20 / 05 / 2024

münih Nazi toplama kampı nerede

münih Nazi toplama kampı nerede

Almanya'nın Münih kenti yakınlarındaki Dachau'daki Nazi toplama kampının tarihi kapısı çalındı.Üzerinde 'Arbeit macht frei' (Çalışma özgür kılar) yazısı bulunan kapıyı çok sayıda hırsızın birlikte çaldığı sanılıyor.

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz ne zaman? Rönesans GYO kaç lot verecek?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arz oluyor. Yapılan açıklamada halka arz büyüklüğü 4,5 milyar Türk Lirası olarak açıklanan halka arzda toplamda 33.357,450 lot dağıtımı yapılacağı kaydedildi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım talep toplama tarihleri ne zaman?

Batı Ege GYO kaç lot verdi? Batı Ege Gayrimenkul halka arz sonuçları açıklandı mı?

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. halka arz doğrultusunda 3 TL sabit rakamdan 30 Kasım - 1 Aralık 2023 tarihleri arasında talep toplama işlemleri sona erdiği kaydedildi. İşte Batı Ege Gayrimenkul'un 'BEGYO' hisse kodu ile Yıldız Pazarda İşlem göreceği tarih ve lot dağıtım sayıları ve haber

Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor! 290 milyon TL'lik sermaye artırımı!

Batı Ege GYO, şirketin yüzde 35,53'ünü halka arz ederek 290 milyon TL sermaye artırımı gerçekleştirecek. Batı Ege GYO'nun halka arzında talep toplama yarın başlıyor. 

Batı Ege GYO halka arz ne zaman? Talep toplama tarihleri belli oldu!

Sermaye Piyasası Kurulu onayıyla Batı Ege GYO resmen halka açılıyor. Konu ile ilgili olarak verilen son dakika detaylarına göre tamamı ‘Sabit Fiyat İle Talep Toplama’ yöntemiyle yapılacak olan halka arzda talep toplama tarihleri 30 Kasım 2023 - 1 Aralık 2023 olarak belirlendi. 

Vera GYO halka arz sonuçları açıklandı mı? Kaç lot verdi?

Vera Konsept halka arz sonuçları için sorgulamalar hızlandı. Geçen hafta halka arz olan Vera GYO talep toplama işlemleri 20 Ekim’de sona erdi. Vera Konsept halka arz sonuçları ise en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Peki, Vera GYO halka arz sonuçları açıklandı mı? Kaç lot verdi? İşte detaylar...

Uçak biletlerinin fiyatları arttı: Otobüslere talep katlandı! İstanbul'dan Balkanlar'a 40, Münih'e 100 Euro'ya gidiliyor

Kalabalık aileler, bagaj kolaylığı, uçak korkusu ve uçak bileti fiyatının fazla olması gibi sebepler, İstanbul'dan Avrupa ülkelerine otobüsle yolculuğun daha çok tercih edilmesine neden oldu. Peki otobüs bileti fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Outdoor Factory ve L3DFX ortaklıklarını açıkladı!

İstanbul, Şikago, Münih, Cenova ve Taşkent'teki ofisleriyle temalı eğlence sektöründe dünya çapında başarılara imza atan Outdoor Factory, Disney Company, Universal Parks and Resorts, Jurassic World gibi ünlü eğlence markalarına kreatif stüdyo alanında hizmet veren L3DFX ile ortaklığını duyurdu.

Münih İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Münih İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Eroğlu tarafından kuruldu.

Xiaomi'nin son bombası Xiaomi12T satışa çıktı 30 Eylül 2022 fiyat listesi

Teknoloji devi Xiaomi ‘nin 12T ailesi, kaçıranlar için tam olarak 12T ve 12T Pro modellerinden oluşuyor ve 4 Ekim tarihinde Almanya Münih merkezli olarak lanse edilmeye başlandı. Xiaomi12T nin özelliklerini ve fiyat listesini sizler için araştırdık.

Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm nöbeti!

KİPTAŞ ve İBB tarafından Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında tepkiler büyümeye devam ediyor. Mahalle sakinleri deprem toplama alanı olan parkın yıkılmaması nöbet tutuyor. 

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

münih Nazi toplama kampı nerede Haberi

münih Nazi toplama kampı nerede

Nazi döneminin en acı anılarının yaşandığı kampta, üzerinde 'Arbeit macht frei' (Çalışma özgür kılar) yazısı bulunan kapıyı çok sayıda hırsızın birlikte çaldığı sanılıyor. Pazar sabahı güvenik görevlilerinin ana girişteki tarihi demir kapının çalındığını fark ettikleri bildirildi. 190 X 95 santimetre ebadındaki kapının bir araca yüklenip götürüldüğü düşünülüyor. 


Polisin çevrede yaptığı aramalardan sonuç alınamadı. Olayla ilgili olarak tanık arayan polis, pazar günü saat 05.30 sularında şüpheli bir durum görenlerin 08141-612-0 numaralı telefonu aramalarını istedi.


Nazi Almanya'sında açılan ilk toplama kampı olan Dachau kampı, aralarında 23 Türk vatandaşının da bulunduğu 45 bin kişiye mezar...