15 / 05 / 2024

muhtarların çevre konusunda eğitimi

muhtarların çevre konusunda eğitimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelindeki 53 bin muhtara çöplerin kaynağında ayrı toplanması, atık yağların çevreye verdiği zarar, geri dönüşüm gibi konularda eğitim vermeyi planlıyor...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye çapında 30 milyon civarında konut, 6 milyon kadar da iş yeri olduğunu ve bunlardan 2 milyonunun bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaparak, “Rantsal dönüşüm istemiyoruz”

Süleyman Soylu'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada kentsel dönüşüm konusunda da özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonunda yürüyen çalışmalar olduğunu söyledi.

Bekir Pakdemirli'den kentsel dönüşüm açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Hasar görmüş binaların dönüşümü konusunda İzmir'e örnek olabilecek kentsel dönüşüm projesinin başlatılması konusunda 3 bin dönümlük araziyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsis ettik." dedi.

Nihat Şen: 1 ay önce İzmir'de 40 binanın yenilenmesi konusunda uyardık!

Rıza Bey Apartmanı önüne elinde kolon parçası ile duruyor kentsel dönüşüm uzmanı mimar Nihat Şen. 1 ay önce İzmir'de 40 binanın yenilenmesi konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten Şen, bu binalardan birinin de Rıza Bey Apartmanı olduğunu belirtiyor.

Mehmet Vargün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki görevinden alındı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Vargün görevden alındı. 

Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldı!

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kolçak yaptığı açıklamada Uzungöl'ün çevre düzenlenmesi için proje çalışması başlatıldığını söyledi.

Milli Emlak'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanması mecliste!

Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Maliye Bakanlığından ayrılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlanmasının personel üzerinde neden olduğu mağduriyet meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Van'da bazı alanların yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığında!

Van İlinde Bulunan Bazı Alanların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yetkilendirildiği Alan Olarak Belirlenmesine İlişkin Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlk kadın Çevre ve Turizm Bakanı Işılay Saygın vefat etti!

Türkiye'nin ilk kadın Çevre ve Turizm Bakanı olan Işılay Saygın, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında vefat etti...

Gemlik'e deprem konusunda düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki toplantıda, Çavuşoğlu ve Özhaseki'nin, birinci derece deprem bölgesi Gemlik'in dönüşümü konusunda çözümler üzerinde durduğu belirtildi. 

Deprem bölgelerinde kentsel dönüşüm bir zorunluluk!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından inşa edilecek 184 konutun temel atma törenine katıldı. Açıklamalarda bulunun Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulundu.

Kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi!

Belediyelerin sunduğu temizlik hizmetine istinaden alınan vergi için ödemeler devam ediyor. Peki, kiradaki dükkanın çevre temizlik vergisi ödemesini kim yapmalı?

Erguvan Premium Residence Kurtköy'ün çevre dostu projesi!

Erguvan İnşaat, çevre dostu konut projesini Kurtköy'da inşa ediyor. Erguvan Premium Residence'ta yağmur suları toplanarak peyzajda kullanılırken, elektrikli araç şarj istasyonları ile alternatif ulaşım seçenekleri sunuyor.

muhtarların çevre konusunda eğitimi Haberi

muhtarların çevre konusunda eğitimi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelindeki 53 bin muhtara çöplerin kaynağında ayrı toplanması, atık yağların çevreye verdiği zarar, geri dönüşüm gibi konularda eğitim verecek.


Düzenleyecekleri toplantılarla mahalle ve köylerindeki vatandaşı bilgilendirecek muhtarlar, aynı zamanda "fahri denetim elemanı" olarak görev yaparak, çevreyi kirletenleri ilgili yerlere şikayet edecek.


Bu kapsamda Bakan Erdoğan Bayraktar ile Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, 3 Ekim'de protokol imzalayacak. Protokol kapsamında, Türkiye genelindeki 53 bin muhtar, çöplerin kaynağında ayrı toplanması, atık yağların çevreye verdiği zarar, geri dönüşüm gibi konularda eğitilecek.


İlk etapta 250 muhtar eğitime çağrılacak


Kasımda başlayacak uygulamayla, ilk etapta 250 muhtar eğitimlere çağrılacak. Bir haftalık eğitimler, daha sonra aşama aşama diğer muhtarlara da...