06 / 05 / 2024

mirasa eş ortak olurmu

mirasa eş ortak olurmu

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugün ki köşe yazısında kızına bırakmak istediği ev ile ilgili bir okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!

Tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim?

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

25h Hotel Ortaköy'e mi geliyor?

Fitaş Sineması'nın sahibi olan Akdemir Ailesi, 25h Hotel'i Ortaköy'e getirmek için düğmeye bastı.

Lefkoşa Eğitim ve Kültür Kompleksi’nin temeli atıldı!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi’nin ortak girişimiyle KTÖS Genel Merkezi’nin yanında eğitim ve kültür kompleksi inşa ediliyor.

Beşiktaş Belediyesi uyardı: Tünel, Ortaköy Vadisi’ni yok edecek!

Beşiktaş Belediyesi, Dolmabahçe Tüneli projesinin Ortaköy Vadisi’nin ekolojik yapısını yok edeceğine ve trafiği kilitleyeceğine dikkat çekerek yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti.

Ortak alana müdahale cezası!

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen, ana yapının ortak alanı olan cepheye müdahale hakkında soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Vakıf GYO, ICONOVA’ya ortak oldu!

Vakıf GYO, ülkemizin önde gelen konut ve yaşam alanlarından biri olan ICONOVA’yı Gaziantep’e kazandıran Şireci&Acarsan’a ortak oldu.

GEM, Martı Otel'e ortak oldu!

Martı Otel, 59,4 milyon lira tutarında finansman sağlaması amacı ile GEM ile sözleşme imzaladı.

Gayrimenkul ile turizm birlikte büyüyor!

Uzakrota Travel Summit yapıldı. Cathay Group Yönetim Kurulu Üyesi Okan Süha Yıldırım, "Gayrimenkul ve turizm sektörleri geliştikçe, ortak paydaları da genişliyor." dedi.

Seleks, 3rd İstanbul Gayrimenkul'e ortak oldu!

İttifak Holding'in grup içi şirketlerinden Seleks A.Ş., 3rd İstanbul Gayrimenkul Adi Ortaklığı'na yüzde 50 oranında ortak oldu.

Akkuş Gayrimenkul'e Lübnanlı ortak!

Beylikdüzü'ndeki Alya Penta projesinin satışlarına devam eden Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı iş adamı Ahmet Hatip ile ortak oldu.

Ortak alanların işgali halinde ne yapılabilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''ortak alan işgali'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı... 

mirasa eş ortak olurmu Haberi

mirasa eş ortak olurmu

Bir evim var, bunu kızıma bırakmak istiyorum. Duyduğuma göre evlenmeden önce edinilen mallarda damat ortaklık iddia edemiyormuş bu doğru mu? Bir çocuğum daha var, o hak talep edebilir mi? Bu işlemleri nerede yapmalıyım? B.B. 



Soru kısa ama yanıt uzayabilir. Zira kısa bir soru birkaç konuyu içeriyor. Önce kızınıza dairenizi bırakma olayı. Sistemimize 2002 yılından itibaren girmiş bulunan aile içindeki mallarla ilgili mevzuat 'edinilmiş mallara katılma sistemi' olarak adlandınlır ve peşinden tonla problem getirir. Uzun uzun ihtilaf kaynağıdır ve aile içindeki bağlan güçlendirmez tam tersine güveni sarsar. Eşler geleceğe yönelik tedbir alma ihtiyacı duyar bu nedenle bir takım yan yollara sapar. İlk akla gelen, boşanma ihtimaline karşı, eşe göre tedbir olmak üzere yeni alınan mallan, güvenilir bir yakın adına almak gibi....