03 / 05 / 2024

Moğolistan toki modeli konut projesi

Moğolistan toki modeli konut projesi

Türk işadamları, Moğolistan'da nüfusun yarısının yaşadığı başkent Ulanbatur için TOKİ modelini önerdi. İnşaat Bakanı Damdın Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Türk iş adamlarına Moğolistan'dan yatırım çağrısı: Kentsel dönüşüm ve ulaşım tecrübelerinden yararlanmak isteriz!

Moğolistan İnşaat ve Şehircilik Bakanı Davaasuren Tserenpil, Adil Karaismailoğlu ile yaptığı görüşmesinde, Moğolistan'daki yatırım olanaklarına değindi ve Türk iş adamlarını Moğolistan'a davet etti. İşte ayrıntılar...

Dünyanın en pahalı evi Chateau d'Armainvilliers 425 milyon Euro'ya satışa çıktı!

Paris yakınlarında yer alan Chateau d'Armainvilliers satışa çıktı. Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Moğolistan'dan talipleri olduğu kaydedilen evin satışı gerçekleştiğinde dünyanın en pahalı evi unvanını da kazanmış olacak.

OSB'de TOKİ modeli sanayiye can suyu olur!

Kınık Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi Enver Olgunsoy, yeni kurulacak OSB'lerde tesis inşaatlarının TOKİ tarafından yapılmasının sanayi için can suyu olacağına dikkat çekti.

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Yapılan toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

Yüksek teknoloji kentleri geliyor!

Suudi Arabistan'dan Çin'e, Moğolistan'dan Nijerya'ya kadar birçok ülkede yüksek teknoloji kentleri için çalışmalar yapılıyor. Yüksek teknoloji kentleri geliyor..

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Mozambik’e TOKİ modeli!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mozambikli işadamlarına çağrıda bulundu. Erdoğan, “14 senede sadece konut olarak devletin kurduğu TOKİ ile 760 bin konut inşa ettik. Mozambik’te bunu niye yapmayalım?” dedi

Newjoy, Köln Uluslararası IMM Mobilya Fuarı'ndan yeni pazarlarla döndü!

Newjoy, 4. kez katıldığı Köln Uluslararası IMM Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’ndan Kuveyt, Almanya, Latin Amerika, Benelux, Fransa, Ukrayna, Moğolistan ve İngiltere gibi ülkelerle yeni iş bağlantıları gerçekleştirerek döndü.

TİKA, Moğolistan'da araştırma merkezi ve müze binası inşa etti!

Moğolistan'da Duha Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Tsagaannuur ilçesinde araştırma merkezi ve müze binası inşa edildi.

TİKA Moğolistan’da müze açacak!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ,Türklerin tarihini anlatan eserleri korumak ve gelecek nesillere aktarabilmek için Moğolistan’da müze açacak.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

TİKA, Moğolistan'daki en büyük kubbeli camiyi restore ediyor!

TİKA, Moğolistan'da Kazak Müslümanların yaşadığı bölgede bulunan Konya Kültür Merkezi ve Camisi’nin dış cephe yenileme çalışmalarına başladı.

Moğolistan toki modeli konut projesi Haberi

Moğolistan toki modeli konut projesi


Türk işadamları, Moğolistan'da nüfusun yarısının yaşadığı başkent Ulanbatur için TOKİ modelini önerdi. İnşaat Bakanı Damdın Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB) Genel Başkanı Hasan Cengiz'in başkanlığındaki Türk işadamı heyeti, ülkedeki yatırım imkanlarını araştırmak ve üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Ulanbatur'a geldi. 

Cengiz ve beraberindeki heyet. Moğolistan'ın İstanbul Başkonsolosu Munkhochir Enebish ile Türkiye'nin Ulanbatur Büyükelçisi Murat Karagöz'ü makamında ziyaret etti. Türk heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Kara[ modeli önerildi göz, Moğolistan'da önünde Türk bayrağı asılı şirketlerin olmasını hedeflediklerini, bu doğrultuda atılacak her türlü adımın destekçisi olacaklarını söyledi. 

Ülkede en çok kullanılan yabancı dillerden birinin Türkçe olduğunu bildiren Büyükelçi Karagöz, şimdiye kadar binlerce Moğol'un Tüekiye'de eğitim gördüğünü kaydetti-. 

AYYB Genel...