29 / 08 / 2024

miras vergisi kanunu

miras vergisi kanunu

Veraset ve İntikal Vergisi, ölen kişiden kalan malvarlığı ile ilgili olarak Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerler üzerinden alınan vergi olarak tanımlanıyor. İşte, 2015 veraset ve intikal vergisi tarifesi!

Miras vergisi nasıl hesaplanır?

Miras vergisi, önemli vergi sistemlerinden biridir. Bu vergi farklı döviz kurları ve bazı değerler baz alınarak hesaplanır. Ancak hesaplanmasında göz önünde bulundurulması gereken bazı incelikler bulunur. İşte miras vergisi nasıl hesaplanır sorusunun kapsamlı yanıtları...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81)! 

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) bugünkü 31934 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 81) ile ilgili ayrıntılar...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31700 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:66 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80!

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:80 bugünkü 3696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:79!

2022 yılı inşaat maliyet bedellerinin yer aldığı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği (Seri No:79) bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile ücretlerin asgari ücrete kadar olan kısmının gelir vergisinden ve damga vergisinden istisna tutulması amaçlanıyor.

2021 miras vergisi yüzde kaç?

Milyonlarca mirasçı için vergi ödemeleri Mayıs ayında başlıyor. Peki 2021 miras vergisi yüzde kaç? Miras vergisi nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilenler...

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile asgari ücretli çalışanların bazı vergilerden muaf tutulması amaçlanıyor.

Miras vergisi nereye ödenir 2021?

Menkul ve gayrimenkullerin veraset durumunda ya da ivasız olarak intikal etmesi halinde elde edilen miras için vergi ödeniyor. Peki miras vergisi nereye ödenir 2021? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikal vergisi ödeme süresi 2021!

Mirasçıların elde edilen miras için vergi ödemesi gerekiyor. Peki miras intikal vergisi ödeme süresi 2021 ne zaman? İşte miras vergisi ödeme zamanı...

Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik!

Gelir Vergisi Kanunu ile Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

miras vergisi kanunu Haberi

miras vergisi kanunu

2015 veraset ve intikal vergisi tarifesi!

Bedelsiz veya karşılıksız bir şekilde elde edilen servet unsurlarına uygulanan varlık vergisi türü olarak bilenen veraset ve intikal vergisi, miras veya bağıştan gelen varlıklar için ödeniyor. 


Veraset ve intikal vergisi, bir kişinin ölümü durumunda mirasçılarına bıraktığı malların intikali için devletin aldığı dolaysız bir vergi oluyor.  Bu vergi aynı zamanda karşılıksız kazandırımlarda (Bağışlama, televizyon yarışmalarından kazanılan ödüller vb.) da uygulanıyor. 


Miras yolu ile elde edilen gayrimenkuller için mal beyanında bulunulması gerekiyor. Miras kalan malları üzerinize aldıktan sonra, söz konusu mallar için vergi ödemesi yapmanız gerekiyor. Miras vergisi ile ilgili hükümlere 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu'nda açıklanıyor.


Veraset ve intikal vergisi her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenebiliyor.  2015 yılına ait veraset...