30 / 04 / 2024

müstakil tapu tanımı

müstakil tapu tanımı

Müstakil tapu ne demektir? Müstakil tapu nasıl ve nereden alınır? Müstakil tapu ile hisseli tapu arasındaki fark nedir? Müstakil tapu konusu hakkında merak ettiklerinizi detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Hisseli tapuyu müstakile çevirmenin yolu nedir?

Hisseli tapu sahipleri gayrimenkullerini müstakil tapu dönüşümü ile daha güvenli hale getirebiliyorlar. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçişin hızlı yolu nedir? İşte ayrıntılar...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Halkbank'tan 16.980 TL peşinatla müstakil ev! Süresi dolmadan başvurun!

TOKİ çıkmayınca farklı fırsatlara yönelen vatandaşlara ilaç gibi bir haber Halkbank'tan geldi. Mülkiyet hakkı kendisine geçen ev, arsa, iş yeri gibi gayrimenkulleri uygun imkanlarla satışa sunan Halkbank'ın ilanları arasında en dikkat çekeni ise 566 bin lira değerinde 121 metrekare alana sahip müsta

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Hisseli Tapudan Müstakil Tapuya Geçiş: Riskler ve Şartlar!

Hisseli tapu sahipleri için önemli bir konu olan hisseli tapuların müstakil tapuya dönüştürülmesi süreci merak ediliyor. Bu sürecin detaylarını ve hisseli tapu hakkında diğer merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Tapu sahipleri aman dikkat! Yeni kararlar tek tek açıklandı!

Tapu sahiplerini ilgilendiren açıklama yapıldı. Hisseli ve müstakil tapu sahipleri için tanınan sürenin sonuna geliniyor. İşte detaylar!

Ev alacaklar dikkat! Tapu oyununa gelmeyin!

Ev almak isteyenler vatandaşlar dikkat. Tapuda müstakil olarak gösterilen evler aslında müstakil  tapu olmayabiliyor. Hukukçu Umut Metin, satın alınmak istenen evlerin tapuları için sorgulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Müstakil tapu oyununa dikkat!

Avukat Umut Metin, Dünya Gazetesi'nde müstakil tapu oyununu kaleme aldı. İşte Avukat Metin'ın '“Müstakil tapu” oyununa kanmayın' başlıklı yazısı...

Ytong'tan 8 haftada anahtar teslim müstakil ev!

Müstakil bir yaşam hayalini gerçeğe çeviren Türk Ytong, Ytong Ev projesini hayata geçirdi. Ytong montaj ekipleri, 8-10 haftada anahtar teslimi ev inşa ediyor.

Ytong'tan artan müstakil ev talebine yenilikçi çözüm!

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi Türk Ytong, koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen vatandaşlar için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı sistemi hayata geçirdi.

Müstakil ve yazlık evlere virüs zammı!

Koronavirüs konut fiyatlarını da tercihlerini de değiştirdi. Yazlık ve yayla evi gibi müstakil konutlara olan talep artarken, fiyatlarda tavan yaptı. Ülkemizde müstakil ev fiyatları ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan beri yüzde 25, kira fiyatı ise yüzde 18 artış gösterdi.

1 Ocak'tan sonra tapu müdürlüklerinde yığılma yaşanabilir!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağını hatırlatan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, 1 Ocak'tan itibaren tapu müdürlüklerinde bir yığılma yaşanabileceğini söyledi.

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu nasıl satılır?

Hisseli tapunun satışı müstakil tapu satışları kadar kolay değil. Hisseli tapuya kredi verilip verilmeyeceği ise merak ediliyor.

Hasanoğlu MÜSİAD Hessen'de 4 projesini tanıtacak!

Hasanoğlu Şirketler Grubu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlediği gayrimenkul fuarına katılıyor. Şirket fuarda, 4 önemli projesinin tanıtımını yapacak.

müstakil tapu tanımı Haberi

müstakil tapu tanımı

Müstakil tapu ne demektir?


Müstakil yani bağımsız tapu, bir tek kişiye ait olan ve sınırları, yeri kadastral paftalarda belirtilen hissedarları olmayan tapu olarak karşımıza çıkıyor. Müstakil tapu sahibinin gerçek kişi olmalarının yanında söz konusu kişinin gerçek kişi olması zorunluluğu da bulunmuyor. Özel ve tüzel kişiler, şirket veya kamu kurum kuruluşları da müstakil tapuya sahip olabiliyor.


Müstakil tapunun hisseli tapudan farkına gelirsek; hisseli tapu; Bir gayrimenkuldeki ortakların sayısını ve hisse oranlarını gösteren tapu olduğundan tapu bağımsız olmuyor. Hisseli arsa tapularında kişilerin toplam arsa içindeki yerleri tapu kayıtlarında görümüyor ancak ortaklar kendi aralarında bu ayrımı anlaşarak yapıyorlar. Tapu üzerinde bu ayrımlar tapu üzerinde belirtilmiyor.


Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?


Tüm hissedarların onayı olduğu takdirde taşınmazın imara uygun ve ruhsatlı olduğu durumlarda belediye ayırma işlemine...