23 / 07 / 2024

Morgan Stanley küresel ekonomi

Morgan Stanley küresel ekonomi

Amerikan bankacılık devinin küresel baş ekonomisti Fels ’e göre dünya ekonomisini Fed’in çıkış yöntemi, Japon ekonomisi, AB bankacılığı, Çin’in durumu ve gelişen ülkelerdeki yapısal reformlar etkileyecek

Morgan Stanley Merkez Bankası faiz tahminini güncelledi!

Morgan Stanley ekonomistleri, TCMB’nin 26 Ekim'deki toplantısında 500 baz puanlık bir artış yaparak faiz oranını yüzde 35'e çıkarmasını beklediklerini açıkladı.

Morgan Stanley'e göre politika faizi yüzde 40 olacak!

Türkiye'de hükümet yetkilileri ve farklı kesimlerle temaslarda bulunan Morgan Stanley ekonomistleri geleneksel politikalara dönüşün beklentileri iyileştirdiğini, ancak bazı zorlukların devam ettiğini belirtti.

Morgan Stanley Fed’le ilgili faiz tahminini güncelledi!

Morgan Stanley Kıdemli ABD Ekonomisti Ellen Zentner, Fed’den artık faiz artışı beklemediğini ifade ederek, “Fed’in artık enflasyonla mücadelede işinin bittiğini düşünüyorum” dedi.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.

Küresel tahıl stoklarında şok! Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel çapta tahıl arzı ve mahsul verileri, dünyanın son senelerin en düşük tahıl stokuna doğru gidildiğini ortaya koyuyor. Peki son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel konut fiyatları yerle bir oluyor! Sıra Türkiye'de mi?

Küresel konut piyasasında resmen alarm zilleri çalmaya başladı. Merkez bankalarının faizleri artırması, kredi faizlerini ve  konut maliyetlerini yükseltirken talebin de düşmesine neden oldu. Uzmanlar küresel konut fiyatları beklentilerini açıkladı. Peki küresel konut fiyatları düşecek mi? 

Küresel piyasalar Jackson Hole’a kilitlendi!

Küresel piyasaların ve doların gözü, Jackson Hole’da dün başlayan ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın TSİ 17:00’de konuşma yapacağı merkez bankacılığı sempozyumuna kilitlendi.

Yeni haftaya eksi değerlerle başlayan küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor!

Artan enflasyon oranları, doların değer kazanması , Çin borsalarına olan güvenin sarsılması, küresel piyasalara olumsuz bir havanın hakim olmasını sağlıyor. Ülkeler faiz arttırmaya giderken BİST100 endeksi her geçen gün değer kazanıyor. İşte detaylar.

Küresel piyasalar ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı! ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalarda son birkaç gündür bir hareketlilik mevcut. Bunun sebebi ise yarın ABD Merkez Bankası Fed’in yarın açıklayacağı enflasyon verileri. İşte detaylar…

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.

'FED'in faiz kararı tüm ülkelerin faizlerini artırır' Küresel piyasalarda son durum

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) net mesajları sonrası para politikasına ilişkin belirsizliklerin azalmasıyla pozitif bir seyir izleniyor.

Morgan Stanley küresel ekonomi Haberi

Morgan Stanley küresel ekonomi


ABD’li bankacılık devi Morgan Stanley, 2014 yılında Avrupa’dan Çin’e, Japonya’dan ABD’ye kadar bütün dünyayı etkileyecek beş büyük değişimi sıraladı. Morgan Stanley’in Küresel Baş Ekonomisti Joachim Fels, kaleme aldığı bültende dünya ekonomisinin bu yıl geçireceği beş büyük değişime dikkat çekti. Fels bu veriler ışığında dünya ekonomisinin 2014’te beş büyük değişim geçireceğini söyleyerek onları şöyle sıraladı:


1. Fed azaltımı yönetmeli


“Fed, yeni Başkan Janet Yellen önderliğinde geri çekilmeyi yöneterek faiz oranlarına dair güvenilir bir rehberlik sağlamalı. Banka 2013 yazında piyasaların ‘Geri çekilme, sıkılaştırma demek değildir’ açıklamasının göz ardı edilmesinin ardından meydana gelen tatsız olayların tekrarını önlemeli.”


2. 2014 Japonya için sıkıntılı geçecek


“Bu yıl, Japonya’nın GSYH büyümesi için zor bir yıl olacak. Büyük şirketlere uygulanan vergi indirimlerinin, tüketici ürünlerindeki vergi artışının neden olduğu daralmayı dengelemesi...