17 / 05 / 2024

Modoko çıraklık okulu

Modoko çıraklık okulu

Türkiye’nin ilk mobilya alışveriş sitesi olan Modoko, bu yıl 45’inci yaşını kutluyor. Modoko’da bu yıl farklı bir projeye de imza atılacak ve Çıraklık Okulu açılacak. Hedef burada yetişen gençlere Modoko’daki mağazalarda işe yerleştirmek.

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

EYT'de staj ve çırak mağdurlarına müjde! Gözler kritik gelişmede

Emeklilik için prim ve hizmet süresinin tamamlanması şartının getirilmesi ve yaş şartının kaldırılması ile emekli olmayı bekleyen çıraklık ve staj yapmış kişiler ise mağdur olduklarını ifade ediyorlar. Gözler meclisin açılmasının ardından bu konuda atılacak adımlara çevrilmiş durumda.

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

Çıraklık Sürecindeki Gençlerin Emeklilik Haklarına Kavuşması Yakın mı?

EYT düzenlemesinin ardından çıraklık sürecindeki çalışanlar için de emeklilik düzenlemelerinin yapılması planlanıyor. Çıraklık sürecinde olan bireylerin emeklilik durumu hükümetin aldığı karara bağlı olacak. SGK’dan ise staj ve çıraklık sigortası için son tablo hazırlandı. 

2. Torba Yasa Geliyor: EYT, 500 Prim ve Bağ-Kur Affı Müjdesi mi?

Kabul edilen 31 Maddelik Torba Yasası’nın ardından 2. torba yasa için 9 madde imzalanıyor. Birçok konuyu içeren bu yasalar yeni düzenlemelerle vatandaşlar için hazırlanıyor. Gündemde olan konulardan olan EYT staj-çıraklık, 500 prim ve Bağ-Kur affı yer alıyor. İşte 31 Maddelik Torba Yasası detayları…

Staj ve çıraklık sigortasında beklenen açıklama geldi! Üst üste gelişmeler yaşandı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin düzenleme 4 milyondan fazla kişiye emeklilik yolunu açtı. Staj ve çıraklık sigortası engeline takılanlara emeklilik yolu göründü.

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?

EYT çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Bu kişiler EYT kapsamına girecek!

EYT’nin yasalaşmasından sonra 4 milyonu aşkın kişiye emeklilik yolu açıldı. 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olan çalışanlar ile borçlanma ile beraber başlangıcını bu tarih öncesine alabilenler için yaş şartı kaldırılmasıyla staj ve çıraklık sigortası için atılacak adımlar izleniyor.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT düzenlemesinin ardından staj ve çıraklık sigortası olan vatandaşların kapsam dışında kalmasından sonra yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı emekli olmak isteyenler tarafından merak ediliyordu. Konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenirken, hükümet kanadından ardı ardına flaş açıklamalar geldi.

Staj ve çıraklık mağdurları dikkat! Uzman isim flaş detayı açıkladı

EYT'ye ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

Staj ve çıraklık sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklamalar geldi!

Staj sigortasının EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağı sorgulanan konular arasında yer alıyor. 1998 yılından önce staj sigortası bulunan ve EYT'den yararlanmak isteyen yurttaşlar staj sigortası konusunda atılacak yeni adımları yakından takip ediyor. Peki, staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına gir

Bakan Vedat Bilgin'den çıraklık mağdurlarına müjde! Bu açıklama yüzleri güldürecek

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesi sonrası staj ve çıraklık problemi meydana geldi. Kendilerinin de EYT kapsamı içerisine dahil edilmesini isteyen staj ve çıraklık mağdurları bu zamanların de sigorta içinde olmasını istiyor.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT yasası sonrası staj ve çıraklık sigortası olan yurttaşların kapsam dışında kalmasının ardından yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklamalar yakından izlenirken, Cumhur İttifakı paydaşından flaş bir açıklama geldi. Peki, staj sigortası başlangıç kabul edilecek

Modoko çıraklık okulu Haberi

Modoko çıraklık okulu


Türkiye’nin ilk mobilya alışveriş sitesi olan Modoko, bu yıl 45’inci yaşını kutluyor. 350 mağazanın faaliyet gösterdiği Modoko’da geçen yıl yüzde 7 büyüme sağlanırken, bu yıl rakamın yüzde 10’u bulması hedefleniyor. Modoko’da bu yıl farklı bir projeye de imza atılacak ve Çıraklık Okulu açılacak. Hedef burada yetişen gençlere Modoko’daki mağazalarda işe yerleştirmek.


Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, “Modoko olarak, sektörde giderek azalan marangozlara, üreticilere sahip çıkmak istiyoruz. Yeni nesil çırak ya da marangoz olmak istemiyor. Biz de Modoko’nun içerisinde mesleği yaşatmak için Çıraklık Okulu açmak istiyoruz. Mesleki eğitim vererek, gençlere marangozluğu ve mobilya üretimini anlatacağız. Sonrasında da gençleri Modoko’daki markalarda istihdam edeceğiz” dedi.


Modoko’nun iç pazarda olduğu kadar ihracatta da etkin olduğuna değinen Etem Özçelik, şöyle devam etti: “En çok çevre...