21 / 05 / 2024

müteahhit alıcı satış vaadi sözleşmesi

müteahhit alıcı satış vaadi sözleşmesi

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünki yazısında satış vaadi sözleşmesinden bahsetti...

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD'li M.D.C'yi 4,95 milyar dolara satın alacak!

Japon müteahhit firması Sekisui House, ABD merkezli M.D.C. Holdings firmasını 4,95 milyar dolara satın alacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Konut satışlarında denge yine değişti: Ev var alıcı yok!

Türkiye'de konut sektöründe dengeler sürekli değişiyor. Düne kadar yatırım aracı olan konut cazibesini yitirdi. 2.el piyasada ilan sayısı artarken, evlere alıcı bulmak zorlaşıyor.

Gümüş yatırımı yapmak mantıklı mı? Gümüş nereden alınır? Hangi bankalar gümüş satıyor?

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesinin ardından, gümüşe olan talep artarken, yatırımcılar ''Gümüş yatırımı yapman mantıklı mı?'' sorusunu merak ediyor. Peki gümüş nereden alınır, hangi bankalar gümüş satıyor?

Ekspertiz fiyatları üçe katlandı, alıcı da satıcı da tavan fiyat istiyor

İkinci el otomobil satışlarında satıcıya ve alıcıya getirilen ekspertiz raporu şartı fiyatların yükselmesine neden oldu. Tüketici dernekleri ve otomobil satıcıları ekspertiz raporuna tavan fiyat getirilmesini istiyor.

Avrupa tüm doğal gazı satın alıp fakir ülkelerin önünü kesiyor iddiası: İTO Başkanı uyarmıştı

Ameriknın en köklü gazetelerinden Wall Street Journal, Rusya'nın rubleyle gaz ödemesi talebini reddeden Avrupa'nın alternatif ülkelerdeki doğal gazın tamamını satın aldığını iddia etti. Avrupa'nın bu adımının fakir ülkelerin önünü kestiği ifade edildi.

Emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Ev satın alınırken bir emlakçı ile çalışılması halinde alınan hizmet karşılığında komisyon ödenmesi gerekiyor. Peki, emlakçıdan ev alırken komisyonu kim öder? Alıcı mı, satıcı mı?

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

Tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Devir için öncelikle randevu alınması şart. Peki, tapuya alıcı mı satıcı mı başvurur?

Tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Tapu alım satım işlemlerinde ortaya çıkan masrafın kim tarafından ödeneceği merak ediliyor. Kanunen tapu harcını kim öder, alıcı mı öder?

Vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde vekaletnameyle tapuda hem alıcı hem satıcı olunup olunamayacağını kaleme aldı.

Müteahhit dolandırıcılıklarında nelere dikkat edilmeli?

Müteahhit dolandırıcılıkları sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Peki müteahhit dolandırıcılığı nasıl oluşuyor? Gayrimenkul alıcıları nelerle karşılaşıyor? İşte ayrıntılar...

müteahhit alıcı satış vaadi sözleşmesi Haberi

müteahhit alıcı satış vaadi sözleşmesi

Bir müteahhit ile satış vaadi sözleşmesi yaptım. Bana vereceği daireyi vermedi ama bir başka yerde vermek üzere yeni bir sözleşme yaptık. Bunu tam bitirecekken bir başkasına satmış. Alan da girip içine oturmuş. Tekrar yeni bir sözleşme yaptık ama bu defa da o yerde inşaat yapmıyor başka bir yerde yapıyor. Ne önerirsiniz? M.Ö.


Değerli okuyucum elbette ilk önerim ‘bu kişiyle iş yapmayın, bu kişi güvenilmez biri’ şeklinde olacak. Hukukun temel prensiplerinden biri ahde vefa yani verilen sözü tutmaktır. Sizinki kaçıncı defadır tutmuyor. Bundan sonra bir-iki önerim daha olacak.


Size vereceği daireyi tutup başkasına satmış. Bu durumda satın alan kişi iyi niyetli üçüncü kişi. Tapu kayıtlarına güvenmiş bu yeri satın almış. Bu kişiye karşı yapabileceğiniz bir şey yok. Şayet yaptığınız gayrimenkul satış vaadi...