18 / 05 / 2024

Moodys türkiye uyarısı

Moodys türkiye uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Irak’taki krizin Türkiye’nin cari işlemler açığı ile büyüme üzerinde baskı yarattığını ve enflasyon baskılarını artırdığına dikkat çekerek, kredi notu üzerinde negatif bir unsur olduğunu belirtti.

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Çip üretiminde Türkiye anahtar ülkelerden birisi olacak!

Yongatek Microelectronics Genel Müdürü Ali Baran, ABD'deki önemli şirketlerin CEO'larının 21. yüzyılda petrolün yerini çipin alacağını söylediğini belirterek, "Türkiye açısından bu konuyu bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

Türkiye’de süt üretiminde 2022 yılı itibarıyla düşüş yaşandığını söyleyen EBSO Süt ve Süt Ürünleri Meslek Komitesi Üyesi Ferhat Uğuralp, üretimin düşmesindeki esas nedenin başta yem olmak üzere yüksek maliyetler olduğunu vurguladı. Uğuralp, üretimde verimlilik için planlamanın şart olduğunu söyledi.

300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz. O ülkeden yola çıktı Türkiye'ye geliyor duyanlar şaşkına döndü

Türkiye'de sıfır ve ikinci el araç fiyatlarının artmasının ardından vatandaşlar uygun fiyata araç araştırmaya başladı. 300 bin TL'ye sıfır araba alabileceksiniz işte detaylar...

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Türkiye Kasaplar Federasyonu'ndan uyarı! Kaçak kıyma çekimine 60 bin TL ceza!

Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan ‘kaçak kıyma’ çekimi uyarısı geldi. Sadece uyarıyla kalmayan bu duruma 60 bin TL para cezası uygulanacak. Kasap unvanını taşımayan ve hijyenik olmayan koşullarda kasaplık yapan kimselere yasak geldi.

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

380 bin TL'lik yeni Renault Clio Türkiye'de; Sıfır km'de ucuz otomobil almak isteyenler acele etsin

Hem fiyat hem de yakıt tüketimi bakımından öne çık Renault Clio Türkiye'de oldukça ilgi gören modellerin başında geliyor. Renault Clio yeni versiyonuyla satışa çıkmaya hazırlanıyor. İşte sadece 380 bin TL’ye satılacak olan Renault Clio modelinin ayrıntıları...

300 bin TL'ye elektrikli otomobil satıyorlar! O markadan Türkiye'de sürpriz çıkış! Bu çılgınlık kaçmaz!

Nisan ayının gelmesiyle birlikte sıfır km'de otomobil pazarı bir nebze olsun hareketlilik kazandı. 300 bin TL'lik en ucuz elektrikli otomobilde Türkiye'de satışa çıktı. İşte detaylar...

Moodys türkiye uyarısı Haberi

Moodys türkiye uyarısı



Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Irak’taki krizin Türkiye’nin cari işlemler açığı ile büyüme üzerinde baskı yarattığını ve enflasyon baskılarını artırdığına dikkat çekerek, kredi notu üzerinde negatif bir unsur olduğunu belirtti.


Moody’s analisti Alpona Banerji tarafından yayımlanan raporda Irak’taki krizin uzaması ve özerk Kürt yönetimi bölgesine de yayılması halinde Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde 15’ini etkileyebileceği ve büyümenin yavaşlayabileceği belirtildi. Türkiye’nin geçen yıl 12 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiği Irak’taki Körfez Arap ülkeleri ve Ürdün’e yapılan ihracatı da zorlaştırdığına dikkat çekilen raporda ihracatçıların Süveyş Kanalı veya İran gibi alternatif yolları kullanmaları halinde maliyetlerinin yükseleceği...