08 / 05 / 2024

mısır inşaat yatırımları

mısır inşaat yatırımları

Türkiye ve Mısır arasında normalleşmenin başlamasıyla iki ülke arasında ekonomide yeni fırsatlara doğurma imkanı sağlayacak. Öyle ki bölgede inşaat işlerinin yoğun olması sebebiyle, Türk müteahhitler için yatırım fırsatı doğuruyor.

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Çiftçiler hemen borsa rakamlarına bakın! Bir bir sıralandı! 

Buğday, arpa ve mısır fiyatları için son güncellemeler yakından takip ediliyor. Çiftçiler borsa borsa son dakika buğday, arpa ve mısır fiyatlarını araştırıyor. İşte 9 Ekim 2023 fiyat listesi...

Tahıl anlaşması için temaslar tam gaz! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni ayda yükseldi mi? 

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni ayda yükseldi mi? İşte 6 Temmuz 2023 fiyat listesi...

Kk Müteahhitlik Ve İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kk Müteahhitlik Ve İnşaat Yatırım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Konsol ve Saher Khatıb ortaklığında kuruldu.

Mısır piyasasında rekabet arttı! Mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

Jeopolitik zorluklara karşın Ukrayna ve ABD dünya mısır pazarında önemli oyuncular olmayı sürdürüyor ancak arz ve yüksek fiyat endişesine sahip Çin ve Asya ülkeleri yeni tedarikçi arayışında. Peki mısır fiyatlarında son durum ne oldu? 

TMO peş peşe açıkladı! Çiftçilere 1 milyar 432 milyon TL ödeme yapıldı! Buğday, arpa, mısır alımları tam gaz!

TMO peş peşe açıkladı! Çiftçilere 1 milyar 432 milyon TL ödeme yapıldı! Buğday, arpa, mısır alımları tam gaz!

Mısır'dan kapıda vize kolaylığı! Türk vatandaşlarının dikkatine!

Türkiye ve Mısır arasında 11 yılın ardından ilişkiler normalleşmeye başladı. Mısır Türkiye’den gelecek ziyaretçileri için kapıda biz de uygulamasına yürürlüğe geçirdi. İşte tüm detaylar…

Tarımsal emtialarda seyir nasıl olacak? Pamuk, mısır ve buğday fiyatları yükselecek mi?

Tarımsal emtialarda fiyatların yukarı yönlü hareket etmesi bekleniyor. Buğday, mısır ve pamuk fiyatları üzerindeki yukarı yönlü hareketi Ukrayna-Rusya savaşındaki son gelişmeler, Fed'in alacağı kararlar ve Çin'in açılmasının desteklemesi bekleniyor.

Türk firmasından Mısır’a tam 100 milyon dolarlık yatırım

Türkiye'deki büyük firmaların çeşitli ülkelere yönelik yatırımları devam ediyor. Türkiye'de faaliyet gösteren Arçelik firmasından da Mısır'a tam 100 milyon dolar değerinde yatırım gerçekleştirildi.

Çiftçilere buğday prim ödemesi desteğinden sonra bir destek de mısır için yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2022 hasat dönemindeki buğday ve arpa alım fiyatları ile teşvik rakamlarını açıkladı. Çiftçi Kayıt Sisteminde kaydı olan üreticiler ödemelerini alacak. Çiftçiye ayrıca silajlık mısır desteği de verilecek.

Ibıs Group İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ibıs Group İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nazım Aghamalıyev tarafından kuruldu.

Sianji Grup'tan Mısır'a resort otel projesi!

2 yıl önce yurt dışında yatırım yapmaya başlayan Sianji Well-Being Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Mısır'da 160 odalı bir wellbeing resort otelin yapılacağını açıkladı. 

mısır inşaat yatırımları Haberi

mısır inşaat yatırımları

Türkiye’nin Mısır ile ilişkileri Temmuz 2013’te Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin devrilmesiyle sonuçlanan askeri darbeyle bozulmuş ve iki ülke arasında siyasi alanda başlayan gerginlik başlamıştı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; iki ülke arasında ilişkilerinin normale dönmesi ile ülkeler arasında ekonomik faaliyetlerinin artması bekleniyor. 

Türk firmaların Mısır’da otomotiv, bankacılık, cam sanayi, inşaat ve enerji gibi birçok alanda doğrudan yatırımları bulunuyor. Bu yatırımların önümüzdeki süreçte artmasının özellikle istihdam sorunu ve genç nüfus fazlası bulunan Mısır için fayda sağlayacağı öngörülüyor. 

Mısır hükümetinin öncelikle sübvanse ettiği turizm, imalat, Süveyş Kanalı, petrol ve gaz çıkarıcıları gibi kilit sektörler, seyahat kısıtlamaları, talep düşüşü ve ticaretteki kesintilerden etkileniyor. Türkiye için yeni dönemde bu kritik sektörlere yönelik birçok fırsat yaratılması  bekleniyor. Özellikle altyapı projeleri için gerekli inşaat işlerinin yoğunluğu,...