02 / 05 / 2024

miras sebebiyle açılan davalar

miras sebebiyle açılan davalar

Mirasın açılması davası türüne göre sulh hukuk mahkemesinde veya asliye hukuk mahkemesinde açılıyor. Muris muvazaasına nedeniyle tapu iptali ve tescil davaları ise asliye hukuk mahkemesinde açılıyor...

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Afet Sebebiyle Yapılan Binaların Borçlandırma Bedelleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Afet Sebebiyle Yapılan ve Yapılacak Olan Binaların Borçlandırma Bedellerinden Yapılacak İndirimler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31816 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

Marmara'da yaşayanlar dikkat! Uzmanlardan korkutan açıklama!

Deprem Haftası sebebiyle yapılan toplantıda, deprem uzmanları Marmara Denizi'nde yaşanacak olası deprem için önemli açıklamalar yaptı.

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

İtalyan Prenses Rita'ya üvey oğulları miras davası açtı!

İtalyan Prens Nicolo’nun eşine miras bıraktığı 354 milyon dolarlık sanat eserleri ile dolu malikane satılıyor. Prens Nicolo’nun oğulları, üvey anneleri Prenses Rita’nın bahsedilen eserlerin bakımını iyi yapamadığını iddia ederek dava açtı. 

Miras bırakılan gayrimenkulde vasilerin hakları nelerdir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde vasinin tasarruf hakkını kaleme aldı.

Pandemi sebebiyle kapatılan iş yerleri kira ödemeyebilir!

BAU Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, pandemi sebebiyle geçici olarak kapatılan iş yerlerinin kirayı ödemekten kurtulacağını belirtti.

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

miras sebebiyle açılan davalar Haberi

miras sebebiyle açılan davalar


Mirasın açılması davası!


Mirasın açılması, mirasbırakanın ölümü ile gerçekleşiyor. Mirasın açılması hususunda mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili kazandırmalar ve paylaştırmalar, terekenin ölüm anındaki durumuna göre değerlendiriliyor.


Mirasın açılması davası türüne göre sulh hukuk mahkemesinde veya asliye hukuk mahkemesinde açılıyor. Muris muvazaası nedeniyle tapu iptali ve tescil davaları ise asliye hukuk mahkemesinde açılıyor. Buna karşın terekenin tespiti, terekeye mümessil tayini, tereke defteri tutulması, vasiyetnamenin açılması davaları sulh hukuk mahkemesinde açılır. Miras davası açılırken dikkat edilecek en önemli nokta açılacak miras davasının masraflarının ne kadar olduğudur. Miras nedeniyle tapu iptali davası açılmak istendiğinde dava masrafları gayrimenkulün değerine göre belirleneceğinden dava masrafları da buna göre yüksek oluyor. 


Mirasın açılması davası süresi...

Miras davasının süresi; mirasçıların sayısı ve davanın türüne göre farklılık gösteriyor. Eğer açılacak miras...