03 / 05 / 2024

mortgage kredi notu

mortgage kredi notu

İpotekli konut kredisi olarak ta geçen mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir? Hangi şartlarda mortgage kredisi için banka ya da kredi kuruluşlarına başvurulabiliyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?

Kredi kartı borçları nedeniyle icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olanlara müjdeli haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi?

Ev almak isteyen vatandaşların finans için başvurduğu konut kredisinden faydalanmak isteyenler şartları merak ediyor. Özellikle kredi notu düşük olanlar kredi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, Kredi notu kötü olanlar konut kredisi kullanabilir mi? İşte detaylar...

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Moody's'ten Türkiye'ye pozitif kredi notu!

Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik yaptığı değerlendirmede, son zamanlarda geleneksel ekonomi politikalarına dönüşün daha güçlü bir kredi açısından pozitif değerlendirildiğini aktardı.

10 tüketiciden 8’ine kredi notu yüksek olsun veya olmasın kredi verilmiyor!

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, “Kiralık araç tarafında, sıfır araç stoklarında yaşanan problemler, müşterilerin mağduriyetine sebep olurken, ikinci el araç satışlarında yaşanan durgunluğun temel nedeni ise kredi kaynaklı” dedi.

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Kredi notu düşük olanlar dikkat! Bu yöntemlerle siz de kredi notunuzu anında yükseltebilirsiniz! 

Ev veya araba alışverişlerinde kredi notu önemlidir. Kredi notunun yüksek olması bu noktada çeşitli avantajlar sağlıyor. Bu yöntemleri öğrenerek kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Kredi notu nasıl yükseltilir?

Son dönemde kredi almak isteyen vatandaşlar aynı zamanda araştırma da yapıyor. Peki kolay kredi alabilmek için kredi notu nasıl yükseltilir? Detaylar haberimizde...

Bankalardan kredi alacaklar hemen bakın! Kredi notunuzu yükseltebilirsiniz! 

Bankalardan kredi alacak vatandaşlar, 'Kredi notunu yüksek tutmak için neler yapılabilir? Hangi durumlarda kredi notu düşer?' sorusunun yanıtını merakla araştırıyor. Peki kredi notu nasıl yükseltilir?

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Kredi notu nedir ve nasıl hesaplanıyor? İdeal kredi notu ne kadar olmalı? Kredi notu nasıl yükseltilir?

Kredi notunun yüksek olması artık sadece kredi çekerken değil ev veya araba kiralarken de önemli. Eğer kredi notunuz düşük ise bırakın bankadan kredi çekmeyi, araç bile kiralamanız mümkün değil artık. İşte kredi notu ile ilgili aklınıza takılan bütün soruların yanıtları…

Kredi notunuz mu düşük, dert etmeyin! PTT ihtiyaç kredisi verecek

Son dönemde ekonomik zorluklarla mücadele eden birçok insan, kredi notu düşük olduğu için bankalardan kredi kullanmakta zorlanıyor. Türkiye’nin en büyük devlet kuruluşlarından biri olan PTT, kefil olmayan kişilere büyük bir kolaylık sağlamak için harekete geçti.

mortgage kredi notu Haberi

mortgage kredi notu

Mortgage kredisi için aranan şartlar!


Mortgage kredisi, konut sahibi olmak isteyenlere finans kuruluşlarınca, konut üzerinden tesis edilecek ipotek karşılığında 15-20 yıl gibi uzun vadeli konut kredileri sağlıyor. Kredilerden doğan alacaklar İpoteğe Dayalı Menkul Kıymet Kuruluşları’na devrediliyor ve bu kuruluşlar devraldıkları alacaklar karşılığında ipotek yatırım fonu veya varlığa dayalı menkul kıymet ihraç ederek, satıyorlar. Konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesinden elde edilen fonlar, tekrar sisteme aktarılıyor ve böylece finans kuruluşları uzun vadeli konut kredilerini finanse edebiliyorlar. 



Peki Mortgage kredisi için aranan şartlar nelerdir?


Öncelikle mortgage kredisi verecek olan banka veya kredi kuruluşları kendi şartlarını oluşturuyor. Bu şartlar için ortak konu risk hesabı olarak karşımıza çıkıyor. Her bankanın kendine ait bir risk hesaplaması mevcut bulunuyor. Ancak ortak olan bazı konular ise şöyle;



- Başvuru sahibinin geçmiş kredi...