16 / 06 / 2024

Muş Varto Çok Programlı Lisesi binası yenileme çalışmaları

Muş Varto Çok Programlı Lisesi binası yenileme çalışmaları

Varto Kaymakamı Tahir Şahin, 6-7 Ekim eylemlerinde yakılan kamu kurumlarının onarıldığını belirterek, Varto Çok Programlı Lisesi binasını da onarmaya başladıklarını söyledi.

Dolar mı, altın mı, borsa mı, Euro mu? Yatırımcılar dikkat! Bu hafta hangi yatırım aracı ne kazandırdı? 

Haftalık olarak bakıldığında pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan yatırım araçlarının performansında çeşitli değişimler yaşandı. Peki dolar mı, altın mı, borsa mı, Euro mu kazandırdı? 

Tapu mu? Eğitim mi? Uzmanı açıkladı!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi X hesabı üzerinden pek çok kişinin yanıtını aradığı Tapu mu? Eğitim mi? sorusuna cevap verdi. İşte Arif Güdül'ün o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür'den ürküten Muğla açıklaması: 4 büyüklüğünde sallandı, çok daha büyük deprem olabilir!

Bugün saat 05:04'te Muğla'da merkez üssü Köyceğiz ilçesi olan 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X sosyal medya hesabından depremle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte o açıklama...

Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı!

Pek çok kişinin aklında aynı soru var. Parayı faize mi yatırmalı yoksa konut mu almalı? Herkesin aklındaki soruyu emlakçı böyle yanıtladı...

2023’ün en çok kazandıranları! Altın mı, dolar mı, arazi mi, borsa mı, konut mu?

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 2023’ün en çok kazandıranlarını yazdı. İşte Borsa Filozofu'nun o paylaşımı...

Kredi kartı kullananlara şok haber Bakan Şimşek'ten geldi! Taksit uygulaması kaldırılıyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kapalı toplantıda kredi kartı taksitli uygulamasına olumsuz yaklaştı ve ''Bu iyi değil'' dedi. Peki kredi kartı taksit uygulaması kaldırılıyor mu? 

İBB Genel Sekreteri Gökce’den çok konuşulacak kentsel dönüşüm eleştirisi! Kent rantının yeni bir yolu mu?

Hak gaspına sebep olacağı eleştirileriyle gündemden düşmeyen kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya yönelik tartışmalar sürerken İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, çok konuşulacak bir açıklama yaptı

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Dolar mı alalım, euro mu? sorusuna İslam Memiş'ten net yanıt! Bunu almanız daha isabetli...

Elinde parası olan yatırımcılar ''dolar mı alalım euro mu?'' sorusunu araştırıyor. Hangi yatırım aracının daha çok kazandıracağını merak edenler için, İslam Memiş'ten açıklama geldi. Memiş, 'Bunu almanız daha isabetli' diyerek o döviz kurunu işaret etti.

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

2000'den sonra emekli olanlar için intibak formülü geliyor mu? Tek tek açıklandı: SSK, Bağkur'lu maaş farkı kalkıyor!

Gelecek dönemde emekliliğe ilişkin birçok reform yapılacak. Peki 2000'den sonra emekli olanlar için intibak formülü geliyor mu?

Uzman isimden çok kritik açıklama geldi! 'Dolar mı daha çok yükselecek Euro mu?'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok dikkat çeken bir döviz yazısı geldi. "Dolar mı daha çok yükselecek Euro mu?" başlıklı yazısında Memiş, Euro borcu olan ve Eurosu olanlara çağrı yaptı. Dolar ile ilgili ilginç bilgileri paylaşan Memiş, yatırımcıya Euro tavsiyesi verdi.

Mahkumlar oy kullanabiliyor mu? Askerler oy kullanabilir mi?

Türkiye'nin yeni cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmesine sayılı saatler kala bir çok kişi, "Mahkumlar oy kullanabiliyor mu? Askerler oy kullanabilir mi?" sorularının yanıtlarına ulaşmaya çalışıyor.  İşte yanıtı...

Muş Varto Çok Programlı Lisesi binası yenileme çalışmaları Haberi

Muş Varto Çok Programlı Lisesi binası yenileme çalışmaları

Varto Çok Programlı Lisesi'nde incelemelerde bulunan Kaymakam Tahir Şahin, "6-7 Ekim tarihlerinde ilçemizde yaşanan menfi olaylar sonucunda yanan lisemizin daha önceden iiç katlı binasını depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıktırmıştık. Onun yerine 14 derslikli prefabrik okulu zor şartlar altında kış olmasına rağmen faaliyete soktuk. Öğrencilerimiz burada eğitim ve öğretimlerine devam ederken, 6-7 Ekim olaylarında bu okulumuz da yakıldı. Öğrencilerimiz eğitim öğretimden yoksun kalmasın diye kendilerini Endüstri Meslek Lisesi binasına yerleştirdik. Atıl durumda olan bu okulumuz içinde gözüm arkada kalmasın diye girişimlerimiz sonucunda onarım kararını aldırdık. Okulumuz şu an yetkili firma nezdinde onarımı yapılmaya başlandı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında faaliyette olması koşulu ile yetkili firmaya ihalesini yaptırdık. Vartolu hemşehrilerime hayırlı ve uğrulu olmasını diliyorum" dedi.


Erzurum Pusula...