05 / 05 / 2024

Miras arazileri

Miras arazileri

Babadan miras tarlalar 3 ay içinde intikal ettirilmezse mahkeme yolu gözükecek. Mahkeme araziyi 'ehil mirasçı' olarak seçeceği kardeşlerden birine veya 3'üncü bir şahsa satacak.

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Hükümet miras kalan tarım arazileri için harekete geçti!

Tarım alanında ekonomide ilk 5'e girmek isteyen Türkiye toprak reformunu hayata geçiriyor. Yeni reform ile 9 milyon hektar tarım alanının satış ve miras yoluyla bölünmesi engellendi. 

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Miras kalan tarım arazileri meclis gündeminde!

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesinin önlenmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Miras tarım arazileri için en kritik üç ay başladı!

Babadan miras tarlalar 3 ay içinde intikal ettirilmezse mahkeme yolu gözükecek. Mahkeme araziyi 'ehil mirasçı' olarak seçeceği kardeşlerden birine veya 3'üncü bir şahsa satacak.

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

Miras tarlalarda son durum!

Mayıs 2014'te çıkarılan kanun ile miras kalan tarım arazileri bölünemiyor. 6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu uygulaması için son bir yılda miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerinin yapılması gerekiyor. Peki, miras tarlalarda son durum nedir?

Miras kalan tarım arazilerinin intikali ne zaman son?

Miras kalan tarım arazileri, 6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile intikal yolu ile bölünemiyor. Ancak Bakanlık tarafından verilen süre içinde mirasçılar bölme işlemini yapabiliyor. Peki, miras kalan tarım arazilerinin intikali ne zaman son?

Miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Tarım arazileri, Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde miras yolu ile bölünemiyor. Peki, miras kalan tarım arazileri Ağustos ayının sonuna kadar nasıl paylaşılır? Ağustos ayının sonunda miras kalan tarım arazileri ne olacak?

Miras kalan tarla kime verilir?

Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma Kanunu gereğince, tarım arazileri miras yolu ile bölünemiyor. Miras kalan tarlanın mülkiyetinin devredilmesi gerekiyor. Bu durumda miras kalan tarla kime devredilir?

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

Miras arazileri Haberi

Miras arazileri

Babadan miras tarlalar 3 ay içinde intikal ettirilmezse mahkeme yolu gözükecek. Mahkeme araziyi 'ehil mirasçı' olarak seçeceği kardeşlerden birine veya 3'üncü bir şahsa satacak.


Anne veya babasından miras kalan tarım arazisi olan milyonlarca vatandaş için en kritik üç ay başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını engellemek için Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde son bir yılda anne veya babasından miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerini yapmayan vatandaşlara 3 aylık ek süre verdi. 


AĞUSTOSTA SÜRE BİTECEK 

Yıllık 17 milyar liralık ekonomik kayba neden olan tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesini engellemek amacıyla geçtiğimiz yıl mayıs ayında çıkarılan kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. SABAH'a konuşan Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürü...