04 / 05 / 2024

mimar Burçak Pekin

mimar Burçak Pekin

MATU mimarlık AŞ' nin İstanbul şubesi temsilciliğini üstlenen mimar Burçak Pekin kimdir? Mimar Burçak Pekin, hangi projelere imza attı? İşte Mimar Burçak Pekin' in biyografisi...

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Tiny Homes Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Tiny Homes Mimarlık Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burçak Su Durhasan ve Gıll Joshua Davıd ortaklığında kuruldu.

Snc Gayrimenkul Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Snc Gayrimenkul Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Burçak Sencer Çokgör tarafından kuruldu.

Mimar Max Group Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimar Max Group Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Ahmad Sreouıl ve Muhammed Nasır Elhaşaş ortaklığında kuruldu.

Mimar Başak Cengiz Ankara'da defnedildi!

Mimar Başak Cengiz, İstanbul Ataşehir'de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başak Cengiz, Ankara Yeni Mahalle'de defnedildi.

Ygt Endüstri Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Ygt Endüstri Yapı Malzemeleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Burçak Şimşek tarafından kuruldu.

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Vatandaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, bir itiraz dilekçesi hazırladı. Bu dilekçenin bir örneğini çıkaran vatandaşlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne adeta akın etti.

Kaçak yapı tespitine denetçi drone çözümü!

Kısa sürede hayatımızın her alanında kullanıma giren drone, kaçak yapı tespitinde de kullanılabileceğini söyleyen Mimar Nihat Şen, ilçe belediyelerinin 6 ayda bir drone ile çekim yapıp karşılaştırmada kaçağı yakalayabileceğini söyledi...

İç mimar Şafak Çak'tan Radamel Falcao açıklaması!

Türk iç mimar Şafak Çak sosyal medya hesabından Galatasaray taraftarı merakla transfer haberini beklediği Radamel Falcao ile ilgili paylaşımda bulundu...

Ebru Gündeş'in yalı davasında yeni gelişme! Anahtar istendi!

Rıza Sarraf ve mimar Firuz Akın Han hakkında, "İmar kirliliğine neden olma" ve "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na" muhalefet suçundan açılan davada yeni gelişme yaşandı.

Emekli Mimar Aliye Aköz’ün çöp evi!

Karaman'da 3. kattaki dairede tek başına yaşayan 68 yaşındaki Emekli Mimar Aliye Aköz’ün evi çöp eve dönüştü. Aköz'ün evine giren ekipler adeta şok yaşadı.

Erden Timur'un yolu!

Forbes Türkiye’nin Genel Yayın Yönetmeni Burçak Güven bu ay “editörden” köşesinde Erden Timur’u anlattı…

mimar Burçak Pekin Haberi

mimar Burçak Pekin

Burçak Pekin kimdir?

Burçak Pekin, Aralık 1977 İzmir doğumlu. Lise eğitimini İzmir Saint Joseph Lisesi'nde tamamladıktan sonra girdiği İTÜ Mimarlık Bölümü'nden 2000 yılında mezun oldu. 


Hemen ardından taşındığı Paris'te 9 yıl kadar yaşadı. Bu süre içinde; 4.'üncü senesinden giriş yaptığı Ecole Spéciale d'Architecture (ESA) dan "Düşeyde Yaşam" konulu diploma tezi ve projesiyle mansyon alarak mezun oldu; ESA'da belli aralıklarla 3 farklı yarıyılda Prof. Dr. Jacques Pochoy'nın asistanlığını üstlendi; ve birçok bitirme projesi sunumunda jüri üyeliği yaptı. 


2009'da proje şefi olarak çalıştığı Valérie Vaudou & Laurence Allegret mimari bürosundan ayrılarak İstanbul'a döndü. 1 yıl kadar Gökhan Avcıoğlu (GAD) ile çalıştı.


2010 ekim ayı itibariyle, geçtiği tüm mesleki süreçlerde her zaman organik bağ içinde bulunduğu MATU mimarlık AŞ'nin İstanbul şubesi temsilciliğini üstlendi. 


Bu sürecin sonunda Hanife...