05 / 05 / 2024

Moodys türkiye not ve görünüm

Moodys türkiye not ve görünüm

Ekonomistler, gelecek hafta cuma günü yapılacak Moody's'in Türkiye değerlendirmesinde notta ve görünümde herhangi bir değişiklik beklemiyor..

RAMS Türkiye'nin 4 projesi depreme dayanıklılıkta tam not aldı!

RAMS Türkiye, İstanbul'un en merkezi bölgelerinde hayata geçirdiği projelerde deprem güvenliğini ön planda tutarak; dirençli şehirler inşa edilmesine katkı sağlıyor. 

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Morgan Stanley'den yeni Türkiye'ye not!

Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye ziyareti sonrasında paylaşılan bir notta, politika yolu görünürlüğü sorunları nedeniyle seçim sonrasında makro dengesizliklerin azalma ihtimalinin `sınırlı' olduğunun altını çizdi.

Türkiye ekonomisiyle ilgili flaş gelişme! Bir darbe daha geldi

Türk ekonomisine yönelik bir darbe daha Moody’s tarafından geldi. Moody’s Türkiye’nin kredi notunu düşürdü. Not görünümünü ise negatiften durağana çevirdiğini açıkladı.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümünde herhangi bir güncelleme olmadığını açıkladı.

S&P Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

Moody's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B1"den "B2"ye düşürdü ve not görünümünü "negatif" olarak belirledi.

Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak teyit etti, not görünümünü ise "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Moody's Türkiye'nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapmadı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.

JCR Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency, "BBB-" olan kredi notunu teyit etti ve Türkiye'nin not görünümünü negatifte bıraktı.

Evim Türkiye Fuarı'nın ikincisi Haziran'da!

İlki tam not alan Evim Türkiye Fuarı’nın ikincisi gerçekleştiriliyor. Haziran ayında Almanya’nın Essen kentinde yapılacak fuar için çalışmalar başladı.

Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı tam not aldı!

Almanya'nın Düsseldof şehrinde gerçekleştirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı, hem ziyaretçilerden hem de katılımcı firmalardan tam not aldı.

Moodys türkiye not ve görünüm Haberi

Moodys türkiye not ve görünüm

2013 yılı mayıs ayında Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkaran Moody's, bu yıl ilk gözden geçirmesini 10 Nisan Cuma günü yapacak.


AA muhabirine Moody's'in gelecek hafta yapacağı gözden geçirme öncesi değerlendirmede bulunan ekonomistler, kuruluştan yatırım yapılabilir olan kredi notunda ve negatif olan görünümünde herhangi bir değişiklik beklemediklerini ifade ediyor. 


Ziraat Yatırım Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, genel hatlarıyla Moody's'in değerlendirmesinin Fitch'in değerlendirmesiyle uyumlu ve benzer açıklanmasının beklenebileceğini söyledi. 


Ayırt edici yanın ise kurumun Türkiye görüşünün "risklerin toplamı" diye ifade edilen yaklaşıma göre şekillenmesi olduğunu dile getiren Yılmaz,  Moody's'in Türkiye için sahip olduğu görüşün Türkiye'yi derecelendirdiği nota göre daha iyi bir seviyede olduğunu belirtti.


Mevcut küçük risklerin teker teker değil de aynı anda ve bir arada gelmesi durumunda Türkiye ekonomisinin nasıl...