27 / 04 / 2024

müşterek tapu satılır mı

müşterek tapu satılır mı

Müşterek tapu, bir malı birden fazla kişinin satın alması veya miras yoluyla elde etmesi durumunda sahip olunan tapuya deniyor. Peki, müşterek tapu satışı yapılır mı? Müşterek tapu nasıl satılır?

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

SGK 1392 personel alımı tercihleri nereden yapılır? SGK personel alımı başvuruları başladı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı toplam 1392 sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Peki, SGK 1392 personel alımı tercihleri nereden yapılır? SGK personel alımı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

İslam Memiş yanıtladı! Altın alınır mı satılır mı? Altını o tarihte kimse tutamayacak!

Altın alacak olan vatandaşlar ve yatırımcılar bu aralar altın alınır mı, satılır mı sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

PTT personel alımı 2023 tarihleri açıklandı mı? PTT personel alımı ne zaman yapılır? PTT personel alımında son dakika! 

“2023 yılında PTT personel alımı olacak mı?” sorusu son günlerde sık sık araştırılıyor. Peki PTT personel alımı 2023 tarihleri açıklandı mı? PTT personel alımı ne zaman yapılır?

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Hissedarlardan habersiz tapu bölünür mü? Hisseli arsa tapusu nasıl ayrılır? Tapu çıkmadan satış yapılır mı?

Hisseli tapuları ayırma işlemine dair vatandaşların aklını kurcalayan noktalar vardır. Onlardan bazıları da habersiz tapu bölümü ya da hisseli arsa tapusu ayırma işlemi oluyor. İşte bu konulara dair merak edilenler!

müşterek tapu satılır mı Haberi

müşterek tapu satılır mı

Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek mülkiyet, birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında bir taşınmaz mala birlikte sahip olmaları durumunu ifade ediyor.


Müşterek tapu, bir malı birden fazla kişinin satın alması veya miras yoluyla elde etmesi durumunda sahip olunan tapuya deniyor. Peki, müşterek tapu nasıl satılır?


Müşterek tapu satışı..

Gayrimenkul sahiplerinden herhangi biri, mülkiyetin satılması için izale-i şuyu davası açabiliyor. 


İzale-i şuyu davası mahkeme tarafından tüm ortakların haberdar edilmesi, gayrimenkulün bedelinin belirlenmesi ve icra yolu ile gayrimenkulün satılarak ücretin paydaşlar arasında paylaştırılması işlemine deniyor.


Hisse sahiplerinden sadece biri dahi izale-i şuyu davası açmak istese, dava açılabiliyor ve mahkeme gayrimenkulün satışını yapabiliyor.


Ancak payın bir üçüncü kişiye satışı halinde diğer paydaşların öncelikle alım hakkı bulunuyor. 


Kanuni şufa hakkı olarak da bilinen ön alım hakkı; bir gayrimenkulün satılması...