04 / 05 / 2024

morgıç krizine karşı toki

morgıç krizine karşı toki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurtdışı piyasalardaki gelişmelere değinerek, "Türkiye'de niçin acaba ciddi manada kayıp, bir kriz olmadı? Biz, bu noktadaki tedbirlerimizi aldık, alıyoruz. En önemli mortgage krizine karşı bizim sigortamız, TOKİ ve Kiptaş o

AYİDER Başkanı'ndan faiz indirimi açıklaması: Kentsel dönüşümü destekleyecek karar oldu!

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) Başkanı Hakan Şişik, faiz indirimiyle binaların depremle birlikte iklim krizine karşı da dayanıklı olacağını açıkladı.

Mağdur kiracılar bir araya geldi: Kira krizi çözülmeli, ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya gelmemeli!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu kurucuları ve üyeleri Attalos Meydanı’nda kira krizine tepklerini dile getirdi. Mağdur kiracılar, kira sorununun çözülmesi gerektiğine, ev sahipleriyle kiracıların karşı karşıya kalmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte mağdur kiracıların yaptığı o açıklama...

Küresel iklim kriziyle mücadelede inşaat sektörüne önemli görevler düşüyor!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, küresel iklim krizine karşı alınması gereken önlemler için inşaat sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

İzmir’de acil nitelikli ve kamusal planlama yapılmalı!

İzmir, yaşanan sel felaketiyle mücadele ediyor. Uzmanlar, iklim krizine karşı toplumun ihtiyaçlarını ön plana çıkaran, kamusal ve nitelikli planlamaların yapılması gerektiğini ifade etti.

Demir çelik endüstrisinde ‘metalmorfoz’ dönemi başlıyor...

İklim krizine karşı birçok ülkenin net sıfır hedefi belirlemesi ile başlayan “yeşil çelik” yolculuğunda, üretim merkezi olarak Ortadoğu, üretim şekli olarak elektrikli ark fırınları ve ürün olarak da doğrudan indirgenmiş demir öne çıkacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları....

Doğal gaza tavan fiyat tartışma konusu!

27 AB üye devletinin enerji bakanları, Avrupa'nın enerji krizine karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere Lüksemburg'da bir araya geldi.

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya'da hükümetin enerji krizine karşı destek sağlamak için milyarlarca euro bütçe ayırmasına rağmen elektrik faturalarında bu aydan itibaren yüzde 59 artış yapacağını açıkladı. Bu haber üzerine halk protesto gösterilerine başladı.

Kamu binalarının ışıkları sönüyor! Enerji tasarrufunda yeni önlemler!

Avrupa ülkeleri yaşanacak olası enerji krizine karşı hazırlıklarına devam ediyor. Yunanistan’da bu kapsamda Parlamento binasının ışıklandırılmasında kısıtlamaya gitti.

Doğal gaz ve elektrik krizine karşı kemerler sıkılıyor! Tek tek yasaklar geldi

Rusya – Ukrayna Savaşı ile birlikte hemen hemen tüm Avrupa ülkeleri enerji krizi çekmekte. Bazı ülkeler ise bunun için önlemler aldı. İşte detaylar…

ABD Hazine Bakanı Yellen'den gıda krizine karşı harekete geçin çağrısı: Kehanet gerçek mi oluyor?

Rusya Ukrayna savaşıyla birlikte dünya üzerinde tahıl ve hububat başta olmak üzere pekçok gıda ürününe erişim zorlaştı. Ayçiçek yağı, buğday, bakliyat ürünlerinde sıra dışı fiyat artışları görüldü. ABD, gıda krizine karşı G20 ülkelerine harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Berlin'deki yüksek kira fiyatlarına Viyana modeli önerisi!

Almanya’nın başkenti Berlin’in gündemi, yüksek kira bedelleri. Bu çerçevede halk, bugün yalnızca genel seçimler için değil, yeni eyalet yönetimini seçmek ve konut krizine karşı harekete geçmek için de sandık başında. 

morgıç krizine karşı toki Haberi

morgıç krizine karşı toki

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) genel kurulunda konuşan Erdoğan, Türkiye'ye geçen yıl 22 milyar dolar uluslararası yatırım geldiğini, bu sürecin uluslararası pazarda Türkiye'yi güçlü kıldığını söyledi.


BANKALARIMIZIN AÇIĞI YOK: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) takibini, denetlemesini, düzenlemesini iyi götürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Bankalarımızın bu noktada bir açığı yok. Eğer BDDK, TOKİ, Kiptaş işini iyi götürmüş olmasaydı, aynı sıkıntıları Türkiye de yaşardı. Bundan dolayı biz bunu yaşamadık. İnanıyorum ki bu yılın sonuna kadar, bilemediniz önümüzdeki yıl aynı kararlılıkla, aynı disiplin içerisinde bu işi sürdürmemiz inşallah bize bir sıkıntı yaşatmayacak" diye konuştu.


650 MİLYAR DOLAR: Erdoğan, "Pazartesi günü (yarın) inşallah yeni rakam açıklanacak. Tahminim o ki, Türkiye 650 milyar dolarlık bir milli gelire ulaşmış olacak. AB bazlı açıklanacak rakamla...