29 / 04 / 2024

Mütareke Evi restorasyonu

Mütareke Evi restorasyonu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası yaşatma projelerine yeni bir halka olarak eklenen ve ilk kez zeminden çatıya tam teşekküllü bakımdan geçen Mudanya Mütareke Evi’ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Fatih'te 550 metrekare müstakil ev 8.6 milyon TL'ye icradan!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Kürkçibaşı Mahallesi, 843 ada 38 parselde yer alan 550 metrekarelik müstakil evi 8 milyon 590 bin TL'ye satıyor...

Ravza Sitesi'nde 32 milyon TL'ye icradan satılık 2 müstakil ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Eyüpsultan Göktürk'ta yer alan 2 adet müstakil evi 32 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Evinin yıkılmaması için 46 gündür eylem yapıyor!

Gaziantep'te kentsel dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak olan Hasan Bodur, yıkımın usulsüz olduğunu öne sürerek 46 gündür eylem yapıyor. 

Müzayedelerde kripto para dönemi!

Müzayede evi Sotheby's, önümüzdeki ay açık artırmayla satışa sunacağı ve tahmini değeri 10 milyon dolarla 15 milyon dolar arasında belirlenen 101 karatlık nadir bir elmasın ödemelerinde Bitcoin ve Ether'i kabul edeceğine dikkat çekti. 

Sotheby's müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Sotheby's müzayede evi dünyada bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Müzayede evi fiziksel bir eser için kripto para ödemesi kabul edecek.

Afyonkarahisar Zafer Müzesi'nin restorasyonu mecliste!

Afyonkarahisar'da bulunan Zafer Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelik, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gene Simmons evini 184 milyon TL'den satışa çıkardı!

Rock müziğin efsane gruplarından 'Kiss'in üyelerinden Gene Simmons, Los Angeles yakınlarında bulunan malikanesini satıyor. Ünlü müzisyen evi için 22 milyon dolar (184 milyon TL) istiyor. 

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Maviş, restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Eyüpsultan'da 26.1 milyon TL'ye icradan satılık 6 gayrimenkul!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Eyüpsultan ilçesi, Fetihçelebi Mahallesi'nde bulunan 5 müstakil evi ve 1 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 26 milyon 111 bin 375 TL olarak belirlendi. 

Kontratı biten kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Yatırımlık bir ev aldım, kiraya verdim. Kiracıma kontratı bitmeden 1.5 ay önce kontratı uzatmayacağımı ve evi tahliye etmesini söyledim. Kontrat 4 ay önce bitti, ne evi tahliye etti ne 4 aydır kira ödüyor. Ne yapmam lazım bu durumda?' sorusunu yanıtladı.

Mütareke Evi restorasyonu Haberi

Mütareke Evi restorasyonu

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası yaşatma projelerine yeni bir halka olarak eklenen Mudanya Mütareke Evi’ndeki restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi yapının zeminden su almasının önlenmesi için dolgu çalışmalarına yönelik ihaleye çıkıldığını belirterek, Mütareke Evi’nin ilk kez zeminden çatıya tam teşekküllü bir bakımdan geçtiğini söyledi.


Bursa’yı yaşayan bir müze kent haline getirmek amacıyla 2300 yıllık Bitinya surlarından 600-700 yıllık Osmanlı eserlerine, Cumhuriyet dönemi yapılarından 8500 yıllık arkeolojik bölgelere kadar her alanda çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki tarihi hamamların ardından Cumhuriyet döneminin sembol yapılarından Mütareke Evi’ndeki restorasyon çalışmaları da hızla sürdürüyor. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 200 yıllık geçmişi bulunan tarihi yapının ilk kez çatıdan zemine tam...