29 / 07 / 2024

Mosder Viyana

Mosder Viyana

Bu yıl ev sahipliğini Avusturya’nın üstlendiği, Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu Genel Kurulu, Haziran ayı başında Viyana’da gerçekleştirildi

MOSDER: Mobilya alanında daha çok OSB'ye ihtiyacımız var!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, 2021 hedefleri doğrultusunda sektörün yatay yönlü büyümesi gerektiğini dile getirdi. 

Viyana'da Hundertwasser tarafından yapılan ev aslında apartman!

Viyana‘da bulunan ve tasarımı Avusturyalı sanatçı Friedensreich Hundertwasser tarafından yapılan bu ev aslında bir apartman ve Viyana’nın en turistik yerlerinden...

MOSDER, gençlerin fikirlerine ışık oluyor!

Türkiye’de mobilya sektörünün gelecek vizyonuna katkı sağlamak için yoğun olarak çalışan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilya trendlerini, mobilya tasarım süreçlerini ve yarışma detaylarını gençlerle paylaştı.

Mosder Senegal’de mobilya fabrikası inşa ediyor!

Mobilya sektörünün yeni rotası belli oldu. İhracata odaklanan sektör, 2017’de ihtisas çarşıları ve MOSDER Akademi ile önemli adımlar peşinde.

Alfemo'dan Viyana’ya yeni mağaza!

Türkiye mobilya pazarının önemli oyuncularından ve dünyada 60’ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiren Alfemo, Avrupa’daki mağazalarına geçtiğimiz günlerde Viyana’da bir yenisini ekledi.

MOSDER I Saloni Milano Mobilya Fuarı'na katıldı!

MOSDER üyeleri, 12-17 Nisan 2016 tarihleri arasında İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen I Saloni Milano Mobilya Fuarı’nda bu yıl da yerini aldı.

MOSDER 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması 18 Temmuz'da!

MOSDER tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’na başvurular başladı. Son başvuru tarihi ise 18 Temmuz 2016.

MOSDER üye firma toplantısı gerçekleşti!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilya sektörü ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı, aynı zamanda dernek faaliyetlerine yer verilen toplantıda, 12. İstanbul Mobilya Fuarı – İSMOB 2016’nın değerlendirmesini yaptı.

Dünyada yaşam kalitesi en yüksek şehir Viyana!

Uluslararası danışmanlık şirketi Mercer'in 2016 yaşam kalitesi araştırmasına göre Viyana ilk sıradaki yerini korudu. 230 şehir içinde Viyana'nın ardınan İsviçre'nin Zürih kenti ikinci sırayı aldı.

Viyana'da Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi konferansı verildi!

Fatih Sultan Mehmet Vakı Üniversitesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saatçi, Viyana'da "Geleneksel Kerkük Evleri Mimarisi" konulu konferans verdi.

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.

12 taksit mobilya, satışları yüzde 10 artırdı!

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, “Vadeler kısılınca senetli satışların önü açılıyor, bunların da takibi kolay değil. O anlamda da sıkıntı vardı" dedi.

İSMOB TÜYAP kapılarını açmaya hazırlanıyor!

Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruşu olan TÜYAP ve MOSDER’in iş birliğiyle bu yıl 12’ncisi gerçekleşecek İSMOB 12-17 Ocak 2016 tarihlerinde yeni adresi TÜYAP Beylükdüzü’nde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Mosder Viyana Haberi

Mosder Viyana

Katılımcı ülkelerin temsilcileri biraraya gelerek, sektörün küresel pazarda gelecekteki şansını arttıracak önlemleri belirledi.


Haziran ayı başında Viyana’da gerçekleşen ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin de katılım sağladığı, Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Avrupa mobilya pazarı masaya yatırıldı. Diğer sektörlerde de olduğu gibi Çin ve diğer Asya ülkeleri tarafından rekabeti olumsuz ve haksız etkileyen ucuz ürünlerin ihracatının artması ve Avrupa’da yaşanan gelişmeler değerlendirildi.


Genel hatlarıyla Avrupa Mobilya Sanayisi’nin  ele alındığı organizasyonda, sektörün durumu hakkında Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC) başkanı Markus Wiesner konu hakkında adeta yapılan analizlerin sonucu niteliğinde şu açıklamalarda bulundu; “Avrupa’da üretim koşulları ülkeden ülkeye önemli değişiklikler gösterse de her ülkede standart çalışma saatleri, standartların korunması ile ilgili hedefler ve birbiriyle yakın çalışma yöntemleri mevcut. Bu konudaki yönetmelikler ise...