işlemler yapmak zorunda oluyor.


Devlet kamu hizmetlerinin görülmesi için mal satın almak istediğinde bu işlemin hukuken geçerli olabilmesi, ihale mevzuatına uygun hareket edilmesine bağlıdır.


Devletin ya da onu temsil eden ajanların istediği zaman istediği kişilerden istediği şekilde mal satın almaları söz konusu değildir.


Devletin satın alma yolu ile mal edinmesinde gerçek ya da özel hukuk tüzel kişisinin de rızası vardır. Yani bir zorlama yoktur. Devletin mal satın almasında 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanır.


4734 sayılı...