10 / 05 / 2024

muğla 250 yıllık tarihi bina

muğla 250 yıllık tarihi bina

Muğla'nın ilk kiremit çatılı ve iki cumbalı evi olma özelliği taşıyan 250 yıllık tarihi binada şiddetli yağışlar nedeniyle göçük meydana geldi

Ortalama bir konutun fiyatı 15 yıllık asgari ücrete eşitlendi!

Ülke genelinde konut fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Fahiş rakamlardan dolayı vatandaşlar konut sahibi olmakta zorlanırken, Şehir Plancısı Celal Erdoğdu konut fiyatlarını asgari ücretle karşılaştırdı ve ortalama bir konut fiyatının 15 yıllık asgari ücrete eşit olduğunu söyledi. 

İnşaat maliyetleri yeni yıla da artışla başladı! 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu!

İnşaat maliyet endeksindeki artış hız kesmiyor. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 1 yıllık artış yüzde 67,87 oldu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan beklenen İstanbul depremi açıklaması: 250 yıllık süre geçti, 7 ve üzerinde olacak!

Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul'da beklenen büyük deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu ve 250 yıllık sürenin bittiğine dikkat çekti. İşte Pampal'ın o açıklamaları...

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 59 gayrimenkulü kiraya verecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla'da yer alan 59 adet taşınmazı kiraya verecek. İşte 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan ihale detayları...

10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?

Pasaport ücretleri yeni yıla girilmesiyle birlikte sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki “10 yıllık pasaport ücreti ne kadar 2023? Pasaport için gerekli evraklar neler?” İşte detaylar!

10 yıllık tapu bozulur mu?

Tapu bozulma işlemi nasıl yapılır, 10 yıllık tapu bozulur mu? İşte merak edilen soruların yanıtları!

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim! 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendilerine ait olan taşınmazların kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılacağını açıkladı. 

muğla 250 yıllık tarihi bina Haberi

muğla 250 yıllık tarihi bina


     Balıbey Mahallesi Sekibaşı Caddesi'ndeki tarihi binanın yıkılan baca ve duvarından kopan büyük taş parçaları yan tarafta bulunan tek katlı evin terasına ve avlusuna düştü. 

     Tarihi binadan kopan parçaların teras katına zarar verdiği evde oturan Şükrü Tirimoğulları, göçük sırasında eşinin mutfakta olduğunu, tek tesellilerinin ise göçükte can kaybı yaşanmaması olduğunu söyledi. 

     Eşinin 5 dakika önce dışarı çıkması halinde büyük bir felaket yaşanacağını belirten Tirimoğulları, ''Eşim mutfakta yemek yapıyordu. Büyük bir gürültü olmuş ve elektrikler kesilmiş. Dışarı çıkıp baktığında tarihi binanın baca ve duvarının evin üzerine ve avluya göçtüğünü görmüş. Şans eseri olayda yaralanan olmadı ama burası tehlike saçıyor'' dedi. 

     Tarihi binanın zarar verdiği evin sahibi Ramazan Çinki ise tarihi binanın bakımsızlık nedeni ile tehlike saçtığına...