29 / 04 / 2024

mobilya sektöründe kayıtdışılık

mobilya sektöründe kayıtdışılık

İsmail Doğan,BDDK mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılma çalışmasına ilişkin, "En güzel tarafı, kayıtdışını kayıt altına tekrar almış oluruz" dedi.

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut sektöründe 2023 yılının nasıl geçtiğini kaleme aldı? İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

Kağıt, karton ambalaj sektöründe 500 milyon dolarlık dev yatırım askıya alındı!

Seçim öncesi belirsizlikler nedeniyle uzun vadeli yatırımlar da askıya alındı. Kağıt, karton ambalaj sektöründe planlanan 500 milyon dolarlık fabrika yatırımının belirsiz ortam nedeniyle şimdilik ertelendiği belirtiliyor.

IMF, bankacılık sektörünü yakından takip etmeye devam ediyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, bankacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların ardından hızla alınan önlemlerin piyasa stresini bir miktar azalttığını, ancak belirsizliğin hala yüksek seviyelerde devam ettiğini belirtti. 

Bankacılık sektöründe çalışan kadın sayısı erkekleri geride bıraktı!

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’den fazlasının kadın olduğunu ve sektörde kadın yönetici oranının da arttığını söyledi.

Otomobil sektöründe flaş gelişme! Bunu yapanlar şimdi yandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla inceleme başlattığını açıkladı. İnceleme; kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemeyi hedefliyor. İşte tüm detaylar...

Bankalar çalışanlarına ne kadar zam yaptı? İşte bankacılık sektöründe zam oranları

Özel sektör zamları merakla beklenirken bazı bankaların zam oranları belli oldu. İşte bankacılık sektöründe yapılan zam oranları

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

Bankacılık sektöründe mevduat düştü!

Bankacılık sektöründe toplam mevduat 25 Kasım'da sona eren haftada 106 milyar lira azalarak 8,8 trilyon lira oldu.

Bankacılık sektörü atağa geçti! Bankalar karlarını 8 ayda 5’e katladı! Bankalar yatırım fırsatı sunuyor mu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Ağustos 2022 dönemine ilişkin raporu "Türk Bankacılık Sektörünün Konsolide Olmayan Ana Göstergeleri" yayınladı. Raporda bankacılık sektöründe 2022 yılı bankaların kârlarına bakıldığında, ilk 8 ayda 5'e katlandığı görüldü.

Sigortacılık sektöründe hangi yatırım hız kazandı? 2023’te 97,9 milyar dolara ulaşacak..

International Data Corporation verilerine göre, 2019'da 37 milyar dolar olan yapay zeka harcamalarının 2023'te 97,9 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Sigortacılık sektöründe ise yapay zeka tabanlı uygulamalar; süreç otomasyonu, sanal asistan, yeni sigortalı gibi alanlarda kullanılıyor.

mobilya sektöründe kayıtdışılık Haberi

mobilya sektöründe kayıtdışılık

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) mobilya ve beyaz eşyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'dan 12 aya çıkarılma çalışmasına ilişkin, "En güzel tarafı, kayıtdışını kayıt altına tekrar almış oluruz" dedi.


Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sayısının 9'a düşürülmesinden mobilya sektörünün olumsuz etkilendiğini ve satışlarda duraklama yaşandığını söyledi. Kredi kartlarına taksit sınırlamasının düşürülmesi ile mobilya sektöründe senetli satışa geçildiğini ifade eden Doğan, "Bizim senetli satışlarımızdaki en büyük endişemiz kayıtdışılık. Kredi kartında taksit sayısının 9'a düşürülmesi ile kayıt dışı tetiklenmiş oldu" diye...