29 / 04 / 2024

Mobiya Dernekleri Federasyonu

Mobiya Dernekleri Federasyonu

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından ‘Shangai Furniture China’ya Türkiye’den ilk kez milli katılım gerçekleşti. Fuarda, 10 Türk firması bin metrekarelik alanda ürünlerini sergiledi.

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman'dan çarpıcı açıklama: Yüzde 90’ımız iş yapamıyor! 

Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, İZTO İnşaat Grubu’nda 10 bin üyeleri olduğunu dile getirerek, “Bu kadar müteahhidin tamamına yakını artık iş yapmıyor; çünkü maliyetler çok yükseldi." dedi.

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Fırıncılar Federasyonu’ndan Ekmek Zammı ile İlgili Açıklamalar

Son dönemde ülke genelinde artan ekmek fiyatlarına ilişkin Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, açıklamalarda bulundu. Ekmek fiyatlarının en son 9 ay önce güncellendiğini belirten Balcı, yapılan yüzde 40'lık zamın makul olduğunu ifade etti.

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaşma imzaladı! Artık et kasaplarda ucuza satılacak!

Et fiyatlarının düşürülmesine yönelik olarak Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol kapsamında, kasaplara uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak ve Erzurum'da et fiyatlarının yaklaşık %30 oranında düşmesi öngörülüyor.

Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaştı! Uygun fiyatlı et satışı başlıyor!

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara artık uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak.

Ramazan kolisi alacaklara önemli uyarı… Tarihi geçmiş ürünlere dikkat!

Marketlerin her yıl hazırladığı ve temel gıda ürünlerini içeren Ramazan yardım kolileri raflarda yerini alırken, Tüketici Dernekleri Federasyonu’ndan önemli bir uyarı geldi; “Kolilerin içini mutlaka kontrol edin.”

Ramazan kolisi alacaklar bunları aman sözden kaçırmayın! Uzman isim tek tek uyardı!

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, Ramazan kolisi alacaklara uyarılarda bulundu. Ramazan kolilerinde nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

Fırıncılar Federasyonu açıkladı! Beklenen pide fiyat açıklaması geldi!

Ramazan ayı yaklaşırken, pide fiyatları merak uyandırdı. Vatandaşlar pide fiyatlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı. Bunun üzerine Fırıncılar Federasyonu’ndan açıklama geldi. İşte detaylar!

Mobiya Dernekleri Federasyonu Haberi

Mobiya Dernekleri Federasyonu

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından biri olan ‘Shangai Furniture China 2015’ uluslararası sektör profesyonellerine ev sahipliği yaptı. 750 bin metrekarelik alan üzerinde düzenlenen fuara, İstanbul İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren ‘Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği’ organizasyonuyla ilk defa milli katılım gerçekleştirildi. ‘Shangai Furniture China 2015’te mobilya sektöründe önemli yere sahip 10 Türk firması bin metrekarelik alanda ürünlerini sergileyerek Türkiye mobilyasını hem uluslararası basına hem de fuardaki profesyonellere tanıttı. Fuar, 9-12 Eylül tarihleri arasında düzenlendi.


Mobiya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) de sektörü temsilen fuarda yer aldı.  Fuarın birinci günü MOSFED, Uluslararası Mobilya Yayıncıları Birliği - International Alliance of Furnishing Publications (IAFP) üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, MOSFED Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bostan, Genel Sekreter...