03 / 05 / 2024

milyoner sayısı türkiye

milyoner sayısı türkiye

Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, yılın 8 ayında 29 bin 928 kişi artış göstererek 210 bin 54'e ulaştı.

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Türkiye’deki dolar milyoneri sayısı açıklandı! Bu rakamı görenleri dudağı uçuklayacak!

Credit Suisse'in 2023 Küresel Servet Raporu'na göre 2022'de dünyadaki milyoner sayısı azaldı. Türkiye'deki dolar milyoneri sayısı ise 61 bin kişi oldu.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notun ile ilgili güncelleme yapmadığını açıkladı.

Milyoner sayısı dört ayda 132 bin arttı! Milyoner sayısı neden yükseliyor? 

Bankalardaki 1 milyon Türk Lirası ve üzerindeki mevduat hesapları ilk dört ayda 132 bin 683 arttı ve 982 bin 573’e yükseldi. Peki milyoner sayısındaki artışın sebebi ne? 

Türkiye vites yükseltti! Büyüme beklentisi aşıldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin 2023-2024 seneleri için büyüme beklentisini açıkladı. Buna göre Moody's'in beklentisi yukarı yönlü oldu.

Borsada yatırımcı sayısı tüm zamanların rekorunu kırarak 3 milyon kişinin üzerine çıktı!

Düşük faiz ve yüksek enflasyon ortamında, konut piyasasında durgunluk, dövizde ise yatay seyir izlenirken kendine güvenli bir adres arayan yatırımcının yeni adresi Borsa İstanbul oldu. Borsa İstanbul'a gelen yatırımcı sayısı 15 Kasım 2022 tarihi itibarıyla 3 milyon kişinin üzerine çıkarak rekor kırd

Moody's Türkiye’nin bu seneye ilişkin büyüme tahminini güncelledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4,5'ten yüzde 5,3’e yükseltildiğini bildirdi.

S&P'den Türkiye ekonomisi için karamsar karar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’nin kredi notunu ‘B+’dan ‘B’ye düşürdükten sonra yıl sonu dolar/TL kuru tahminini 20,50 seviyesi olarak belirledi.

milyoner sayısı türkiye Haberi

milyoner sayısı türkiye

Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, ağustos sonunda 2018 yıl sonunda göre yaklaşık 30 bin artarak 210 binin üzerine çıktı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, yurt içinde ve dışında yerleşik milyonerlerin toplam sayısı ağustos ayı sonunda 210 bin 54'e yükseldi.Geçen yılın sonuna göre milyoner sayısı 29 bin 928 kişi artarken, söz konusu milyonerlerin toplam mevduatı 1 trilyon 244 milyar 226 milyon liraya çıktı. 2018 sonunda milyonerlerin toplam mevduatı 1 trilyon 109 milyar 859 milyon lira seviyesinde bulunuyordu.

2018'de 6,2 milyon lira olan milyoner başına düşen ortalama mevduat tutarı, bu yılın ağustos sonunda 6 milyon 1lira seviyesine geriledi.Yurt içinde yerleşik milyonerlerin sayısı ağustos sonunda 2018'e kıyasla 26 bin 386 kişi artarak 188 bin 186'ya çıktı....