07 / 07 / 2024

Miras hisse paylaşımının sonuçları

Miras hisse paylaşımının sonuçları

Miras hukukuna göre, bir malın birden fazla kimseye kalması halinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı elbirliği mülkiyeti oluyor. Peki, miras hissesi nasıl paylaşılır? Miras hissesi nasıl devredilir?

Uzmanı 'Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin' diyerek uyardı: Tarım arazilerinin değeri yükselecek!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden "Tarım arazisi yatırımını göz ardı etmeyin" diyerek, çok önemli uyarılar yaptı. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı...

Arsa ve arazi almayı düşünenler dikkat! Toprak yatırımının avantajlarını uzmanı açıkladı! 

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden toprak yatırımının avantajlarını açıkladı. İşte Arif Güdül'ün yaptığı o paylaşım...

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

Kiracının 'İyi oldu, 20 binlik evde 6 bine oturuyorum' paylaşımı tepki çekti: Mağdur ev sahipleri: Ev vermemek lazım!

Bir kiracının yaptığı "Ohh iyi oldu. 20 binlik evde 6 bine oturuyorum, keriz ev sahipleri sağolsun" paylaşımı gündem oldu. Ev sahiplerinden tepki gecikmedi. İşte o yorumlar...

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras paylaşımları konusu, Türkiye'de aileler arasında sorun olmaya devam ediyor. Yaşanan bu süreç, miras paylaşımı için özel kuralların uygulanması ile birlikte daha da karmaşık hale geldiği kaydedildi.

Yatırım yapan olmazsa kiralayacak ev de olmaz! Türkiye'de kısıtlananlar, konut yatırımını yurt dışında yapıyor!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarının yanı sıra düşen satışlar da son günlerde sık sık gündem oluyor. Peki konutta arz nasıl artar, fiyatlar nasıl düşer? Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras paylaşırken nelere dikkat edilmeli! Mevcut hakkınız elinizden alınmasın!

Miras paylaşımı yapılırken uygulanan kurallar vatandaşlar arasında oldukça büyük ilgi çekmektedir. Buna göre, kardeşler arasında miras paylaşımının az bilinen ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. 

Yatırımın yüksek potansiyelli adresi: Kumbara hisseler! Nasıl alınmalı, ne kadar beklemeli?

Yatırımcılar ve yeni yatırım yapacaklar, uzun vadede kazandıracak hisseleri merak ediyor. 18,7 bin takipçili temettü yatırımcısı Onur Demir, X sosyal medya hesabından yatırımın yüksek potansiyelli adresini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün para gibi vergiye konu olmaması için çalışma başlatıldı!

Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ABD'deki iki eyalette altın ve gümüşün nakit gibi vergiye konu olmaması için çalışması başlatıldığını belirtti.

Miras hisse paylaşımının sonuçları Haberi

Miras hisse paylaşımının sonuçları

Miras hisse paylaşımı!

Miras hukukuna göre, bir malın birden fazla kimseye kalması halinde ortaya çıkan mülkiyet hakkı elbirliği mülkiyeti oluyor. Bu mülkiyet türünün sahiplerine verdiği hak gereğince, mirasçılar iştirak bozulmadan ancak birbirlerine hisse devri yapabiliyor.


Buna karşın iştirak bozulmadan miras hisse satışı söz konusu olmuyor. Ancak, iştirakin feshi işlemini yapmadan iştirakçilerin tümünün katılımı ile payları üçüncü bir kişiye satılabiliyor. Miras hisse paylaşımı ve miras hisse paylaşımının sonuçları ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor:


Miras hisse paylaşımı kanun..


A. Paylaşmanın sonuçlandırılması

I. Paylaşma sözleşmesi

MADDE 676.- Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlar.


Paylaşma sözleşmesiyle mirasçılar, tereke mallarının tamamı veya bir kısmı üzerindeki elbirliği mülkiyetinin miras payları oranında paylı mülkiyete dönüştürülmesini de kabul edebilirler.

Paylaşma sözleşmesinin geçerliliği yazılı şekilde yapılmasına...