30 / 04 / 2024

Mimar Abdülgani Mazmanoğlu

Mimar Abdülgani Mazmanoğlu

Defne Belediye İmar Komisyonu, imar planı değişikliği başvurucularına yönelik olarak yasa ve yönetmeliklerle ilgili bilgilendirme yapıyor, raporu hazırlarken de birlikte tartışıp, birlikte çözüm yolları arıyor.

Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı 2027'de hizmete açılacak!

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun’un merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile ilgili verdiği soru önergesine 6,5 ay sonra yanıt geldi. Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, 2013’te temeli atılan ve 2016’da bitmesi öngörülen projenin 2027’de biteceği yanıtını verdi.

Olası İstanbul depreminde kaçış nasıl olacak? Bakan Uraloğlu resmen açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, deprem bölgesindeki son durum ve deprem gerçeği ile ilgili konuştu. Bakan Uraloğlu, İstanbul için ciddi bir şekilde kentsel dönüşümün yapılması gerektiğini söyledi. İşte o açıklama...

Turistik Doğu Ekspresi ilk seferi için geri sayım! İşte bilet fiyatları ve ilk sefer tarihi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi seferleri hakkında açıklama yaptı. Peki, Turistik Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor, fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

ABD eski Başkanı Trump'ın oğlu Trump Jr. 'emlak dolandırıcılığı' davasında ifade verdi!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr. haklarındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Sukun Group Şehircilik Limited Şirketi kuruldu!

Sukun Group Şehircilik Limited Şirketi Kağıthane'de 300 bin TL'de Abdülkerim Emiroğlu, Hassan Serafı ve Rasmi Masarwa ortaklığında kuruldu.

Bakan Abdülkadir Uraloğlu’ndan vatandaşlara Kurban Bayramı müjdesi!

Yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yurttaşımıza bayram müjdesi” başlığı ile yaptığı açıklamada Kurban Bayramı ve yaz tatili öncesinde yolcu taleplerinin karşılanması amacıyla trenlerde 24 bin 472 kişilik kapasite artışına gidildiğini ve biletlerin yarından itibaren satışa çıkacağ

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Tekafül Emlak Danışmanlık İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekafül Emlak Danışmanlık İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  100 bin TL sermaye bedeli  ile Abdülhadi Zaferoğlu ve Eyad Nasser tarafından kuruldu.

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Kuzey Marmara Otoyolu olası felakette İstanbul'u kurtaracak!

Kuzey Marmara Otoyolu hakkında konuşan Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Kuzey Marmara Otoyolu'nun olası bir depremde İstanbul'u kurtaracağını dile getirdi. 

Meksa Yapı Avrupa ve ABD'de büyüyecek!

Ankara’nın son yıllarda adı sıkça duyulan şirketlerinden Meksa Yapı, yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2020 yılını iki kat büyüme ile 25 milyon TL ciroya ulaşarak kapatmayı hedefleyen Meksa Yapı’nın kurucu ortakları Mimar Melih Keşoğlu ve Yüksek Mühendis Mehmet Sancak yeni dönem planlarını anlattı

ABD'de inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü: 3 ölü!

ABD'nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde inşaat halindeki binanın merdiven boşluğu çöktü...

Mimar Abdülgani Mazmanoğlu Haberi

Mimar Abdülgani Mazmanoğlu

Defne Belediyesi İmar Komisyonu üyelerinin, kendilerine havale edilen dosyaları, paydaşlarıyla bir araya gelerek, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile yasa ve yönetmelikler doğrultusunda çözümlemeye çalıştığı kaydedildi.


Defne Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri Mimar Abdülgani Mazmanoğlu, Bedii Eskiocak ve Ayhan Mirioğlu, Defne Belediye Meclisi'nce kendilerine havale edilen konuları her hafta Salı günü ilgili kişileri çağırarak, katılımcı ve şeffaf olarak tartışıp raporlarını hazırlıyor.


Vatandaşlara yönelik danışmanlık hizmeti verdiklerini de söyleyen İmar komisyonu Başkanı Mazmanoğlu, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:


“Komisyonumuza havale edilen imar planı değişikliği ve revizyon taleplerini yasa ve yönetmeliklere uygun olarak karşılamak için özen gösteriyoruz.


Komisyon'a havale edilen dosyaların muhataplarını da çağırarak, yasa ve yönetmeliklerle ilgili bilgilendirme yapıyor, raporumuzu hazırlarken de birlikte tartışıp birlikte çözüm yolları arıyoruz. Her Salı günü, Defne Belediyesi Çekmece ek...