27 / 04 / 2024

Kanlıca'da 8 milyon TL'ye icradan satılık bahçeli müstakil ev!

Kanlıca'da 8 milyon TL'ye icradan satılık bahçeli müstakil ev!

Beykoz İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul il, Beykoz ilçesi, Kanlıca Mahallesi, 124 ada, 10 parselde yer alan 282 metrekarelik bahçeli müstakil evi 8 milyon TL'ye icradan satıyor...



Beykoz İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından İstanbul il, Beykoz ilçesi, Kanlıca Mahallesi, 124 ada, 10 parselde yer alan 282 metrekarelik bahçeli müstakil ev 8 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 7 Ocak 2020 tarihinde saat 11:35'te gerçekleştirilecek.

İlan metni: 
T.C.BEYKOZİCRA DAİRESİ
2019/1666 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
Özellikleri : İstanbul İl, Beykoz İlçe, 124 Ada, 10 Parsel, KANLICA Mahalle/Köy, MİHRABAT CAD. Mevkii, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Tapu kayıtlarına göre Kanlıca Mahallesi, Milırabat Caddesi Meki, 124 ada 10 parsel sayılı borçlu adına kayıtlı 282,85 m2 miktarlı Bahçeli Ev'" vasıflı ana taşınmazın tamamı kıymet takdiri yapılmış olup Boğaziçi İmar Müdürlüğünde edinilen şifahi bilgiye göre, 124 ada 10 parsel 22.07.1983 onaylı 1/1000 Ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörü nüm Bölgesi Uygulama İmar Planında iskan alanında kalmaktadır. Söz konusu taşınmazın dosyası içerisinde tapu kaydı ve çapı mevcuttur. Çapı arazide belirgin sabit noktalardan istifade ile arz üzerine aplike edildiğinde anılan taşınmazın arsa alanı, boyutları, bulunduğu semt ve mevki itibariyle yerine uygun olduğu tespit edilmiştir Konu parsel, İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kanlıca Mahallesi, Mihrabat Caddesi No:28 adresindedir Taşınmazın olduğu mevkide 1-3 katlı müstakil ve 3-4 katlı apartman tarzı yapılar mevcuttur Taşınmazın bulunduğu yakın çevrede, genellikle konut amaçlı bodrum + zemin + 1-3 normal kat ve çatı olacak şekilde yapılaşma süz konusudur. Yapılaşmanın orta yoğunlukta olduğu bölgede, sosyal yaşamın gerektirdiği alışveriş, sağlık ocağı, okul, market vb, sosyal ihtiyaçlar kısa mesafelerde karşılanabilmektedir. Bölge, orta-üst ve üst düzey gelir grubuna sahip insanların ikamet etmeyi tercih ettikleri bir bölge özelliğini taşımakta olup, toplu taşıma araçları ile ulaşım mümkündür. Taşınmaz denize kuş uçuşu 270 m. mesafededir. İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kanlıca Mahallesi, Körfez Caddesi No:37 üzerinde yer alan tarihi eser yapıdır, Taşınmazın mal salübi tarafından müstakil konul olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Taşınmaz mahallinde, bina İçerisine girmemize izin verilmediğinden, bahçesi ve çevresi gezilerek dışarıdan incelenmiştir. Taşınmazın yer aldığı 124 ada LÛ parsel eğimli yapıda olup, üzerinde yer alan biııa ve bahçesi kısmi bodrum, zemin ve 1 normal kal ve çatı arası kattan oluşmaktadır. Taşınmaz onaylı restorasyon projesine göre; bodrum katta kalorifer dairesi ve geçişi ile çamaşırlık bölümü 46 m2 alanlı olup, yaklaşık 44 m2 olan zemin katta salon ve mutfak hacimleri bulunmaktadır. Yaklaşık 44 m2 olan 1, Normal katta yatak odası ve banyo hacimleri, yaklaşık 44,00 ın2 olan çatı arası katta ise yatak odası ve banyo ile iç balkon bulunmaktadır, Bahçede aynca kömürlük olarak adlandırılan yaklaşık 8,00 m2 alanlı kömürlükler, kış bahçesine dönüştürülmüştür. Bina yol kotunun üzerinde irtifada konumlanmış olup, geçişler, teraslama yöntemi! bahçe ve doğal taş merpen ile sağlanmaktadır. Bahçesi ve dış duvarlan bakımlıdır Projesine göre ve yerinde yaklaşık 186 mkullanım alanlıdır. İstanbul İli Beykoz İlçesi, Anadolu Hisarı Mahallesi, Mihrabat Caddesi Meki, 124 ada 10 parsel sayılı Mahmure Gülgün Sazak Niğdelioğlu adına kayıtlı 282,85 m2 miktarlı Bahçeli Ev vasıflı ana taşınmazın tamamına 8.000.000-TL. (SEKÎZMlLYON-TORKLlRASI) kıymet takdir edilmiştir
Kıymeti : 8.000.000,00 TL KDV Oranı : %18
1. Satış Günü : 07/01/2020 günü 11:35 - 11:40 arası
2. Satış Günü : 04/02/2020 günü 11:35 - 11:40 arası
Satış Yeri : Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Toplantı Salonu Beykoz İstanbul

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/1666 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.02/12/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön