18 / 05 / 2024

Mresco gayrimenkulde yeni konseptle Türkiyede

Mresco gayrimenkulde yeni konseptle Türkiyede

Kuveyt merkezli Murabahat Real Estate Solutions, 1.3 milyar dolar portföy büyüklüğe sahip. Şirket, Türkiye'ye Mekke'deki Hacer Tower'ı satmaya geldi, şirket satın alıp gayrimenkule girdi

Basın Ekspres Yolu yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor!

Gayrimenkulde 2006-2015 döneminde toplu bir dönüşüm geçirerek fabrikalardan oluşan bir sanayi bölgesi kimliğinden rezidans, ofis, otellere ağırlık veren hizmet bölgesine dönüşen Basın Ekspres Yolu, yeni bir dönüşüm için atağa kalkıyor.

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Gayrimenkulde yeni dönem! Konuttan vazgeçen yatırımcı ofise yöneldi!

Artan kira geliri sebebiyle son bir yılda konuta kayan yatırımcı, ev kredilerine ve kira artışına gelen kısıtlamadan dolayı rotasını ofise çevirdi. Emlak sektörü temsilcileri ofis pazarında azalan arz ve artan kiralamalara bağlı olarak arz sıkıntısı olacağı konusunda yatırımcıyı uyarıyor.

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Gayrimenkulde yeni dönem 1 Nisan'da başlıyor!

Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren KDV düzenlemesinde yeni müjde geldi. İşte detaylar...

GAPAS Serbest Kürsü 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi' etkinliği 27 Ocak'ta!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) tarafından gerçekleştirilen Serbest Kürsü'nün yeni etkinliği 'Gayrimenkulde Marka Ol E Mi!' 27 Ocak tarihinde yapılacak.

2022 yılında gayrimenkulde yeni rekorlar kırılacak!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul sektörünü yeni yılda neler bekliyor? İşte sektörle ilgili merak edilenler...

Gayrimenkulde yeni gözde Kıbrıs oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), hem Türklerin hem de yabancı turistlerin favori tatil yerlerinden. Kıbrıs, pandemiyle beraber ise gayrimenkulde yeni gözde oldu. Peki Kıbrıs'ta ev fiyatları ne kadar? En çok talep hangi tip konutlara geliyor? İşte ayrıntılar...

Ünlü isimlerin gayrimenkulde yeni rotası Alaçatı!

Çeşme'nin değerli bölgelerinden Alaçatı çok sayıda ünlü isimlerin radarına girdi. Sinan Engin, Caner Erkin ve Beyazıt Öztürk, Alaçatı’dan ev alan isimlerden biri oldu.

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Başkanı Didem Hiçyorulmazlar oldu!

Gayrimenkul sektöründe kadın varlığını güçlendirmek için faaliyet gösteren Gayrimenkulde Kadın Liderler (GKL) Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı. GKL İcra ve Danışma Kurulu başkanlık görevini iki yıldır sürdüren Neşecan Çekici, yeni görevini Didem Hiçyorulmazlar'a devretti. 

2021’de gayrimenkulde yeni rekorlar gelebilir!

Pandemiye rağmen gayrimenkule olan talebin düşmediğini dile getiren Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp 2021 yılında yeni rekorların gelebileceğini söyledi.

Ünlülerin gayrimenkulde yeni gözdesi: Kaz Dağları!

Pandemiyle beraber izole yaşam sürmek isteyen ünlü isimler gözünü Kaz Dağları'na dikti. Magazin dünyasının sevilen isimleri bu bölgeden arsa ve ev arayışlarına girdi.

2021'in güvenli limanı: Gayrimenkul!

Gayrimenkulde yeni projeler açıklanıyor. “2021’de yatırım trendi yeniden gayrimenkulü gösteriyor” diyen sektör uzmanları, ikinci çeyrek itibarıyla canlılığın artacağına vurgu yapıyor. 

Mresco gayrimenkulde yeni konseptle Türkiyede Haberi

Mresco gayrimenkulde yeni konseptle Türkiyede

Kuveyt merkezli Murabahat Real Estate Solutions, 1.3 milyar dolar portföy büyüklüğüne ve 600'a yakın çalışana sahip. Grubun gayrimenkul dışında, perakende, gıda ve IT sektörlerinde yatırımları bulunuyor. Şarm el Şeyh ve Kuveyt'te tatil köyleri, Suudi Arabistan, Mısır, B AE ve Türkiye'de ofisleri var. Gayrimenkul'deki en büyük yatırımı Mekke'deki Hajar (Hacer) Tower. Dubai'de bir kule inşa ediyor. 


Murabahat Real Estate Solutions, Türkiye pazarına 2008'de Mresco Türkiye ile girdi ve Hacer Tower dairelerinin satışıyla tanındı. Hacer Tower kuleleri müşterilerinin Umre ve Hac ibadetini yerine getirmelerini sağlamak üzere konumlandırılmış. Satışa çıktığı ilk haftada 500'ü aşkın talep almıştı. Normalde 144 daireli rezidans kulesindeki satış sistemi 6 bin alıcıya kadar çıkabiliyor. 


Mresco Türkiye CEO'su Oya Zingal Dural, "Türkiye'de bin satışı geçtik. 20 milyon dolar civarında satış yaptık....