22 / 05 / 2024

Minibüslerde kart

Minibüslerde kart

Minibüslerde kartlı dönem 2016‘da başlayacak. İstanbulluları sevindirecek haber büyükşehirden geldi. Minibüslere İstanbul kartla binilmesi için çalışma başlatıldı. Uygulama 2016’ ya kadar bütün minibüslerde hayata geçirilecek.

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada İstanbul Kart minibüslerde de kullanmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında pilot uygulama için Arnavutköy ilçesindeki minibüsler seçildi.

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

UKOME toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi konuşulmaya başladı. Peki, İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak? İşte detaylar...

İstanbul'da yeni dönem: Artık minibüslerde de geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında İstanbul'da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilip edilmesi görüşüldü. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bundan böyle minibüslerde İstanbulkart'la da ödeme yapılabilinecek. 

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

Kuyaş Büyükartı İnşaat, Eyüp Bahariye Sitesi'ni dönüştürecek!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın bağlı ortaklarından Kuyaş Büyükartı İnşaat Eyüp'te kentsel dönüşüme hazırlanıyor. Proje kapsamında 310 arsa sahibinin 215'iyle sözleşme imzalandı.

Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kurulum işlemleri tamamlandı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kurulum işlemleri tamamlandı.

Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Kuyaş Büyükartı İnşaat Ve Yatırım Anonim Şirketi Reşat Çalışkan, Mehmet Tayran Demir, Salih Sağında, Faruk Dindarol ve Mustafa Dindarol ortaklığında 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kira gelir vergisi 2. taksit kredi kartı ile ödeme!

Taşınmaz malını kiraya vererek geçtiğimiz sene gelir elde eden kimseler Temmuz ayında verginin 2. taksitini ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti kredi kartı ile nasıl ödenir?

Müteahhitlik anayasasının çıkartılması şart!

ATO Başkanı Gürsel Baran, inşaat sektörü ile ilgisi olmayan kişilerin müteahhitlik yapamaması gerektiğini belirterek, “Müteahhitlik anayasasının çıkartılması şart” dedi.

Turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor. Peki, turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart uygulaması başladı!

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği kapsamında bu karta sahip olan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak. Peki, Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Minibüslerde kart Haberi

Minibüslerde kart

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planda İstanbul'da köklü dönüşümler hedefleniyor. İstanbul'da kentsel dönüşüme 5 yılda 128,6 milyon TL, yeşil alanların yaygınlaştırılmasına 5,1 milyar TL, raylı sistemlere ise 21,5 milyar TL harcanması planlandı. 50 köprü önümüzdeki 5 yılda yenilenip güçlendirilecek, raylı sistem uzunluğu yüzde 140 artacak. Tüm otobüs, minibüs ve taksiler engelli kullanımına uygun hale getirilirken minibüslere de İstanbulkartla binilecek. 2019’a kadar minibüs, taksi ve servis araçlarının internet üzerinden ruhsat alması için altyapının tamamlanması planlanıyor. 6 bin 363 minibüs, 393 deniz motoru, 572 taksi engelli kullanımına uygun hale getirilecek. 

Yüzde yüzü istanbulkart'lı olacak

2016 yılında minibüslerin yüzde 100’üne İstanbulkartla binilebilecek. İstanbul’da sıklıkla gündeme gelen yeşil alanlarla ilgili planlar da stratejik planda yer aldı. Buna göre şehirde 5 yıllık süreçte...