02 / 05 / 2024

mustafa bulan yazıları

mustafa bulan yazıları

Mustafa Bulan: "Mülkiyet hakları ile ilgili sorunlar son yıllarda AİHM'nin Normları çerçevesinde verdiği kararlar sayesinde hukuk yapıcılarını yeterince harekete geçirmese de yüksek mahkemelerimizi harekete geçirmiş bulunmaktadır.

İstanbul’da site yöneticilerinin aldığı 200 bin TL maaş şaşkınlık yarattı

Ev sahibi – kiracı anlaşmazlıklarına şimdi de yüksek site aidatları ve site yöneticilerinin aldığı astronomik maaşlar eklendi. Site yöneticilerinin aldığı 150 -200 bin lirayı bulan maaşlar tartışmalara neden oldu.

Dünyaca ünlü analistler açıkladı: Konut satışları yaz aylarında tavan yapıyor!

Evercore ISI analistleri, konut inşaat şirketleri için hazırladığı ankette sektörün yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminde bir düşüş yaşandığını açıklayarak yaz aylarında satışların rekor kırdığını belirtti.

Yatırımcılar dikkat! Doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı! 

Türkiye, 28 Mayıs'ta yeniden sandığa gidiyor. Ekonomik verilerle alakalı çok dikkat çekici yazılar yazan ve bu hususta ikazlar yapan  ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut da "28 Mayıs'tan sonra neler olacak?" başlıklı bir yazı yazdı ve doların 28 TL olacağı tarihi açıkladı.

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.

Peker GYO'dan Çamlıca projesi açıklaması! 

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. Şirket, proje geliştirme çalışmaları doğrultusunda, kentsel dönüşüm kapsamında muafiyet yazılarının Belediye tarafından onaylandığını belirtti. 

Emeklilerin içine soğuk sular serpildi! Maaşlarının 10 katını bulan faizsiz ödeme! İşte detaylar!

Emekliler için bankalardan yeni açıklama geldi. Maaşlarının on katını bulan faizsiz ödeme imkanı. İşte detaylar!

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yazıcılar Antikacılık Gayrimenkul Danışmanlığı Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükret Yazıcılar tarafından kuruldu.

Emlakçıların rayiç kurnazlığı

Konut fiyatları ve kiraların artmasında büyük rol oynayan kötü niyetli emlakçılar piyasayı balon gibi şişiriyor. Akıl almaz bir oyunla kendi komisyonlarını artırmanın yolunu bulan emlakçılar, ev sahiplerini de kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyor. İşte emlakçıların yeni oyunu

Çay, şeker, yumurta derken bir zam haberi daha geldi! Pazarda gördünüz mü poşet poşet doldurun

Çay, şeker, ayçiçek ve yumurta fiyatlarına gelen zamların ardından bir zam haberi da pazardan geldi. Patatese gelen zamlar dudak uçuklattı, eski fiyattan patates bulan vatandaşların poşetleri doldurması tavsiye edildi.

Çay, ayçiçek, şeker derken bir ürüne daha zam geldi! Markette görürseniz arkanıza bakmadan alın

Türkiye'de enflasyon rakamlarının yükselmesinin ardından zamların ardı arkası kesilmiyor. Çay, şeker ve ayçiçeği yağına gelen zamların ardından bu sefer de yumurtaya zam geldi. 30'lu yumurta kolisinin fiyatı 50 TL'ye dayandı. Eski fiyattan yumurta bulan vatandaşların ise kaçırmaması gerektiği belirt

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Benzin ve mazota gelen aşırı zamlar hükümetin politikalarını destekleyen yazılarıyla tanınan Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ü de rahatsız etti. Küçük, ‘Şu anda mazot 30 lira siz bu yazıyı okurken daha da artabilir. İş artık rahatız edici bir hâl aldı’ tespitinde bulundu.

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Kurumların gayrimenkul satışındaki KDV istisnası neleri kapsıyor?

Dünya Gazetesi köşe yazarları Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak, bugünkü yazılarında kurumların gayrimenkul satışlarındaki KDV istisnasını kaleme aldı. İşte Akif Akarca ve Dr. Mehmet Şafak'ın kaleme aldığı 'Kurumların gayrimenkul ve iştirak hisselerinin satışında KDV istisnası' başlıklı yazı...

mustafa bulan yazıları Haberi

mustafa bulan yazıları


Ülkemizde mülkiyet hakları ile ilgili sorunlar son yıllarda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Evrensel Hukuk Normları çerçevesinde verdiği kararlar sayesinde hukuk yapıcılarını yeterince harekete geçirmese de yüksek mahkemelerimizi harekete geçirmiş bulunmaktadır. 


Aldığı hukuk eğitimini gerek normatif, gerek hukuk felsefesi, gerekse de hukuku kuşatan vicdan ve ahlak değerlerine oturtan, ilerde akademik çalışmalarda ve kürsülerde ismi çok anılacak Şirvan Asliye Hukuk Mahkemesi Hakiminin baktığı bir dosya da, 6831 sayılı Orman Kanununun 11. maddesinin "Bu müddet içinde itiraz olmaz ise komisyon kararlan kesinleşir. Bu hak düşürücü süredir." şeklindeki cümlesinin Anayasanın 13. ve 35. maddesine aykırılığım ileri sürerek Anayasa Yüce Mahkemesi'ne (AYM) başvurmasıdır. Bu başvuru ve AYM'nin verdiği karar mülkiyet hakları yönünden bir milattır. 


Kanun maddesinin bu fıkrasının iptalinin yara sıra iptal gerekçeleri de 90...