05 / 05 / 2024

mirasa dahil gayrimenkullerin tasarrufu

mirasa dahil gayrimenkullerin tasarrufu

Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu ile ilgili esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi Kapsamında açıklanıyor. İşte mirasa dahil taşınmaz malların tasarrufu...

Meclis onayladı: 18 yaşından küçük olanlar BES'e dahil oluyor!

Bireysel Emeklilik Sistemi'ni güçlendirmek amacıyla sunulan kanun teklifi Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Kanun teklifine göre artık 18 yaşından küçükler de bireysel emekliliğe dahil oluyor.

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışının önü açılıyor!

Geçen cuma günü vergisel bazı düzenlemeleri de içeren torba yasa teklifi Meclis’e sunuldu. Teklif ile 6183 sayılı yasada değişiklik yapılarak gayrimenkullerin de elektronik ortamda satışının önü açılacak.

Rusya'da ticari gayrimenkullerin metrekare fiyatları ne kadar?

Rusya’da yeni yılda da ticari emlak sektöründe daralma devam ediyor. Watcom Group şirketi, Rusya'daki ticari gayrimenkullerin metrekare fiyatlarını açıkladı...

Haczedilen gayrimenkullerin satışı için yeni teklif!

Hükümet tarafından düzenlenen torba teklif ile haciz edilen gayrimenkullerin satışına yönelik yeni düzenleme gelecek. Yeni yasa hacizli gayrimenkuller elektronik ortamda açık artırmayla ile satılabilecek.

Gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına düzenleme!

Vergi Reform Paketi kapsamında gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme geliyor. Peki bu düzenleme ile neler değişecek?

Turizm tesislerindeki bağımsız bölümler tesis kapasitesine dahil edilebilecek!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Tebliğde değişiklik yapıldı. Yeni düzenlemeyle, üzerinde irtifak hakkı veya kat mülkiyeti tesis edilmiş bağımsız bölümlerin, tesis kapasitesine dahil edilmesi" imkanı sunuldu.

Adıyaman'da orman sınırlarındaki yerlerin OSB'ye dahil edilmesi TBMM'de!

Adıyaman'da orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin OSB'ye dahil edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz kiralamaları yapılandırma kapsamına dahil edildi!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde yer alan; belediyelerin tasarrufuna bırakılan taşınmaz kiralamalarına yönelik teklif yapılandırma kapsamına dahil edildi. 

Çeşme’deki gayrimenkullerin ekonomik performansı arttı!

Son dönemde yoğun yerleşim alan Çeşme’de düzenli yaşayan nüfus artmaya başladı. İlçede bulunan gayrimenkullerin ekonomik performansı da yükseldi.   

Sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil mi?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı durumlarda vatandaşların emlak vergisi ödememesini sağlayarak tasarruf ettiriyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisine devre mülk sahipleri de dahil olabiliyor mu? 

Otomatik Değerleme Modeli ile gayrimenkullerin değeri hesaplanacak!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın mobil uygulamasına gelen yenilik ile Otomatik Değerleme Modeli ile gayrimenkullerin değerleri hesaplanabilecek...

IMF Başkanı Georgieva: Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyaloğu sürdüreceğiz!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgının küresel ekonomi üzerindeki etkileriyle ilgili olarak Türkiye dahil tüm üyelerle yapıcı diyalog içerisinde olduklarını ve bunu sürdüreceklerini söyledi.

ÖİB 7 ildeki gayrimenkullerin satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ağrı, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Tokat'ta yer alan bazı gayrimenkullerin satışını onayladı.

mirasa dahil gayrimenkullerin tasarrufu Haberi

mirasa dahil gayrimenkullerin tasarrufu

Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu!

Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu ile ilgili esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi Kapsamında açıklanıyor. Rehberde yazan bilgilere göre, vergiye karşılık 6183 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde yazılı cinsten (menkul mallar hariç) teminat gösterilmesi halinde ilişiksiz belgesi veriliyor. 


Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu..

Gayrimenkullerde;

Veraset yoluyla veya ivazsız bir şekilde intikal eden gayrimenkullerin devredilebilmesi ve üzerinde bir ayni hak tesis edilebilmesi için, gayrimenkule ya da devri istenilen hisse ise yalnız bu hisseye isabet eden verginin tamamının ödenmesi veya vergiye karşılık 6183 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde yazılı cinsten (menkul mallar hariç) teminat gösterilmesi halinde ilişiksiz belgesi verilir. 

Menkul Mallarda; 

Amme idare ve müesseseleri, banka, banker ve kasa kiralayanlar, sigorta şirketleri, sair şirket ve müesseselere ve mahkemelerle...