05 / 05 / 2024

Murat Kurum ağır hasarlı bina sayısı

Murat Kurum ağır hasarlı bina sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

Murat Kurum'a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane'deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından “İki yılda bitecek” denen Kâğıthane’deki konut projesi hem 28 konut eksik inşa edildi hem de iki sene gecikti. İşte mağdurların açıklamaları...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Murat Kurum'un 650 bin konut vaadi gerçekçi değil!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'un 650 bin konut vaadini eleştiren, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt bunun gerçekçi olmadığını söyledi. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Murat Kurum: İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması güvenlik meselemiz!

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, ''İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. ''dedi.

TOKİ mağdurlarından Murat Kurum çıkartması! 

TOKİ mağdurları AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum'u protesto etti. Mağdurlar Murat Kurum'a ''“Mağdurlar burada, Murat Kurum buraya” sloganıyla seslendi. İşte ayrıntılar...

Şahintepe mahalle sakinleri Murat Kurum'la görüştü: Tapularımızda kesintiler yaptınız! 

İstanbul Başakşehir’de kentsel dönüşüm mağduru Şahintepeliler, İBB Başkan Adayı Murat Kurum'la görüştü ve sorunlarını paylaştı. Mahalle sakinleri Kurum'a "Tapularımızda hukuksuz kesintiler yaptınız" dedi. 

Murat Kurum açıkladı: İstanbul'da 5.833 TL taksitle konut kampanyası başvuruları 15 Nisan'da başlayacak!

İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Murat Kurum, İstanbul'da 5.833 TL taksitle konut kampanyasının başvurularının 15 Nisan'da başlayacağını söyledi ve tek tek projeleri anlattı. 

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na konut göndermesi: Gaziosmanpaşa'da tamamladığımız konut sayısı 5 bini aştı!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum yaptığı açıklamada bugüne kadar Gaziosmanpaşa'da tamamladıkları konut sayısının 5 bini aştığını söyleyerek, "İBB yönetimi 5 yılda İstanbul'un tamamında ulaşamadı." dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen 69 riskli alan bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, Murat Kurum’a da ‘depreme hazırlık’ mesajı verdi...

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul yapacaklarını açıklayarak '' Nasıl Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye’de yaptıysak, 39 ilçede de milletimizle el ele vereceğiz. İmar problemi kalmayacak” dedi.

Anket sonuçları açıklandı! Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu yarışı sürüyor...

Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim öncesinde anket şirketleri tarafından çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ilk anket sonuçları açıklanmıştı. Buna göre, İstanbul'dan gelen yeni anket sonuçları ise görenleri şaşkına çevirdi. Murat Kurum mu, Ekrem İmamoğlu mu?

Murat Kurum'dan dönüşüm açıklaması: 100 bin depo konut yapılacak, vatandaş 18 ay oturacak ardından yeni evine geçecek!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında 100 bin sosyal konut yapılacağını belirtti. Bunların depo konut olacağını söyleyen Kurum, mega kentin dönüşümündeki detayları tek tek açıkladı...

Murat Kurum İstanbul projelerini açıkladı! TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projelerinde müjde geldi!

İBB  Başkan adayı Murat Kurum katıldığı canlı yayında İstanbul projelerini tek tek sıralayarak, TOKİ Tuzla ve Maltepe 100 bin konut projeleri için müjdeyi açıkladı.

Murat Kurum ağır hasarlı bina sayısı Haberi

Murat Kurum ağır hasarlı bina sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremin ardından Bayraklı ilçesinde kurulmaya başlanan konteyner kentte incelemeler yaptı. Kurum, "24 vatandaşımız hastanelerimizde tedavi edilmekte, diğer hastalarımızın tamamı taburcu edilmiş durumda" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;"Bayraklı ilçemizin tamamındaki hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Tüm İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesi yapıldı. Şu an için acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342 oldu, bağımsız bölüm sayısı da 4 bin 350'ye ulaşmış durumda. Az hasarlı 3 bin 660 binamız, orta hasarlı da 383 binamız şu an için tespit edilmiş durumda. İnşallah 3 gün içinde ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını tamamlamış olacak. Bir taraftan binaların yıkım sürecini devam ettiriyoruz, 16 binanın yıkım...