25 / 07 / 2024

mısır çin projesi

mısır çin projesi

Başkent Kahire'nin kalabalığından ve kirliliğinden bıkan Mısır hükümeti, yeni bir başkent inşaa etmek için harekete geçti. Beş yıl içinde tamamlanması planlanan projeyi Çinliler yapacak.

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Çiftçiler hemen borsa rakamlarına bakın! Bir bir sıralandı! 

Buğday, arpa ve mısır fiyatları için son güncellemeler yakından takip ediliyor. Çiftçiler borsa borsa son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırıyor. İşte 9 Ekim 2023 fiyat listesi...

Tahıl anlaşması için temaslar tam gaz! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni ayda yükseldi mi? 

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni ayda yükseldi mi? İşte 6 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Mısır piyasasında rekabet arttı! Mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Jeopolitik zorluklara karşın Ukrayna ve ABD dünya mısır pazarında önemli oyuncular olmayı sürdürüyor ancak arz ve yüksek fiyat endişesine sahip Çin ve Asya ülkeleri yeni tedarikçi arayışında. Peki mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Mısır'dan kapıda vize kolaylığı! Türk vatandaşlarının dikkatine!

Türkiye ve Mısır arasında 11 yılın ardından ilişkiler normalleşmeye başladı. Mısır Türkiye’den gelecek ziyaretçileri için kapıda biz de uygulamasına yürürlüğe geçirdi. İşte tüm detaylar…

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.

Buğday alım fiyatları Temmuz ayında ne kadardı? 2022 Temmuz buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar?

Temmuz ayı buğday fiyatları belli oldu. Çiftçiler buğday fiyatlarını yakından takip ediyor. İşte buğday, arpa ve mısır fiyatlarına dair detaylar!

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2022 hasat dönemindeki buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarını açıkladı. Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olan üreticiler ödemelerini alacak. Çiftçiye ayrıca silajlık mısır desteği de verilecek.

Çiftçilerin gözü buğday fiyatlarında! Buğday taban fiyatı kaç TL olacak? 20 Mayıs 2022 buğday, arpa, mısır fiyat listesi

Çiftçiler merakla yakın zamanda açıklanacak olan 2022 buğday taban fiyatını bekliyor. Peki buğday taban fiyatı kaç lira olacak? İşte 20 Mayıs 2022 buğday, arpa, mısır fiyat listesi...

Çiftçiler dikkat! Son dakika buğday fiyatları açıklandı! İşte 10 Mayıs 2022 arpa, buğday, mısır fiyat listesi

Milyonlarca çiftçinin dört gözle beklediği hasat dönemi yaklaşırken, hububat alım fiyatlarının da yakın zamanda açıklanması öngörülüyor. Peki arpa, buğday ve mısır fiyatları kaç TL oldu? İşte 10 Mayıs 2022 arpa, buğday ve mısır fiyat listesi...

Mısır'da bina çöktü: 3 ölü, 4 yaralı!

Mısır İskenderiye'de bir binanın çökmesi nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı.

Sianji Grup'tan Mısır'a resort otel projesi!

2 yıl önce yurt dışında yatırım yapmaya başlayan Sianji Well-Being Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Mısır'da 160 odalı bir wellbeing resort otelin yapılacağını açıkladı. 

mısır çin projesi Haberi

mısır çin projesi

Başkent Kahire'nin kalabalığından ve kirliliğinden bıkan Mısır hükümeti, yeni bir başkent inşaa etmek için harekete geçti. Beş yıl içinde tamamlanması planlanan projeyi Çinliler yapacak.


Mısır yeni bir başkent inşaa ediyor. Çinli kamu yatırım şirketinin yetkililerle görüşmesinden sonra, projeye 20 milyar dolar yatırmayı kabul etti. Söz konusu şirket daha önce de 15 milyar dolarlık yatırımda bulunmuştu. Böyle-ce yeni başkent projesi için planlanan 45 milyar doların 35 milyarını Çinlilier sağlamış oldu. Yeni kentin adı ise henüz belli değil.


ÇÖLE İNŞA EDİLECEK


Mısır hükümeti, Mart 2015'te açıkladığı bu projeyi, çok kalabalık, gürültülü, kirli ve ev fiyatları sürekli tırmanıyor diye Ka-hire'ye alternatif olarak sunmuştu. 700 kilometrekare olarak planlanan yeni kent, Kahire'nin doğusunda, çölde inşa edilecek.


5 YILA KADAR HAZIR


Yeni merkezde binden fazla cami, akıllı mahalleler, endüstri bölgeleri,...