27 / 04 / 2024

murat kurum inşaat sektörü büyüyecek

murat kurum inşaat sektörü büyüyecek

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2000'li yıllarda gelen istikrarla, ertelenen nitelikli konut talebinin ekonomiyi canlandırdığını söyledi.

Murat Kurum seçim sonrasına KİPTAŞ için tarih verdi: Taksitler 5 bin 833 TL, başvurular 15 Nisan!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, gerçekleştirdiği toplantıda aylık 5 bin 833 TL taksitle kentsel dönüşüm müjdesi verdi. Söz konusu proje için başvurular 15 Nisan itibarıyla kabul edilecek...

Murat Kurum'dan 600 bin konut için dönüşüm sözü!

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 1,5 milyon TL'lik destek sağlanacağını söylerken, 600 bin konut için de dönüşüm sözü verdi.

Murat Baran İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Murat Baran İnşaat Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Baran tarafından kuruldu.

Murat Çelik İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Murat Çelik İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Çelik tarafından kuruldu.

Gaziantep İslahiye'deki 360 afet konutunun kaba inşaatı bayrama kadar tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde toplamda 15 blokta 360 konutun kaba inşaatının Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağını belirtti.

Depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatı başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatının başladığını söyledi.

Murat Kurum'dan deprem konutları açıklaması: En sağlam zemine inşa edilecek!

Deprem konutları ile ilgili bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konutların en sağlam zemine inşa edileceğini söyledi.

İnşaat malzemesi üreticileri 11 şehirde fiyatlarını sabitledi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te iş dünyasının temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya geldi. Bakan'ın yaptığı açıklamaya göre; inşaat malzemesi üreticileri 11 şehirde fiyatlarını sabitledi!..İşte ayrıntılar...

İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatının tamamlandığını söyledi.

Murat Karakaya İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Murat Karakaya İnşaat Otomotiv Tekstil Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Karakaya tarafından kuruldu.

Kartal'a 313 bin metrekarelik yeni millet bahçesi geliyor! Bakan Murat Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal'a yeni bir millet bahçesi müjdesi vererek, söz konusu projenin inşaatının 2023 yılında tamamlanacağını söyledi.

Murat Kurum: İstanbul'da 14 bin sosyal konut inşa ediyoruz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde 1 milyon 700 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün İstanbul'da 14 bin sosyal konutumuzu hızlı bir şekilde inşa ediyoruz" diye konuştu.

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

murat kurum inşaat sektörü büyüyecek Haberi

murat kurum inşaat sektörü büyüyecek

1980'li yıllardan itibaren, ülke çapında gözle görülür bir şehirleşme ve büyüme yaşandı. Sanayinin gelişimi ve ekonominin dışa açıklığının artmasıyla birlikte 'kırsal yaşamdan kentsel yaşama geçiş süreci' hızlandı. Bu geçiş sürecinin yeni yaşam alanlarının üretilmesi ihtiyacını doğurduğunun altını çizen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yetersiz mevzuat ve sermaye yetersizliğinden ötürü özellikle 2000'li yılların başına kadar kaliteli bir konut stoku üretilemediğini söyledi. 


Her geçen gün, orta ve orta-üst gelir grubunun kaliteli konut talebinin körüklediğinin altını çizen Kurum, "Bu, talebe karşılık gelen üretimin sürekli ertelenmesine sebep oldu. Böylece, 2002'den itibaren tüm ekonomiyi cesaretlendiren istikrar süreciyle birlikte, ciddi bir sıçrama yaşandı. İnşaat sektörü büyüyen ölçeğiyle birlikte ekonomide her zamankinden önemli bir yere sahip oldu" diye konuştu. 

Kurum, "Yeni Türkiye ve 2023 vizyonundaki Büyük...