29 / 04 / 2024

Mütareke Evi

Mütareke Evi

Kurtuluş Savaşı sonrası büyük öneme sahip Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı, 1937'de müzeye dönüştürülen Mudanya Mütareke Evi Müzesi'sinin restorasyonunun tamamlanması ve tekrar ziyarete açılması dolayısıyla tören yapıldı...

Recep Altepe: Mütareke Evi zeminden çatıya tam teşekküllü bakımdan geçti!

Recep Altepe, tarihi yapının zeminden su almasının önlenmesi için dolgu çalışmalarına yönelik ihaleye çıkıldığını belirterek, Mütareke Evi’nin ilk kez zeminden çatıya tam teşekküllü bir bakımdan geçtiğini söyledi.

Mudanya Mütareke Evi’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirası yaşatma projelerine yeni bir halka olarak eklenen ve ilk kez zeminden çatıya tam teşekküllü bakımdan geçen Mudanya Mütareke Evi’ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı adayı Turgut Altınok düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Altınok Ankara'daki emeklilere ayda 5 bin TL vereceklerini müjdeleyerek  evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut sahibi olacağını söyledi.

Milli Emlak ucuza lojman satışı gerçekleştiriyor! 1825 metrekare müstakil evi 480 bin TL ile satıyor!

Son zamanlarda Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsa ve konutlar, yoğun bir ilgiyle karşılanıyor. Son yayınlanan ilana göre ucuza lojman satışı gerçekleşecek. Bu kapsamda, 480 bin TL değerindeki müstakil evin satış şartları da merak konusu oldu.

Fatih'te 550 metrekare müstakil ev 8.6 milyon TL'ye icradan!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Kürkçibaşı Mahallesi, 843 ada 38 parselde yer alan 550 metrekarelik müstakil evi 8 milyon 590 bin TL'ye satıyor...

Ravza Sitesi'nde 32 milyon TL'ye icradan satılık 2 müstakil ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Eyüpsultan Göktürk'ta yer alan 2 adet müstakil evi 32 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Evinin yıkılmaması için 46 gündür eylem yapıyor!

Gaziantep'te kentsel dönüşüm nedeniyle evi yıkılacak olan Hasan Bodur, yıkımın usulsüz olduğunu öne sürerek 46 gündür eylem yapıyor. 

Müzayedelerde kripto para dönemi!

Müzayede evi Sotheby's, önümüzdeki ay açık artırmayla satışa sunacağı ve tahmini değeri 10 milyon dolarla 15 milyon dolar arasında belirlenen 101 karatlık nadir bir elmasın ödemelerinde Bitcoin ve Ether'i kabul edeceğine dikkat çekti. 

Sotheby's müzayede evi kripto parayla ödeme kabul edecek!

Sotheby's müzayede evi dünyada bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Müzayede evi fiziksel bir eser için kripto para ödemesi kabul edecek.

Gene Simmons evini 184 milyon TL'den satışa çıkardı!

Rock müziğin efsane gruplarından 'Kiss'in üyelerinden Gene Simmons, Los Angeles yakınlarında bulunan malikanesini satıyor. Ünlü müzisyen evi için 22 milyon dolar (184 milyon TL) istiyor. 

Eyüpsultan'da 26.1 milyon TL'ye icradan satılık 6 gayrimenkul!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Eyüpsultan ilçesi, Fetihçelebi Mahallesi'nde bulunan 5 müstakil evi ve 1 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 26 milyon 111 bin 375 TL olarak belirlendi. 

Kontratı biten kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Yatırımlık bir ev aldım, kiraya verdim. Kiracıma kontratı bitmeden 1.5 ay önce kontratı uzatmayacağımı ve evi tahliye etmesini söyledim. Kontrat 4 ay önce bitti, ne evi tahliye etti ne 4 aydır kira ödüyor. Ne yapmam lazım bu durumda?' sorusunu yanıtladı.

Kanlıca'da 8 milyon TL'ye icradan satılık bahçeli müstakil ev!

Beykoz İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul il, Beykoz ilçesi, Kanlıca Mahallesi, 124 ada, 10 parselde yer alan 282 metrekarelik bahçeli müstakil evi 8 milyon TL'ye icradan satıyor...

Kaan Yıldırım Pera Gümüşlük Evleri’nden 5.6 milyon TL'ye ev aldı!

Yakışıklı ve genç oyuncu Kaan Yıldırım, yeni evi için küçük bir servet harcadı. Yıldırım Pera Gümüşlük Evleri’nden 1 milyon dolara (5 milyon 656 bin TL) 4 oda 1 salon bir ev satın aldı...

Sotheby's Londra'daki müzayede evi satıldı!

Dünyanın önde gelen açık artırma şirketi Sotheby's Londra'daki müzayede evini satışa çıkardı. Müzayede evi Patrick Drahi tarafından 3,7 milyar dolara satın alındı.

Mütareke Evi Haberi

Mütareke Evi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle restore edilerek yenilenen Mudanya Mütareke Evi Müzesi, törenle ziyarete açıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, Bursa’daki değerleri gün ışığına çıkarıldığını ve işlevlendirip halkın kullanımına sunulduğunu belirterek, Mudanya’nın ziynetlerinden olan Mudanya Mütareke Evi’nin yeniden orijinal kimliğine kavuşturulduğunu söyledi.


Başkan Altepe, Mudanya Mütarekesi’nin Türk Devleti’nin siyasi alandaki üstünlüğünü tanıtan ilk belge olduğunu da belirterek, “Mütarekenin izlerini 19. yüzyılın mimari özelliklerini taşıyan ve müze olarak hizmet veren ‘Beyaz Yalı’da görmek mümkündür. 11 Ekim 1922’de Mudanya, özgürlük bilincinin merkezi olmuştur. O gün Mudanya’da elde edilen başarı Türkiye’nin başarısı sayılmaktadır” dedi.



Mütareke Evi yenilendi


Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye’nin ilk siyasi başarısına ev sahipliği yapan, 1937’den sonra müze olarak kullanılmaya başlanan Mütareke Evi’nin, restorasyon çalışmalarının ardından yine...