05 / 05 / 2024

mordoğan içmesuyu hattı

mordoğan içmesuyu hattı

9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi; tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek.

Kalyon İnşaat, Romanya’da üstlendiği boru hattının inşaat projesine başladı!

Kalyon Holding Romanya’da üstlendiği doğalgaz boru hattı projesinde inşaata başladığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türk müteahhitlik firmaları her zaman kazan-kazan şeklinde iş yapmıştır. Devletler arasındaki ilişkilerimiz de böyle” diye konuştu.

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artıyor: Merkezden kaçan işletmeler, geri dönüyor! 

İstanbul'da ticari gayrimenkule talep artışı yaşanıyor. Dükkanlarını ve ofislerini şehir merkezinden uzak bölgelere taşıyan işletmeler, artan trafik ve lojistik sorunlarıyla karşılaşmanın yanı sıra insan kaynağı bulma zorlukları gibi nedenlerde İstanbul'un merkezindeki projelere yönelmeye başladı.

SASA inşaatında çalışan işçilerden düşük zamma tepki! En az iki asgari ücret istiyoruz...

SASA’nın Adana'da yeni yapılan fabrikasının inşaatında çalışan işçiler, maaşlarına yapılan düşük zaman dolayı işi bıraktı. 

Kentsel dönüşümde tarihi an için geri sayım başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı programda açıklayacak.

TÜİK: İnşaat sektörlerinde çalışan işçi sayısı yüzde 12,8 arttı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, inşaat, sanayi ve ticaret-hizmet sektörlerinde çalışan sayısı bir önceki aya göre eylülde değişmedi. Ancak inşaatta çalışan işçi sayısı geçen seneye göre yüzde 12,8 arttı.

Dev firma iflas etti! 300 çalışan işsiz kaldı

Gaziantep'in ambalaj üreten devi Folyopak iflasını açıkladı. 25 ülkeye ihracat yapan şirkette 300 çalışan işsiz kalırken, fabrika önünde toplanan işçiler tazminatlarını talep etti. İşte tüm detaylar...

Kargo devi iflas etti! Binlerce çalışan işsiz kaldı

Bir dönemler sektöre yön veren köklü kargo firması Yellow, iflas etti. 30 bin çalışan iflas haberinin kesinleşmesiyle işsiz kaldı. İşte tüm detaylar...

Kripto para borsası Binance 1.000'den fazla çalışanını işten çıkardı!

Kripto para borsası Binance'den son dakika haberi geldi. Binance 1.000'den fazla çalışanı işten çıkardığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kamuda çalışan işçilere müjde! İşte ikramiyelerde ilk ödemelerin yatacağı tarih

Kamuda çalışan işçilere 2023 senesinde verilmesi kararlaştırılan ikramiyenin ilk yarısı Kurban Bayramı gelmeden verilmesi kararı alındı, İkramiyelerin ilk kısmı  23 Hazira'da yatırılacak.

Kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek? 2023 TYP alımı ne zaman yapılır? 

Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında kamuda çalışan işçilere kadro konusu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kamuda çalışan işçilere kadro ne zaman gelecek?

İstanbulluların dört gözle beklediği metro hattı için flaş karar! Tam 925 milyon dolar…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP raylı sistem hattı projesi için 925 milyon 396 bin 200 dolar, artı KDV ve sigorta primi tutarı kadar dış borçlanma talebine onay verildi.

Milyonlarca çalışanın merak ettiği o ücret açıklandı! Başvurana 2 bin 568 TL ödenecek!

Milyonlarca çalışan işsizlik maaşını merak ediyor ve araştırıyor. Peki işsizlik maaşında son durum ne? İşsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

mordoğan içmesuyu hattı Haberi

mordoğan içmesuyu hattı


Bütünşehir Yasası ile birlikte kendi sınırlarına bağlanan 9 ilçe 23 belde ve 400’e yakın köyün sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi;  tarihi, doğası, denizi ve nergis çiçekleriyle ünlü Mordoğan’ın içme suyu şebekesini baştan sona yenileyecek. 23 Haziran’da yapılacak ihalenin sonuçlanmasının ardından 40 – 50 yıllık asbest ve PVC hatlardan oluşan mevcut içme suyu şebekesi, sağlıklı ve basınca dayalı borularla yenilenecek. Toplam 160 kilometrelik içme suyu hattı yenileme çalışmaları ile birlikte 14 kilometrelik iletim hattı da döşenecek. 


Mordoğan’ın yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Eğlenhoca Köyü’nde bulunan gölete de arıtma tesisi kurularak, Eğlenhoca ile Salabahçe mevkii arasına 10 kilometrelik iletim hattı döşenecek. Mevcut kuyuların iletim hatları da yenilenecek. Böylelikle Karaburun’un turistik mahallesi Mordoğan, sağlıklı, kesintisiz ve bol...