03 / 05 / 2024

müstakil ev emlak vergisi ne kadar

müstakil ev emlak vergisi ne kadar

Türkiye sınırları içerisinde yer alan her mesken, işyeri, arsa ve araziler için mal sahipleri vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, müstakil ev emlak vergisi oranı nedir? İşte müstakil ev emlak vergisi 2015..

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Müstakil ev isteyenlere devlet desteği! Devlet 300 bin TL verecek...

Konutta her geçen gün artan fiyatlar kapsamında birçok kişi artık müstakil evlere yönelmeye başlamış durumda. Buna göre harekete geçen devlet o kişilere 300 bin TL destek veriyor. Fakat, 300 bin TL’lik destekten faydalanmak için bazı şartları da taşımak gerekiyor.

89 bin TL’ye müstakil ev sahibi olabilirsiniz!

Son zamanlarda yükselen konut fiyatları ev sahibi olmayı da maaşesef zorlaştırmaktadır. Müstakil ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir kampanya yapılacağı kaydedildi. 89 bin TL'si bulunan 1+1,2+1, 3+1 müstakil ev alma fırsatından faydalanıyor.

Müstakil ev alacaklara destek geliyor! 

Müstakil ev sahibi olmak isteyenlere devlet tarafından sunulan destek kampanyalarının sayısı her geçen gün artmakta. Buna göre, ev sahibi olmak için başlatılan kampanyalar neler?

Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? 12 kat şişirilen ev balonu bir patlarsa, tam patlayacak

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları son günlerde sık sık karşılaştırılıyor. Konya'da ev satıp Finlandiya'dan müstakil ev ve araba alınır mı? İşte sosyal medyada gündem olan o video ve gelen yorumlar...

Müstakil parsel nedir?

Müstakil parsel, gayrimenkul ve arazi mülkiyeti kapsamında önemli bir rol oynamaktadır. Önemli bir konu olan müstakil parselin ne olduğu ve bu arazinin üzerine ev yapılabilir mi konuları hakkında bilinmesi gereken detaylar haberimizde.

Müstakil ev almak isteyene devlet desteği veriliyor! 50 bin TL parası olan kaçırmasın!

Son zamanlarda ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müstakil evlere yönelmeye başladı. Devlet ise müstakil ev sahibi olmak isteyenler için destek başlattı.  İşte ayrıntılar...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Arsa alacaklar dikkat! Müstakil ev hayali kurarken arsa mağduru olmayın! 

Müstakil yaşam isteğiyle arsa satışları her geçen gün artıyor. Uzman isimler konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak "Müstakil ev hayali kurarken arsa mağduru olmayın" uyarısında bulundu. İşte arsa alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Halkbank'tan 16.980 TL peşinatla müstakil ev! Süresi dolmadan başvurun!

TOKİ çıkmayınca farklı fırsatlara yönelen vatandaşlara ilaç gibi bir haber Halkbank'tan geldi. Mülkiyet hakkı kendisine geçen ev, arsa, iş yeri gibi gayrimenkulleri uygun imkanlarla satışa sunan Halkbank'ın ilanları arasında en dikkat çekeni ise 566 bin lira değerinde 121 metrekare alana sahip müsta

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Müstakil ev maliyeti 2023! Müstakil ev maliyeti 2023 ne kadar?

Müstakil ev maliyeti 2023 haberimizde yer alıyor. Peki Müstakil ev maliyeti 2023 ne kadar oldu? Müstakil ev maliyeti arttı mı? İşte Müstakil ev maliyeti 2023...

müstakil ev emlak vergisi ne kadar Haberi

müstakil ev emlak vergisi ne kadar

Müstakil ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Türkiye sınırları içerisinde yer alan her mesken, işyeri, arsa ve araziler için mal sahipleri vergi ödemek ile mükellef oluyor.


Meskenlerin emlak vergisi büyükşehirde binde 2, normal yörede binde 1 olup; kütükte mesken olarak kayıtlı tüm taşınmaz mallar için bu oranda vergi ödeniyor. Peki, müstakil ev emlak vergisi oranı nedir?


Müstakil evlerin emlak vergisi de yukarıdaki oranda hesaplanıyor. Villanın kayıtlı olan değeri üzerinden bu oranlar hesaplanıyor.


Örnek: Değeri 500 bin TL olan bir müstakil eviniz olduğunu düşünelim. Bu durumda bu ev eğer büyükşehir belediyesi sınırları içindeyse ödenecek vergi 1000 TL; eğer normal yörede ise ödenecek vergi 500 TL olarak hesaplanıyor.


Bu tutarın yarısı ilk taksit dönemi olan; Mart, Nisan ve Mayıs...