05 / 05 / 2024

MÜFED Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır

MÜFED Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır

MÜTEAHHİTLER Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, kentlerin master planlarının yapılmasının sektör için büyük önem taşıdığını söyledi.

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ekonomiye yansımaları merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, faiz artırımına gidilirse gayrimenkul ile otomobil sektörünün ve enflasyonun nasıl etkileneceğine ilişkin bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımı mesajı! Fed yeniden faiz artıracak mı?

Fed Başkanı Powell’dan faiz artırımına ilişkin yine yeşil ışık geldi. Powell, büyümenin devamlı trendin üzerinde olduğuna veya iş gücü piyasasındaki sıkılığın azalmadığına ilişkin ek kanıtların para politikasının daha da sıkılaştırılmasını gerektirebileceğini söyledi.

Fed Başkanı Powell'dan faiz mesajı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın faiz politikasıyla alakalı dikkat çekici bir açıklama yaptı. Powell "Fed Para Politikası Kurulu üyelerinin neredeyse tümü faizlerin sene sonuna doğru bir miktar daha yükselmesinin doğru olacağını düşünüyor." dedi. İşte detaylar...

ABD Fed Başkanı'ndan faiz açıklaması! faiz oranlarının daha fazla...

Fed Başkanı Jerome Powell Cuma günü yaptığı açıklamada, merkez bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerindeki geçmiş artışların etkisine ilişkin belirsizliği ve  ABD faiz oranlarının daha fazla artırılması gerekip gerekmediğinin hala belirsiz olduğunu söyledi.

Fed Başkanı Powell: ‘Enflasyonu düşürememek hem acıyı uzatacak hem de sosyal maliyeti artıracak’

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankacılık sektöründe meydana gelen gelişmelerin kredi şartlarının sıkılaşmasına katkı sağladığını söyledi. Powell, faiz oranlarının normalde olması gerektiği kadar artmasına gerek kalmayacağını aktardı.

Fed Başkanı Powell telefon şakası kurbanı oldu! Ukrayna Devlet Başkanı olduklarını söylemişler!

Fed Başkanı Başkanı Jerome  Powell’ın iki Rus tarafından telefonla işletildiği ortaya çıktı. Görüşmenin internete düşen kayıtlarında Powell, Ukrayna Başkanı Zelenski olduğunu sandığı kişiyle Fed’in para politikası hakkında konuşuyor.

Fed Başkanı Powell: ''Bu yıl faiz indirimi öngörülmüyor''

Jerome Powell, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı olarak, bankacılık sistemindeki koşulları yakından takip etmeye devam edeceklerini ve sistemi güvenli ve sağlam tutmak için gereken tüm araçları kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Fed Başkanı'ndan flaş faiz açıklaması! Piyasalar altüst olabilir

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bankanın 21-22 Mart'ta gerçekleşecek toplantısıyla ilgili herhangi bir karar almadıklarını, bu ve gelecek hafta açıklanacak verilerin analiz edileceğini ifade etti. İşte tüm detaylar...

Depremin etkilediği 11 şehirde telaşla konut yapımına başlanması yeni felaketler getirebilir!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Hasan Aksungur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı 11 şehirde, telaşlı davranarak bir ay içinde konut yapımına başlanmasının, ileride doğabilecek yeni felaketlere zemin hazırlayabileceği uyarısını yaptı.

Bireysel yatırımcılar dikkat! Fed Başkanı Powell’dan faiz açıklaması! Altın ve doların yönü ne olacak?

Fed Başkanı Jerome Powell faizle ilgili açıklamada bulundu. Altın ve doların yönünün de merak edildiği o önemli açıklamayla ilgili detaylar haberimizde…

Fed Başkanı Powell'dan çok önemli açıklama! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonla boğuşurken merkez bankasını doğrudan politika etkisinin dışında tutmanın zor ve gerekli kararlar alınmasına izin verdiğini söyledi.

FED Başkanı Powell'dan flaş açıklama! Enflasyonu yüzde 2'ye düşürmekte kararlı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Fed'in enflasyon yüzde 2'ye düşene kadar mücadeleye devam edeceğini açıkladı.

MÜFED Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır Haberi

MÜFED Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır

Her kentin, kendine has bir kimliği ve yapısı bulunduğunu belirten Nasır, "Önemli olan, bu kimlik doğrultusunda hazırlanacak bir master planla, kentin geleceğini oluşturmaktır" dedi. Sektör olarak master planın hızlı bir şekilde harekete geçirilmesini istediklerini dile getiren Necip Nasır, "Kentimizin kimliğini ortaya çıkaracak bir anayasanın yapılması ve uygulanması gerekiyor. 1985 yılında çıkan 3194 sayılı imar kanununun getirdiği sürecin sonunda İzmir, Türkiye'deki en fazla şuulu arsaya sahip. Arsa üretilmediği için yeni yatırımlarla ilgili kısıtlama var. İzmir bence hak ettiği noktada değil. Fakat master planlar uygulamaya geçirilirse, İzmir, kısa sürede dünya kenti haline gelebilir. Master planlarının hazırlanması noktasında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmeli. Yerel yönetimlere bu işin tamamlanması için 2 - 3 yıllık bir süre sınırı konulması lazım....