29 / 04 / 2024

müsteşar yardımcısı

müsteşar yardımcısı

Türkiye’de toplam borcun yılın ilk üç ayında 1.5 trilyon lira daha arttığını belirten Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız, borcun 13.3 trilyon liraya ulaştığını yazdı. Özyıldız, bununla birlikte hane halkının borçlarının da 1.1 trilyon liraya çıktığını belirtti.

Müdür ve müdür yardımcısı atama sonuçları belli oldu mu?

Müdür ve Müdür yardımcılığı Atama Sonuçları 2023 için beklenen açıklama yapıldı. Yönetici atama sonuçları açıklayan şehirler belli oldu. MEB yönetici atama sonuçları sorgulama ekranı ve atama kararlar neler?

Ticaret Bakanlığı 15 müfettiş yardımcısı alıyor! Başvuru tarihini aman kaçırmayın! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Ticaret Bakanlığı tarafından 15 ticaret müfettiş yardımcısı istihdam edileceği açıklandı. Peki başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte birinin dönüşmesi gerektiğini aktararak, kentsel dönüşümün hızlandırılacağını söyledi. İşte ayrıntılar..

Yasin Temel, Deniz GYO Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yasin Temel'in genel müdür yardımcısı atanması hakkında KAP'ta açıklama yaptı.

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’lilere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan ek zam müjdesi! Acil bakın!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ekonomideki son gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadelenin kararlı bir şekilde devam edeceğini söyleyen Yılmaz, emekli maaşıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alıyor! YSK personel alımı başvuruları bugün başladı! 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alımı başvuruları resmen başladı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Ziraat Bankası 2023 Uzman Yardımcısı Alımı Başladı! İşte Başvuru Şartları

Ziraat Bankası, 150 uzman yardımcısı kadrosuna alım yapacak! Başvurular başladı. İşte başvuru şartları ve detaylar.

Ahmet Süleyman Karakaya hangi okuldan mezun oldu? Ne zaman genel müdür yardımcısı oldu?

Körfez GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda, Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi olan Türk iş insanı Ahmet Süleyman Karakaya, nerede doğdu? Hangi bölümde okudu? Hangi görevlerde yer aldı? İşte Ahmet Süleyman Karakaya ile ilgili merak edilen her şey...

ÖSYM duyurdu! Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın tarihi açıklandı. Peki Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi ne zaman?

FİSKOBİRLİK Müfettiş Yardımcısı alıyor! Son başvuru tarihi 10 Nisan 2023…

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Müfettiş Yardımcısı alacağını duyurdu. İşte başvuru şartları ve detaylar…

İş arayanlar dikkat! Kamuya, bekçiden şoföre, sağlıkçıdan uzman yardımcısı ve aşçıya yüzlerce personel alınıyor!

Kamu kurum ve kuruluşları, aralarında uzay teknolojileri uzman yardımcısı, vergi müfettiş yardımcısı, çalışma uzman yardımcısı, mahalle çarşı bekçisi ile şoförün de olduğu kadrolar için yüzlerce personel alınacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 350 müfettiş yardımcısı alıyor! Şartlar peş peşe açıklandı! Tarihi kaçırmayın!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 350 müfettiş yardımcısı alacak. Peki başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

müsteşar yardımcısı Haberi

müsteşar yardımcısı

Eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız’a göre, Hazine’nin 3.1 trilyon lira, Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin ise 268 milyar lira borcu var. 

Merkez Bankası’nın kısa vadeli dış borçlarının 437 milyar lira olduğunu belirten Özyıldız, belediyelerin borçlarının da 106 milyar lira olduğunu belirtti. 

Bunun yanında hane halkının borçlarının 1.1 trilyon liraya yükseldiğini dile getiren eski Müsteşar Yardımcısı, reel sertörün borçlarının 6.4 trilyon lira olduğunu belirtti.

Ayrıca Özyıldız, bankaların dış borçlarının 1.7 trilyon lira olduğunu söylerken “Böylece özel kesimin toplam borcu 9.3 trilyon liraya çıktı.” ifadelerini kullandı.

 

Özyıldız’ın hazırladığı tabloya göre, toplam borçlar ise yıllara göre şöyle değişiyor:

2002’de 399 milyar lirayken, 2009’da 1.1 trilyon liraya yükseliyor, 
2018’de 5.1 trilyon lira olan borç, 2019’da 5.8 trilyon liraya, 
2020’de 7.6 trilyon lira olan toplam borç tarihler 2021...