03 / 05 / 2024

miras paylaşımında davalar

miras paylaşımında davalar

Miras paylaşımı davası mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi durumunda ve mirastan feragat durumunda farklılık gösteriyor. Bu durum Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddelerinde düzenleniyor. Miras paylaşımında tenkis davası söz konusu olabiliyor...

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Miras paylaşımında paylar nasıl bölünecek? Miras alacakların işi kolaylaşacak...

Son zamanlarda tapu işlemleri ile ilgili önemli bir karar alındı. Buna göre, artık kardeşler arasında tapu devri işlemleri noter aracılığı ile yapılmayacağı kaydedildi. Yapılacak olan bu düzenleme kapsamında tapu işlemleri daha hızlı ve kolay bir hale getirmek hedefleniyor.

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Miraslar için alınan karar kapsamında birçok kişinin ortak sorunu olan ve tapuda pay sisteminde değişikliğe gidilerek 81 kentte devreye sokulduğu kaydedildi. Türkiye genelinde mirasçılar için önemli bir adım atıldı. Bu düzenleme ile miras paylaşımında kurallar belirlenerek 81 ilde devrede.

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras paylaşımları konusu, Türkiye'de aileler arasında sorun olmaya devam ediyor. Yaşanan bu süreç, miras paylaşımı için özel kuralların uygulanması ile birlikte daha da karmaşık hale geldiği kaydedildi.

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras paylaşımlarında genel olarak çıkan anlaşmazlıklar kapsamında saklı pay meselesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu, vasiyetnameleri bile bozan saklı pay! Pek saklı pay nedir bu hak kimlere verilmektedir?

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?

Miras ile ilgili konular günümüzde herkesi ilgilendiriyor ve gündemdeki yerini de koruyor.  Bir çok vatandaş kendisine miras kaldığını dahi bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında pek fazla bir şey bilmiyor. Bir konu başlığı da üvey babadan miras mı? 

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras paylaşırken nelere dikkat edilmeli! Mevcut hakkınız elinizden alınmasın!

Miras paylaşımı yapılırken uygulanan kurallar vatandaşlar arasında oldukça büyük ilgi çekmektedir. Buna göre, kardeşler arasında miras paylaşımının az bilinen ayrıntıları da ortaya çıkmış oldu. 

Miras hakkında bilmeniz gerekenler! Miras paylaşımında vasiyet işi bozuyor...

Miras paylaşımları aileler çok büyük bir sorunlar yaratabiliyor. Babasından kalan mirastan bir şekilde az pay alanlar yasal haklarını arıyorlar. İşte haberin ayrıntıları... 

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

miras paylaşımında davalar Haberi

miras paylaşımında davalar


Miras paylaşımı davası!


Miras paylaşımı davası, mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi durumunda ve mirastan feragat durumunda farklılık gösteriyor. Türk Medeni Kanununa göre, mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi durumunda mirasçı resmi defter düzenlenmesini isteyebiliyorken; mirastan feragat durumunda ise mirastan feragat eden, tenkis sebebiyle terekeye bir malı veya diğer bir değeri geri vermekle yükümlü olursa; dilerse tenkise tabi değeri geri veriyor.


A. Mirasbırakanın sağlığında mallarını vermesi durumunda

Madde 572-Mirasbırakan, sağlığında bütün malvarlığını miras sözleşmesiyle atadığı mirasçıya devretmişse, bu mirasçı resmî defter düzenlenmesini isteyebilir.


Mirasbırakan, malvarlığının tamamını devretmemişse veya tamamını devrettikten sonra yeni mallar edinmişse; miras sözleşmesi, aksine bir kural içermedikçe, yalnız sağlıkta devredilmiş olan malları kapsar.


Mirasbırakanın sağlığında malvarlığını devretmesi halinde, miras sözleşmesinde başka türlü bir kural yoksa, miras sözleşmesinden doğan hak ve borçlar atanmış mirasçının mirasçılarına geçer.


B....