29 / 04 / 2024

mortgage konut kredisi

mortgage konut kredisi

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu krediler "mortgage" ve "konut kredisi" olarak tanımlanıyor. Peki, mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

İncelemeden Mortgage'de kredi kararı vermeyin

Mortgage'nin işlerlik kazanmasının ardından farklı ihtiyaç ve risklere göre bir çok farklı ürün piyasaya sunuldu.

Mortgage'nin İslam'da yeri var mı? Bu yolla ev edinmek caiz midir?

Mortgage'nin İslam'da yeri var mı? Mortgage ile ev sahibi olmak caiz mi? Hangi şartlarda caiz? hangi şartlarda değil?

Mortgage kredi faizlerinde indirime gidilecek!

Bankaların test ettiği ve geri dönüşlerde sıkıntı yaratmayacak Mortgage kredilerinde faizlerde indirim olması bekleniyor...

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

ABD'de konut kredisi faiz oranları 14 yılın zirvesinde! 

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizi 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yukarı yönlü hareketine devam ediyor. 

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

Enflasyona endeksli konut kredisi alınır mı?

Bankacılıkta enflasyona endeksli konut kredisi gündemde. Mevcut enflasyona göre bu kredide yüzde 1,75 faiz ortaya çıkıyor. Mortgage faizinde ise oran yüzde 1,60-1,70 bandında. Bu nedenle bu ürüne ilginin artması için enflasyonun düşmesi gerekiyor.

ABD'li dar gelirliler için eşik-altı konut kredisi!

ABD'de hizmet veren bankalar, konut kredisi veren kuruluşlar aracılığıyla, düşük gelire sahip olan toplumun alt kesimindeki aileleri hedef alarak, "sub-prime mortgage" (eşik-altı mortgage) sunmaya başladı.

ABD'de konut kredisi borcu 3 trilyon dolara dayandı!

ABD'li Mortgage Bankacılığı Birliği (MBA), ülkede ödenmemiş toplam konut kredisi borcunun 3 trilyon dolara dayandığını açıkladı.

Garanti Mortgage konut kredisi faiz oranlarını düşürdü!

Garanti Mortgage 24 aya kadar vadeli kredi faiz oranını yüzde 0,95'e, 24-60 ay arası vadelerdeki konut kredi faiz oranlarını da yüzde 0,99'a düşürdü.

Konut kredisi faiz oranlarında güncelleme!

Konut kredisi veren bankalardan Denizbank, Albaraka Türk ve DD Mortgage konut kredi faiz oranlarını güncelledi. Üç bankanın faiz oranlarında artış yaşandı. İşte faizlerde son durum...

DenizBank’tan ortak mortgage konut kredisi!

Yenilikçi ve ihtiyaca yönelik ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, hayalindeki eve sahip olmak veya yatırım amacıyla ev satın almak isteyen müşterilerine özel olarak sunduğu “Ortak Mortgage Konut Kredisi” ile herkesi ev sahibi yapıyor.

Konut kredisi faiz oranlarında düşüş yaşandı!

Seçimlerden sonra konut kredisi faiz oranlarının düşmesi beklenirken, bankalarda ciddi bir düşüş henüz yaşanmadı. Bugün DD Mortgage ve Halkbank faiz oranlarını aşağı çekti. İşte güncel faiz oranları...

mortgage konut kredisi Haberi

mortgage konut kredisi

Mortgage ve konut kredisi arasındaki fark nedir?

Banka ve diğer kredi kuruluşlarının ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu krediler "mortgage" ve "konut kredisi" olarak tanımlanıyor. 


Peki mortgage ve konut kredisi arasında fark var mıdır? Mortgage ve konut kredisi arasındaki farklar nelerdir?


Aynı amaca hizmet eden mortgage ve konut kredisinin aralarında bulunan bazı farklar (bankadan bankaya değişmekle birkikte) şu şekilde sıralanıyor:


-Konut kredilerinin vadesi 2-5 yıl arasındayken; Mortgage’de bu süre 15-30 seneye kadar uzayabiliyor.


-Mortgage'da sabit faizli kredi kullanabildiği gibi değişken faizli kredi kullanabilme imkanı da bulunuyor.


-Mortgage sisteminin faizlerin yukarıya yükselmesi durumunda kişiyi koruma özelliği vardır.


-Mortgage sistemiyle ev sahibi olmanızı sağlayan kuruluşlar kredi karşısında size imzalattıkları sözleşmeleri menkulleştirip bir yatırım aracı olarak başka yatırımcılara satabilir ve likidite sorunlarını bu şekilde çözebilirler.


-Konut kredisi alırken sizden gelir belgesinin...