07 / 05 / 2024

moodys türk bankalarına uyarı

moodys türk bankalarına uyarı

Moody's bugün yayınladığı notunda TL'deki uzun süreli zayıf seyrin muhtemelen sorunlu kredileri ve kredi kayıp karşılıklarını artıracağını belirterek, TL'nin dolar karşısına tarihi dip seviyeye gerilemesinin bankaların kredi notu için olumsuz olduğunu belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Altının kilogram fiyatı 2 milyon 48 bin 700 Türk Lirası'na kadar geriledi...

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogram fiyatı 2 milyon 48 bin 700 Türk Lirası'na kadar indi. İşte haberin detayları...

Dolar fiyatı zirvesini 28,81 Türk Lirası'na çıkarttı! Euro'da zirvesini yeniledi...

Dolar fiyatları, piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyesi olan 28,8132 Türk Lirası'na yükselirken, Euro fiyatları da tarihi zirvesini yenilemiş oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Dolar bugün de tarihi zirvesini yaptı! Dolar fiyatları 29 Türk Lirası'na yaklaştı...

Döviz kurlarında artış sürekli devam ediyor. Buna göre, dolar fiyatları, tarihi zirvesini 28,93 Türk Lirası'na taşırken, Euro fiyatları da yeni rekorunu 31,46 Türk Lirası seviyesine kadar geldi. İşte ayrıntılar...

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

Merkez Bankası az önce duyurdu! Türk lirası için yeni hamle!

Türkiye’de mevduat sahiplerini Türk lirasına yönlendirmek için teşvik edici adımlar peş peşe atılıyor. İşte bunlardan biri daha Merkez Bankası’nın yaptığı duyuru ile hayata geçiyor. Bu kapsamda 3 aydan daha uzun Türk lirası mevduatlar için zorunlu karşılık oranlarında yeni bir düzenleme yapıldı.

ABD’den 4 Türk bankasına inceleme! İşte detaylar!

ABD Hazine Bakanlığının, 4 Türk özel bankası için inceleme başlattığına dair bir iddia ortaya atıldı. İşte detaylar!

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Türk bankaları tehlikede! Risk uyarısı yapıldı! İşte detaylar!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türk bankaları ile ilgili bir rapor yayımladı. İşte detaylar!

Yarışa Kuveyt Türk de katıldı! Kuveyt Türk emekli promosyonu ne kadar?

Bankalar arasındaki promosyon yarışına Kuveyt Türk de katıldı. “Emekliliğin keyfi Kuveyt Türk’te çıkar” sloganıyla hazırlanan kampanyada kapsamında promosyon tutarları da güncellendi.

moodys türk bankalarına uyarı Haberi

moodys türk bankalarına uyarı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s TL’nin dolar karşısına tarihi dip seviyeye gerilemesinin bankaların kredi notu için olumsuz olduğunu açıkladı.

Reuters’in haberine göre Moody’s bugün yayınladığı notunda TL’deki uzun süreli zayıf seyrin muhtemelen sorunlu kredileri ve kredi kayıp karşılıklarını artıracağını ve karlılığı ve sermaye oranlarını düşüreceğini ifade etti.

Dolar/TL hafta başında sert yükselişle 7.40 seviyesindeki tarihi rekoru gördükten sonra Merkez Bankası’nın devam eden sıkılaştırma adımlarının desteğiyle tarihi rekorun altında ancak dalgalı seyir izliyor.

Moody’s notuna göre TL’deki son dönemdeki zayıf seyir, koronavirüsle ilgili aksamaları daha da kötüleştirecek ve dış finansmanın azalma riskini kuvvetlendirecek. Nota göre haziran ayı itibarıyla, Türk bankalarının kredilerinin yüzde 35’i başta dolar ve euro olmak üzere yabancı para cinsinden.

TL’nin değer kaybının devam etmesi, döviz geliri olmayan ve tedbir almayan (unhedged) şirketlerin...