30 / 04 / 2024

muğlada turizm

muğlada turizm

MUĞLA (AA) Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, bölgeye gelen turist sayısında bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yaşanan yüzde 20'lik artışın, turizm sezonu için kendilerini umutlandırdığını bildirdi.

Muğla'da haftasonu yoğunluğu yaşanıyor!

Muğla'da vatandaşlar bir taraftan güneşin, bir taraftan ise karın keyfini çıkararak iki mevsimi bir araYeryüzü cenneti" şeklinde tabir edilen Türkiye'nin turizm cenneti Muğla'da bir günde iki mevsimi bir arada yaşamak mümkün. da yaşıyor.

Muğla'da iki mevsim bir arada yaşanıyor!

Muğla'da kış mevsimi olmasına karşın Akyaka'da bazı vatandaşlar sahilde güneşlenirken bazıları da kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yılanlı Dağı'na giderek karın keyfini çıkarıyor.

Kızkalesi'nde en kalabalık bayram!

Mersin'in tarihi ve turistik beldesi Kızkalesi, son 10 yılın en kalabalık günlerini yaşadı. Bayram tatili yoğunluğunun eylül ayına kadar devam etmesi bekleniyor. Mersin'in turistik beldesi Kızkalesi, bayramda dolup taştı.

Muğla Milas'a 547 milyon 785 bin liralık yeni otel! Loft İasos Turizm Konaklama tesisi içim start verildi!

Gökliman Yatırım İnşaat tarafından Muğla İli, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zeytinlikuyu Mevkii sınırlarında içerisinde 52 bin 21 metrekarelik alanda “Loft İasos Turizm Konaklama Tesisi” projesi için start verildi.

Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi tartışma yarattı! Ekoköy mü, lüks konut mu?

Foça'da hayata geçirilmek istenen 'Foça Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi' tartışma yarattı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre bölge halkı ve meslek odaları projenin ekoköy değil, rant projesi olduğunu belirtiyor.

Muğla Milas'a yeni yat üretim tesisi geliyor!

DNK yat Gemi Mühendisliği Emlak şirketi turizm cenneti Muğla'ya yat limanı için düğmeye bastı. İşte yeni yat projesine ilişkin tüm detaylar...

Turizmde canlılık! Muğla ilk 5 ayda 585 bin turisti ağırladı!

Türkiye'nin turizm kentleri arasında yer alan Muğla'da bu yılın 5 aylık döneminde 5 ayda 585 bin  108 turisti ağırladı.

Turizm sektörü fiyat artışlarından etkileniyor mu? Seçim sonrası durum ne olacak?

2023 yılının ilk dört ayı 2019 yılının elinden rekorunu aldı. 2019 yılı turizm sektöründeki hareketliliğin rekor kırdığı dönem olarak biliniyordu. Ancak 2023 yılını ilk aylarında yaşanan turizm hareketliliği 2019 yılını geride bıraktı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı açıkladı! Tam 127 personel alımı yapılacak! Başvuruları kaçırmayın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplamda 127 personel alımı yapılacağı açıklandı. Peki başvurular ne zaman başlıyor?  Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023p personel alımı başvuru tarihi belli oldu mu?

Ağaoğlu'ndan Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi açıklaması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi açıldı!

Yağız Turizm Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Sultanahmet Şubesi 8 milyon TL yatırım bedeli ile Derviş Erdoğmuş tarafından açıldı.

Venn Seyahat Turizm Taşımacılık İnşaat Nakliyat Tic.Ve San Ltd Şti İstanbul Şubesi açıldı!

Venn Seyahat Turizm Taşımacılık İnşaat Nakliyat Petrol Ürünleri Tic.Ve San Ltd Şti İstanbul Şubesi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli  ile  Medeni  Doğmuş  tarafından açıldı.

Muğla Milas'ta 59.1 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Muğla Milas'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek.

Qnd Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Qnd Gayrimenkul Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Esra Wnalı, Khalıd Osman Mu ve Onur Sancar ortaklığında kuruldu.

Berkşen Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berkşen Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gülşen ve Orhan Muşul ortaklığında kuruldu.

Aydın ve Muğla'da 6.3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü Aydın Efeler ve Muğla Milas'ta 6 milyon 322 bin 867 TL bedelle yapım karşılığı kiralama işi ihale edecek.

muğlada turizm Haberi

muğlada turizm

İl Kültür ve Turizm Müdürü Çelik: "Geçen yılın ilk 3 ayında bölgeye 15 bin yerli ve yabancı turist geldi. Bu yıl aynı dönemde 20 bin ziyaretçi ağırladık" 


MUĞLA (AA) Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, bölgeye gelen turist sayısında bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla oranla yaşanan yüzde 20'lik artışın, turizm sezonu için kendilerini umutlandırdığını bildirdi. 

Çelik, Dünya Turizm Örgütü verilerine göre her yıl yaklaşık 1 milyar insanın turizm aktivitelerine katıldığını söyledi. Geçen yılki verilere göre, dünyada turizmden 3 milyar dolar gelir elde edildiğini belirten Çelik, bu pastadan pay almak isteyen herkesin nitelikli hizmet üretmek ve dürüst davranmak zorunda olduğunu vurguladı. 

Uluslararası piyasanın iyi takip edilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, "Krizleri fırsata çevirebiliriz. 

Çünkü krizsiz bir dönem günümüzde artık mümkün değil. Krizleri...