16 / 05 / 2024

Modern konut artışı sektörü

Modern konut artışı sektörü

Müteahhitlik firmalarının son yıllarda birbiri ardına gerçekleştirdikleri modern konutların artışı kentin çehresini değiştiriyor...

Airbnb'ye uygun Kartal My Flats projesinde yüzde 50 peşin 18 ay vade avantajı!

Ergaz İnşaat imzasıyla Kartal'da inşa edilen My Flats projesi Airbnb'ye uygun modern konut projesi olarak inşa ediliyor. Tamamı turizm yasasına uygun olarak inşa edilen projede satışlar devam ediyor. Peki My Flats projesinde daire fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

Betonarme ve prefabrik evlerin farkları nelerdir?

Asrın felaketi şeklinde bilinen deprem sonrasında sık sık gündeme gelen prefabrik evler, modern konut ihtiyaçlarına da çözüm sunuyor. Peki betonarme ve prefabrik evlerin farkları nelerdir?

Bozkurt 2,5 yılda yeniden inşa edildi! TOKİ 5 bölgede 651 modern konut yaptı!

Ezine Çayı'nın taşmasının ardından can kayıpları ve büyük hasarın meydana geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selin izleri yaklaşık 2,5 senede büyük oranda silindi. Bölgede TOKİ aracılığıyla 651 modern konut inşa edildi.

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Elazığ'da 20 bin 118 modern konut inşa ediliyor!

Elazığ'da geçen yol meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden depremzedeler için yapılan 20 bin 118 modern konutun inşası devam ediyor.

Ataşehir Modern'de satışlar başlıyor!

TMSF, Ataşehir Modern Konut Projesi ile ilgili olarak, daha önce TMSF (Fon) ile inşaatı ilk üstlenen yüklenici firma arasında imzalanan "Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sözleşmesi”nin feshine ilişkin bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Dikey yapılaşma elektrik tüketiminde Esenyurt’u zirveye taşıdı! 

İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgesi olan Esenyurt'un, Avrupa yakasının en fazla elektrik tüketen ilçesi olduğu açıklandı. Tüketimde gelinen bu durumda, ilçedeki hızlı konut artışının etkili olduğu belirtiliyor...

Kocaeli Kabakoz ve Barbaros Mahalleleri taşınıyor!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde gündem maddelerinin tartışıldığı sırasında muhalefetin görüşlerini yanıtlayan Başkan Tahir Büyükakın, 'Kent Konut artık lüks konut üretmeyecek. Kabakoz ve Barbaros mahallelerindeki mağduriyeti gidermek için sosyal konut yapacağız' dedi.

Ared Modern Konut Yapı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ared Modern Konut Yapı İnşaat Anonim Şirketi bugün Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Barkın Aykanat tarafından kuruldu. 

Bursa Teferrüç'e 344 modern konut!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Teferrüç Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinden bahsetti. Proje kapsamında 344 modern konutun yer alacak.

Modern konut artışı sektörü Haberi

Modern konut artışı sektörü

Modern konut sayısındaki artış kentin çehresini değiştiriyor Ulusal ve yerel müteahhitlik firmalarının son yıllarda önemli bir pazar olarak gördüğü Bursa'da, birbiri ardına gerçekleştirilen konut projeleri ile kentin çehresi değişiyor. Özellikle villa, site ve rezidans projelerinde modern mimariyi benimseyen kentte geleneksel yapılar üstünde köklü değişimler yaşanıyor Kentin batısına doğru ciddi bir gelişme kaydeden Bursa'da modern konut yatırımları hem sanayi hem de gayrimenkul sektörüne destek veriyor. Modern konut yatırımları ile Bursa'nın yapılaşmadaki çehresi değişirken, kentin 2015 yılına kadar toplam 238 bin adet konuta ihtiyaç duyacağı öngörülüyor. Konut ihtiyacının 166 bininin hane halkı sayısı artışlı, 60 bininin kentsel dönüşüm kaynaklı, 12 bininin ise yenileme kaynaklı olacağı belirtiliyor. Konut ihtiyacı ile konut talebini belirleyen unsurların başında demografi ve nüfus gelişmeleri geliyor. Bu açıdan...