26 / 05 / 2024

muhtar izni

muhtar izni

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında yapı yapılabilmesi için ilgili köy ihtiyar heyetince verilen yazılı izin olarak tanımlanıyor. Peki, muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar nelerdir? İşte yanıtı...

Yapı kullanma izni ne zaman alınır?

Yapıların kullanılabilmesi için alınması gereken izin olan yapı kullanma izni, binanın resmi olarak bittiğini gösteriyor. Bu izin belli bir süre içinde bitirilen yapılara veriliyor. Peki, yapı kullanma izni ne zaman alınır?

Yapı kullanma izni alma süresi!

Yapı kullanma izni, bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için alınıyor. Yapı kullanma izninin verildiği tarih, yapının tamamlandığı tarih oluyor. Peki, Yapı kullanma izni alma süresi ne kadardır?

Yapı kullanma izni harcı nasıl hesaplanır?

İnşaat çalışmaları sona eren bir binanın yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Bu izin için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni harcı nasıl hesaplanır?

Meram'da 19 muhtar ofisi hizmete açıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarının halka daha modern ve nezih ortamlarda hizmet verebilmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan 19 muhtar ofisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Konya Meram'da 19 muhtar ofisinin açılışı gerçekleşti!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarının halka daha modern ve nezih ortamlarda hizmet verebilmelerini sağlamak amacıyla yaptırılan 19 muhtar ofisi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Avcılar Muhtar İşleri Müdürlüğü kuruldu!

Avcılar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında, Muhtar İşleri Müdürlüğünün kurulmasına yönelik hukuk komisyonunun kararını görüştü. Görüşme sonunda Muhtar İşleri Müdürlüğünün kurulması oy birliği ile kabul edildi.

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Şanlıurfa Germüş'teki tarihi alan için imar izni verildi!

Şanlıurfa il merkezine 10 kilometre uzaklıktaki eski Ermeni yerleşimi Germüş köyünde bulunan tarihi alan için imar izni verildi.

Tarlaya imar izni ne kadar?

İmarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlaya inşaat yapılabiliyor. Peki, tarlaya imar izni ne kadar verilir? Tarlaya nasıl inşaat yapılır?

2014'te 217.7 milyon metrekarelik inşaat izni verildi!

Türkiye genelinde belediyeler 2014 yılında 217.7 milyon metrekarelik inşaat izni ve 150.8 milyon metrekarelik alana sahip yapıya da kullanma izni verdi..

İzmit'te imar izni bulunmayan bina yıkıldı!

Kocaeli' nin İzmit ilçesinde, inşaat halindeki bir bina, imar izni bulunmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Buna tepki gösteren vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Yapı kullanma izni harcı 2015!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanımına izin verilmesi için belediyeden yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2015 ne kadar?

Hissedarın izni olmadan imar değişikliği yapılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper hisseli olan arsanın imar değişikliğinde hissedarın izni olmadığında ne yapılabilir sorusunun cevabına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

muhtar izni Haberi

muhtar izni

Muhtarlık izni ile yapılabilecek yapılar!

Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında yapılacak yapılar için muhtarlık izninin alınması gerekiyor. 


Muhtarlık izni; Köy ve mezraların yerleşik alanı ve civarında, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca, konut, hayvancılık veya tarımsal amaçlı yapı yapılabilmesi için ilgili köy ihtiyar heyetince verilen yazılı izin olarak tanımlanıyor.


Muhtar yapı izni nasıl alınır?

Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile müştemilat binaları yapı ruhsatı ve yapı kullanma iznine tabi değildir. 


Ancak, yapı projelerinin fen ve sağlık kurallarına uygun olduğuna dair valilik görüşü alınmasından sonra, muhtarlıkça izin verilmesi ve bu izne uygun olarak yapının yapılması şarttır.


İnşa edilen yapının fen ve sağlık kurallarına uygunluğu İmar Kanununun...