13 / 05 / 2024

minibüslerde kartla ödeme

minibüslerde kartla ödeme

İstanbul‘daki taksi ve minibüslerde kartla ödeme dönemi başlıyor. Ulaşımda devrim gibi karar kapıda... İSPARK'ın hayata geçirmeye hazırlandığı projeyle İstanbul'daki taksi ve minibüslerde ödemeler kredi kartıyla yapılabilecek.

İstanbul Kart artık minibüslerde de geçerli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarafından yapılan açıklamada İstanbul Kart minibüslerde de kullanmaya başlandı. Yapılan açıklama kapsamında pilot uygulama için Arnavutköy ilçesindeki minibüsler seçildi.

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor! Artık minibüslerde de ödeme yapılabilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), minibüslerde İstanbulkart ile ödeme dönemini başlattığını duyurdu. Buna göre yapılacak olan uygulamada ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy ilçesinde hayata geçmiş oldu. Minibüs yolcuları da aktarma ve indirim avantajlarından faydalanabilecekler. 

İstanbul'da toplu taşımaya kredi kartı ayarı: Metrobüs 60 TL, otobüs 30 TL oldu! 

Megakent İstanbul'da toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme seçeneği UKOME kararını ardından 26 Ekim 2022 tarihinden itibaren uygulanıyordu. Peki son zamla kartla ödeme tutarları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Minibüslerde İstanbulkart ne zaman geçerli olacak? İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak?

UKOME toplantısında minibüsler ile ilgili alınan kararlar gündemde büyük yankı uyandırdı. Minibüslere elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi konuşulmaya başladı. Peki, İstanbul'da minibüslerde akbil mi basılacak? İşte detaylar...

İstanbul'da yeni dönem: Artık minibüslerde de geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında İstanbul'da hizmet veren minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilip edilmesi görüşüldü. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi. Bundan böyle minibüslerde İstanbulkart'la da ödeme yapılabilinecek. 

Minibüslerde yeni dönem: Teklif onaylanırsa İstanbulkart kullanılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sürpriz bir gelişmeye imza atarak minibüslerde 'İstanbulkart kullanılması' teklifini sundu. Eğer teklif onaylanırsa minibüstlerde İstanbulkart kullanılacak.

İSPARK projesiyle kartla ödeme dönemi başlıyor!

İstanbul‘daki taksi ve minibüslerde kartla ödeme dönemi başlıyor. Ulaşımda devrim gibi karar kapıda... İSPARK'ın hayata geçirmeye hazırlandığı projeyle İstanbul'daki taksi ve minibüslerde ödemeler kredi kartıyla yapılabilecek.

2015'te tüm minibüslerde İstanbulkart kullanmaya başlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planda İstanbul'da köklü dönüşümler hedefleniyor. Yeni yılda minibüslerde akbil dönemi başlıyor. 2016 yılında tüm minibüslerde akbil kullanılıyor olacak...

Minibüslerde İstanbulkart kullanılacak!

2015 - 2019 yılları arasında İstanbul’ da yapılması planlanan projelerin maliyetleri, tamamlanma süresi ve genel ayrıntılarına ilişkin bilgiler içeren İstanbul’un Stratejik Planı açıklandı. Minibüslerde İstanbulkart kullanılacak...

Minibüslerde kartlı dönem ne zaman başlıyor?

2019’a kadar minibüs, taksi ve servis araçlarının internet üzerinden ruhsat alması için altyapının tamamlanması planlanıyor. 6 bin 363 minibüs, 393 deniz motoru, 572 taksi engelli kullanımına uygun hale getirilecek.

Minibüslerde İstanbul Kart'a geçiş neden gecikti?

Aslında minibüslerdeki uygulama yeni gündeme gelmedi. Minibüslerde İstanbul Kart uygulamasına 07.07.2013 tarihinde geçilmesi planlanıyordu. Fakat uygulama o zaman teknik yetersizlik yüzünden ileri bir tarihe ertelenmişti.

Minibüslerde istanbulkartlı dönem 2016‘da başlıyor!

2019’a kadar minibüs, taksi ve servis araçlarının internet üzerinden ruhsat alması için altyapının tamamlanması planlanıyor. 6 bin 363 minibüs, 393 deniz motoru, 572 taksi engelli kullanımına uygun hale getirilecek.

Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi' nin hazırladığı 2015 - 2019 yıllarını kapsayan stratejik planda minibüslere İstanbulkartla binilmesi için çalışma başlatıldı.2016’ ya kadar bütün minibüslerde hayata geçirilecek...

minibüslerde kartla ödeme Haberi

minibüslerde kartla ödeme

İstanbul‘daki taksi ve minibüslerde kartla ödeme dönemi başlıyor.


Ulaşımda devrim gibi karar kapıda... İSPARK'ın hayata geçirmeye hazırlandığı projeyle İstanbul'daki taksi ve minibüslerde ödemeler kredi kartıyla yapılabilecek.


İSPARK'IN toplu taşıma araçlarında İstanbul Kart'ın yanı sıra kredi kartını da elektronik ödeme ağına dahil edecek projesi kapsamına, İstanbul'daki 18 bin taksi ve 6 bin 334 minibüs de alındı. Projeyle taksici ve minibüsçülerin basit usulle görülen muhasebe kayıtları gerçek usule dönecek.


Basit usulde, sadece 1 kere beyanname vererek, gelirini tek seferde yıl sonunda beyan eden esnaf, gerçek usulde her ay katma değer ve yıl sonunda gelir olmak üzere vergisini ödeyecek. İstanbul'da bir taksi plakasının değeri, yaklaşık 1 milyon 800 bin lira. Aylık kazancı 8 bin lirayı bulan taksici esnafı, mevcut durumda yıllık yaklaşık 3 bin 450...