02 / 05 / 2024

müsiad inşaat sektöründe ortaklık paneli

müsiad inşaat sektöründe ortaklık paneli

MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından "İnşaat Sektöründe Uzun Ömürlü Ortaklık Kültürü' paneli düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Raha Yeltekin yaptı.

İnşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor! İşçiler 2 bin TL'lik günlük ücret istiyor!

İstanbul'da konutunu yenileyeceklere 800 bin lira hibe, 700 bin lira da uygun maliyetli kredi imkanı sunulacak. Kentsel dönüşüm hızlı atılan bu adımlarla hızlandırılırken, inşaat sektöründe çalıştıracak eleman bulunamıyor. İşte ayrıntılar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.

İnşaat sektöründe deprem! Demir fiyatları resmen fırladı! 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demire büyük zam geldi. Gelen zamlar inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı. Peki bugün güncel demir fiyatları ne kadar? 2022 demir fiyatları kaç lira? 23 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektöründe bayram var! İşte 16 Kasım 2022 güncel demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına son zamanlarda art arda indirim haberleri geldi. Gelen indirimler inşaat sektöründe bayram havası yaratırken vatandaşlar güncel demir fiyatlarını merak ediyor. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir kaç lira? 16 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Demir fiyatlarına gelen indirim inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Demir çakıldı! 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi arasında olan demir fiyatlarına bugün indirim geldi. Gelen indirim haberi inşaat sektöründe deprem etkisi yarattı! Peki demir fiyatları ne kadar? İşte güncel 7 Kasım 2022 demir fiyat listesi.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

İnşaat sektöründe istihdam arttı!

TÜİK Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Rakamlara göre; işsizlik inşaat sektöründe istihdam 101 bin kişi arttı.

müsiad inşaat sektöründe ortaklık paneli Haberi

müsiad inşaat sektöründe ortaklık paneli

MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından "İnşaat Sektöründe Uzun Ömürlü Ortaklık Kültürü' konulu panel düzenlendi. MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Raha Yeltekin'in moderatörlüğünde yürütülen panele, Asteknik Mühendislik Ltd. Şti.  Genel Müdürü M. Nurdoğan Ural, Ak Yapı AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve İGİAD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Dinçel katıldı. İnşaat sektöründe ortaklıkların çok sık görüldüğünü ifade eden Dinçel, ortaklığı evliliğe benzetti ve "Uzun soluklu ortaklıkların olabilmesi için en önemli kural dengedir" dedi. 


Karar



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu tarafından ‘İnşaat Sektöründe Uzun Ömürlü Ortaklık Kültürü’ konulu panel düzenlendi.


MÜSİAD İnşaat, Çevre ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Reha Yeltekin’in moderatörlüğünde yürütülen panele,  Asteknik Mühendislik Ltd. Şti. Genel Müdürü M....