19 / 05 / 2024

Miras hisse paylaşımının sonuçları

Miras hisse paylaşımının sonuçları

Miras hukukuna göre, bir malın birden fazla kimseye kalması halinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı elbirliği mülkiyeti oluyor. Peki, miras hissesi nasıl paylaşılır? Miras hissesi nasıl devredilir?

Kiracının 'İyi oldu, 20 binlik evde 6 bine oturuyorum' paylaşımı tepki çekti: Mağdur ev sahipleri: Ev vermemek lazım!

Bir kiracının yaptığı "Ohh iyi oldu. 20 binlik evde 6 bine oturuyorum, keriz ev sahipleri sağolsun" paylaşımı gündem oldu. Ev sahiplerinden tepki gecikmedi. İşte o yorumlar...

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras paylaşımları konusu, Türkiye'de aileler arasında sorun olmaya devam ediyor. Yaşanan bu süreç, miras paylaşımı için özel kuralların uygulanması ile birlikte daha da karmaşık hale geldiği kaydedildi.

Yatırım yapan olmazsa kiralayacak ev de olmaz! Türkiye'de kısıtlananlar, konut yatırımını yurt dışında yapıyor!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra düşen satışlar da son günlerde sık sık gündem oluyor. Peki konutta arz nasıl artar, fiyatlar nasıl düşer? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras paylaşırken nelere dikkat edilmeli! Mevcut hakkınız elinizden alınmasın!

Miras paylaşımı yapılırken uygulanan kurallar vatandaşlar arasında oldukça büyük ilgi çekmektedir. Buna göre, kardeşler arasında miras paylaşımının az bilinen ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. 

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?

Yatırımcılar ve yeni yatırım yapacaklar, uzun vadede kazandıracak hisseleri merak ediyor. 18,7 bin takipçili temettü yatırımcısı Onur Demir, X sosyal medya hesabından yatırımın yüksek potansiyelli adresini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Aile içi miras paylaşımı hakkında bilmeniz gerekenler! 

Miras paylaşımları son zamanlarda aile içinde çeşitli sorunlara neden olurken yasal haklarını bilmeyen vatandaşların  maalesef miras hakları ellerinden alınabilmektedir. Buna göre, aile içi miras paylaşımının esasları nelerdir? İşte haberin tüm detayları...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Miras hisse paylaşımının sonuçları Haberi

Miras hisse paylaşımının sonuçları

Miras hisse paylaşımı!

Miras hukukuna göre, bir malın birden fazla kimseye kalması halinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı elbirliği mülkiyeti oluyor. Bu mülkiyet türünün sahiplerine verdiği hak gereğince, mirasçılar iştirak bozulmadan ancak birbirlerine hisse devri yapabiliyor.


Buna karşın iştirak bozulmadan miras hisse satışı söz konusu olmuyor. Ancak, iştirakin feshi işlemini yapmadan iştirakçilerin tümünün katılımı ile payları üçüncü bir kişiye satılabiliyor. Miras hisse paylaşımı ve miras hisse paylaşımının sonuçları ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor:


Miras hisse paylaşımı kanun..


A. Paylaşmanın sonuçlandırılması

I. Paylaşma sözleşmesi

MADDE 676.- Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlar.


Paylaşma sözleşmesiyle mirasçılar, tereke mallarının tamamı veya bir kısmı üzerindeki elbirliği mülkiyetinin miras payları oranında paylı mülkiyete dönüştürülmesini de kabul edebilirler.

Paylaşma sözleşmesinin geçerliliği yazılı şekilde yapılmasına...