08 / 05 / 2024

mimar Kutlu İnanç Bal

mimar Kutlu İnanç Bal

Mimar Kutlu İnanç Bal kimdir? Mimar Kutlu İnanç Bal, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Kutlu İnanç Bal, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Kutlu İnanç Bal...

Evim Şahane programıyla tanınan meşhur Mimar Selim Yuhay hayatının aşkıyla evlendi

Televizyon ekranlarında yayınlanan Evim Şahane programıyla geniş kitleler tarafından tanınan mimar Selim Yuhay hayatını Burcu Yuhay soyadını alan kız arkadaşıyla birleştirdi.

Mimar Cem Cemil Öztürk vefat etti! 

Bir süredir kanser tedavisi gören mimar, kültür insanı, siyasetçi kimlikleriyle tanınan, Sözcü yazarlarından Saygı Öztürk'ün de yeğeni olan Cem Cemil Öztürk hayatını kaybetti...

Mimar Belgin Kaçar'da sıra dışı bir roman: İhlal!

Mimar olan aynı zamanda felsefe eğitimi de alan yazar Belgin Kaçar, tarafından kaleme alınan "İhlal" okuyucu ile buluştu...

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

Herkes mimar olabilir diyorum, mimarlar kızıyor!

Berlin’deki Yahudi Müzesi ve New York’taki Dünya Ticaret Merkezi ana planıyla tanınan efsane mimar Daniel Libeskind’i Londra RIBA’da izliyorum. Bakın efsane mimar neler anlatıyor?

İnanlar inşaat iflasını istedi!

İnanlar İnşaat şirketinin patronu mimar Serdar İnan, bir basın açıklaması yaparak şirketinin iflasını istedi...

Mimar Baran Karakaş konut projesi yapıyor!

İnşaat sektöründe tasarımını gerçekleştirdiği özgün ve fonksiyonel projelerle tanınan Mimar Baran Karakaş, son yıllarda mimar kimliğinin yanında adından sıklıkla yatırımcı olarak gerçekleştirdiği projelerle de söz ettiriyor..

Mimar Melih Koray vefat etti!

Kadıköy semti başta olmak üzere İstanbul’un mimarisine olan katkısıyla tanınan mimar Melih Koray dün yaşamını yitirdi.

Mimar Sinan Genim'den kapatılan askeri binaların tarihçesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla askeri liseler kapatıldı, kışlaların şehir dışına taşınması gündemde. İstanbul’un simgeleri haline gelen bu yapıların hikayelerini ve muhtemel geleceklerini mimar Sinan Genim’e soruldu.

İşte Mimar Selim Yuhay'ın kendi evi!

Evim Şahane programıyla tanınan mimar Selim Yuhay, üç yıldır evleri ücretsiz olarak yeniliyor. Bugüne kadar yüzlerce evde harikalar yaratan Mimar Selim Yuhay'ın kendi için dizayn ettiği ev de göz alıyor.

Mimar Doğan İnan vefat etti!

The Sofa Hotel İstanbul çalışanlarından Cem İnan'ın babası Mimar Doğan İnan vefat etti. İnan'ın cenazesi bugün Ankara Kocatepe Camii'nden öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asrı Kabristanı'nda toprağa verilecek.

Bucak'ta 3 mahalle için referandum yapılacak!

Bucak'ta 3 mahalle imar revizyonu için referandum yapma kararı aldı. Barbaros, Onaç ve Mimar Sınan mahallelerinde tapu ve mahalle sakinleri bugün yapılması planlanan imar değişikliği için sandık basına gidiyor.

Kutlu İnanç Bal kimdir?

Mimar Kutlu İnanç Bal kimdir? Mimar Kutlu İnanç Bal, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Kutlu İnanç Bal, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Kutlu İnanç Bal...

mimar Kutlu İnanç Bal Haberi

mimar Kutlu İnanç Bal

Kutlu İnanç Bal kimdir?

Kutlu Bal, 1979 yılında Samsun'da doğdu. GÜMMF Mimarlık bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Ankara'da çeşitli mimari firmalarda çalıştı. 


2004 yılında St. Petersburg Rusya'da, 2005-2007 yılları arasında KKTC'de çeşitli projelerde görev aldı. Bu sırada Girne Amerikan Üniversitesinde yarı zamanlı ders yürütücülüğü yaptı. 


2007-2009 yılları arasında Moskova'da uluslararası havaalanı projesinde görev yaptıktan sonra 2010 yılında Ankara'ya dönüp Hakan Evkaya ile "ikikerebir"i kurdu. 2010 yılından beri girilen ulusal mimari proje yarışmalarından birçok ödül alan Kutlu Bal'ın, yazılı ve görsel medyada kısa yazıları, söyleşi ve röportajları, ulusal ve uluslararası yayınlarda projeleri yayınlandı. 


Profesyonel iş yaşamına ek olarak 2012-2013 yılları arasında GÜMF'de yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev aldı. Halen ESOGÜ'de diploma projesi dönemlerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. 


2012 yılı itibariyle TSMD,...